Forum Machete,Modelism,Hobby: Muzeul tehnic de la Speyer - Germania - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Muzeul tehnic de la Speyer - Germania Un loc minunat pentru a te inspira !

#21 Useril este offline   Bill 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1879
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 13 November 2013 - 10:09 AM

Multumesc Tibi, foarte fain Gustavul !
Impresionant si ca la toate exponatele exterioare exista scara si poti intra in cocpit sau cabina pasageri, nu stai si te uiti de sub el ca mutu'
Foarte fain !
Spor,
Bill :dribble:

#22 Useril este offline   cris109 

• Membru deplin
  • Postari: 72
  • Inregistrat: 27-February 10

Postat 13 November 2013 - 12:55 PM

Foarte faine pozele! Mulțumesc!
Acuma īnțeleg și eu expresia -"Ca la neamț īn șpaiț" , șpaiț=cămară.O expresie care circulă prin pățile noastre referitor la ordinea și disciplina nemților.

#23 Useril este offline   JangBogo 

• Membru senior
  • Postari: 2386
  • Inregistrat: 10-February 10
  • Interests:Figurine Antichitate-perioada moderna, Afrika Korps, Japonia.

Postat 13 November 2013 - 02:49 PM

Multam Tibi pentru poze! Ne uitam cu jind si ne gandim cu tristete la ce-i la noi. Cand am drum la nasu-meu, fiu-meu vrea ca taxiul sa treaca permanent pe langa Antonov-ul expus la fosta Fabrica de avioane din Craiova. Dar cum arata comparativ cu exponatele germane!!!

#24 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 13 November 2013 - 03:28 PM

Ma bucur ca va place! Va doresc tuturor posibilitatea de a vedea aceste muzee (Sinsheim si Speyer) dar mai sunt si multe altele.
Acum un lucru trebuie clarificat. In spatele acestor muzee stau in spate niste oameni sau firme cu foarte multi bani. Germania ca tara a fost si este din punct de vedere tehnic cea mai dezvoltata din Europa dar si in lume este cel putin pe locul 3. Poate exponatele nu costa atit de multi bani cit aducerea lor, expunerea si mai ales intretinerea lor. Si acest lucru din urma este problema noastra. De asta arata jalnic la noi pentru ca nu sunt bani si nu se plateste intretinerea aparatelor. Multi isi vor pune intrebarea, al dracu nemtii astia, au pus mina pe Buran. Dar daca vezi cum este expus si daca te gindesti ce ar ajunge de acest Buran in Rusia atunci ai sa iti spui - sta bine acolo!

#25 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 13 November 2013 - 08:04 PM

Vezi postareatibi22, la 13 November 2013 - 03:28 PM, a spus:

. Dar daca vezi cum este expus si daca te gindesti ce ar ajunge de acest Buran in Rusia atunci ai sa iti spui - sta bine acolo!

De acord cu tine Tibi.
La noi nu sunt bani.Ok. De ce nu sunt ? asta-i alta poveste (pe care o stim sau o banuim cu totii).
Dar nici in Rusia nu sunt bani ?
Eu tot mai cred ca diferenta dintre unii si altii, este in alta parte. Si tot din cauza acelei diferente nu sunt(sau sunt) bani, dupa caz.
Si,da, si eu doresc tuturor fratzilor nostrii de pe forum, sa viziteze Germania.Ba chiar ii sfatuiesc.

#26 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 13 November 2013 - 08:22 PM

Stii ca naveta care a zburat o singura data defapt a fost distrusa in propriul hangar? Atunci au pierit 12 oameni. Dar costurile au fost prea mari si rusii au inchis robinetul! Scurt! Dar si in Rusia sunt numai unii cu bani, majoritatea sunt cum sunt...
Daca vrei sa vezi o alta naveta din cele patru construite, vei intelege si mai bine ce spun. Uite-l pe cel "depozitat" in Ukrania :

Imagine postata

Sau alte poze in acest link : Buran in Ukraina

Frumos, nu-i asa?!

#27 Useril este offline   -Vasile- 

• Membru senior
  • Postari: 240
  • Inregistrat: 27-November 12
  • Interests:Aviatia

Postat 13 November 2013 - 11:38 PM

Multumim mult Tibi!
Ramai mut cand vezi asa ceva. De acord cu ce s-a scris mai sus vis-a-vis de nemti; tot respectu'.
Vasile

#28 Useril este offline   Moxanu 

• Membru senior
  • Postari: 121
  • Inregistrat: 28-September 05

Postat 14 November 2013 - 01:48 AM

Vezi postareaLonginus, la 13 November 2013 - 09:57 AM, a spus:

M-am lamurit. E tot pe Valea Rinului.
Deci la vara...Germany redivivus.

Servus Longinus.
Daca vii cu masina dinspre RO, via Passau vei lua autostrada spre Mannheim prin Heilbronn. Nurnberg e in drum si e si acolo un muzeu tehnic. Mai sarac, dar se mai gaseste cate ceva interesant. Pe langa gara la cateva minute e si un muzeu DB al cailor ferate plus muzeu al comunicatiilor sus la etaje. Sa vezi acolo masina chinezeasca de scris cu 2.100 caractere (ma rog, au mai fugit cateva sute) si o singura tasta :crazy: .
Muzeul Sinsheim e chiar la autostrada si e cel mai accesibil - il reperezi imediat din masina dupa pasarile supersonice - Concorde si “Konkordski“. O colectie bogata de Bugatti si Maybach. E si o epava explodata din interior de Panther, vizavi de un T34 - e de efect. Exista in zona blindatelor la etaj si o portiune cu machete de blindate si avioane, vizibil facute demult. E si la Speyer intr-o cladire separata situata dupa submarinul diesel modern.
Speyer e la 25 km sud de Mannheim/Ludwigshafen. Un drum fara peripeti. Eu am ratat domul din Speyer. Hockenheim e si el la autostrada.
Unde e Buran sunt pe etajele din stanga acestuia chestii din programele spatiale americane si sovietice. E pilduitor sa le compari.
Speyer si Sinsheim isi schimba periodic intre ele exponatele mai “mobile“ pe tematici. Merita o documentare dinainte pe site-urile acestor muzee.
Multe din exponate nu sunt de fapt ale muzeelor ci ale unor privati - cazul masinilor. Dar le tin acolo in muzee sa fie admirate, unii au probleme sa-le tina acasa.
E bine sa fii de dimineata in aceste muzee sa vezi in tihna. Pe mine m-a tradat la Speyer si sapuniera foto si telefonul ... daca am venit acolo dupa Craciun.

#29 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 14 November 2013 - 09:51 AM

Multumesc pt detalii, Moxanu.
Da, cel mai convenabil traseu, venind din tara, este intrarea pe la Passau.
La vara vreau sa stau putin in Baden Baden si cu ocazia asta voi face si un "ocol" ca sa vizitez muzeele astea.

#30 Useril este offline   abenader 

• Membru senior
  • Postari: 179
  • Inregistrat: 26-February 09

Postat 15 November 2013 - 05:56 PM

Multumim Tibi foarte frumoase pozele. Avem ce invata de la germani .cum se pastreaza exponatele intr-un muzeu.Bravo lor

#31 Useril este offline   stageexp 

• Membru senior
  • Postari: 1116
  • Inregistrat: 18-January 08
  • Interests:Fotografie, modelism, frumosul cotidian

Postat 19 November 2013 - 08:35 AM

Prin pozele postate ai definit foarte clar unitatea de masura a civilizatiei unei natiuni.
O adevarata placere vizuala.

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi