Salut, deschid un topic cu acest subiect, fiind o macheta preferata de-a mea. Se stie, acest SPG a fost realizat pe sasiu de Skoda 35, pe care le-am avut si noi in dotare de prin anii '30, si pe care le-am tot calarit pe la rusi la inceputul campaniei in rasarit si pe la Stalingrad. Cum tunul de 37 mm. din turela a devenit ineficient, s-au luat si ai nostri dupa nemti, si au construit vanatori de tancuri. Au montat pe sasiuri tunuri de 76,2 (ZIS 3) capturate de la Ivan, in cantitati industriale, au construit din resturi si o cazemata, si uite antitancul.Combinatia asta s-a facut la atelierele Leonida, in capitala, si a fost fabricata pentru el si munitia tip Constantinescu. Au fost realizate 21 de bucati( inclusiv prototipul). Denumitea de R-2 vine de la tanc, ca asa au botezat ai nostri Skoda 35, iar T.A.C.A.M. reprezinta initialale de la tun anticar cu afet mobil. Iata ceva poze cu un SPG de-al nostru ce a luptat pe la Ploiesti si prin nordul Transilvaniei dupa 23 august. Desi in aviatie se renuntase la crucea Mihai si se aplicase cocarda interbelica, pe acest vehicul se mai pastrau inca ceva cruci pentru recunoasterea din aer.
Macheta este un CMK, la care am intervenit cu ceva scratch-uri prin interior, pentru ca in afara de culata tunului si ceva rack-uri (goale) de proiectile kit-ul nu avea. Pentru asta am facut mai de mult ceva poze la vehiculul din curtea MMN, dar de acolo lipseste aproape tot din interior. Chipping-urile sunt facute cu sare, metoda ce promit sa n-o mai incerc pe un blindat.
Aceasta postare a fost editata de livium: 14 November 2013 - 06:57 PM