Reconditionare navomodel identificare, planuri, etape de lucru
Postat 15 November 2013 - 12:11 PM
Postat 15 November 2013 - 02:28 PM
nu sunt expert in nave, dar in dorinta de fi putin de ajutor am cautat si eu pe net.
Din ceea ce am vazut pe acolo se pare ca o nava cu acest nume se folosea la transportul de pasageri, nu de marfa.
Din pozele postate, in ciuda calitatii (cred ca sunt facute cu un tel mobil), imi dau seama ca nivelul de detaliere este extrem de slab, mai ales in ceea ce priveste suprastructura.
In acest context, gandul ma duce la doua concluzii logice (in lipsa unor imformatii suplimentare care poate vor fi date de altii) si anume ori este macheta unei nave folosita ca si miniatura, de exemplu tinuta in cabina vreounui marinar, ori este o nava la "kilogram" desi dupa alura nu cred.
Postat 15 November 2013 - 04:01 PM
Postat 15 November 2013 - 07:28 PM
Este pretul uni artizanat nu tocmai bine facut, dar care concureaza cam la acelasi nivel cu alte corabii care au pret apropiat pe la magazinele de suverinuri de pe litoral.
Marele avantaj este ca arata ca o nava ceea ce este un lucru important.
Culorile ar trebui schimbate. Eu personal n-am vazut nave romanesti care sa aiba opera vie piturata in verde. Nivelul de detalii este praf pentru un navomodel de un metru lungime.
Se poate scoate ceva mult mai veridic din el daca se adauga un plus de detalii construite dupa planuri si poze ale unor nave de aceiasi facura.
In final va fi o nava foarte frumoasa care sa stea foarte bine pe un birou. Va face impresie buna mai ales daca-i stergi numele.
Am si eu la reconditionat o nava, de alta facura, fara alte legaturi cu realitatea decat cel ca este un vapor.
Bafta!
Postat 15 November 2013 - 07:30 PM
De asta s-ar mai putea (daca are timp) si cel de la Hobbyzone.ro.
Bafta!
Salut Cristi! Am raspuns amandoi in acelasi timp.
Aceasta postare a fost editata de livium: 15 November 2013 - 07:31 PM
Postat 15 November 2013 - 07:56 PM
Din informatiile pe care le am navomodelul a fost construit si a concurat la clasa "lansat liber" inainte de 1990. In interiorul lui se mai vede suportul pentru motor si mecanismul pentru pozitionare a carmei. Pentru inceput caut planuri, schite si poze care sa ma ajute sa detaliez mai bine anumite componente. Vor urma operatiile de refacere a componentelor stricate sau distruse si la urma vopsirea. Orice sfat primit de la un modelist cu experienta este binevenit.
Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 16 November 2013 - 09:32 AM
Motiv editare: Citat inutil
Postat 19 November 2013 - 12:40 PM
Postat 07 December 2013 - 07:09 PM