Revell Aqua Color
Postat 03 June 2006 - 05:32 PM
Articolul a aparut aici si pentru ca s-ar putea sa fie cam gata m-am gandit sa deschid un topic unde sa dati cu pietre, cu pareri ... atat despre articol cat si despre Aqua Color si daca nu, chiar si despre alte vopsele acrilice.
Un loc despre pareri vis-a-vis de acrylicele cu care lucreaza fiecare si opservatii asupra lor.
Bafta!
Postat 03 June 2006 - 05:41 PM
Sa spun ca articolul m-a lamurit perfect. Multumesc. Multumiri si sponsorului.
Stiu ca n-o sa pot sa fac fara enamele dar a venit timpul sa trec cit de cit la acrilice, mai ales pentru camuflajele tancurilor cu aerograf. Ma bucur ca putem sa gasim si in Bucuresti marfa..
Numai bine.
Aceasta postare a fost editata de alguhan: 03 June 2006 - 05:43 PM
Postat 03 June 2006 - 05:56 PM
Deci... inteleg ca cea mai indicata si mai practica destinatie pentru aceste acrilice, sunt figurinele, date la pensula. Sau "micropictura" la detalii, tot cu pensula.
Pentru aerograf, ramane Tamiya/Gunze+izopropilic.
Oricum, ma bucur ca le putem gasi usor, deci multumesc si lui Olaf.
Ce pot sa spun din experienta cu (defunctele) Aeromaster, actual PollyS, diluabile cu apa. Si acestea au tendinta de a infunda rapid doza. La inceput, cand nu esti obisnuit, sunt un cosmar. Apoi... prin dozarea presiunii, folosirea pentru diluare a apei distilate + un strop de izo + o MICA picatura de detergent de vase (uneori) ... lucrurile devin mai suportabile. Avantajul este o granulatie extrem de fina, mai fina decat Tamiya.
Si, in aceasta gama, am gasit cel mai bun lac mat acrilic, dupe mintea si gustul meu.
PS. Si Baloo, te saluta.
Postat 03 June 2006 - 06:18 PM
Blue-Max, la Jun 3 2006, 05:54 PM, a spus:
O mica, mica scapare este totusi ... pretul ?!
Sper sa nu ma insel ?! Eu l-am cautat si nu l-am gasit.
La Olaf pe site sunt la 8 ron.
Asa este Max, n-am dat pretul. Am dat doar link-ul spre pagina cu Aqua color unde intradevar scrie ca pretul este de 8 RON(i).
Parerea mea este vopseaua isi merita banii.
Sincer mi-a placut si la aerograf cum se comporta si intradevar Dragos are dreptate. Trebuie gasit raportul optim intre presiune si dilutie in functie de aerograf astfel incat sa nu se infunde duza dar sa nici nu "balteasca".
Din cele 4 pe care le-am folosit la teste cel mai mult am folosit vopselele de la Badger si in mod deosebit, pe partea de aerograf, unde in general nu mai este nevoie de al doilea strat de vopsea, iar de al trielea strat nici nu se pune problema decat daca ai diluat prea mult vopseaua.
Bafta!
PS:
Citeaza
Postat 04 June 2006 - 06:51 AM
Aici este episodul unu, mai degraba o introducere. Totusi, interesant de citit :
http://www.internetmodeler.com/2006/june/f...ng_acrylics.php
PS. Baloo dixit:
" Mmmmm... Diego... este oare un latino-lover ?!? "
Postat 04 June 2006 - 09:50 AM
DRAGOS, la Jun 4 2006, 07:51 AM, a spus:
Aici este episodul unu, mai degraba o introducere. Totusi, interesant de citit :
http://www.internetmodeler.com/2006/june/f...ng_acrylics.php
PS. Baloo dixit:
" Mmmmm... Diego... este oare un latino-lover ?!? "
Da, da !! Excelent articolul lui Matt Bittner !!
Si mai ales seria de articole, care zice ca le va scrie ...
ALOO, ce se intampla aici ?! Pisicile vor sa preia controlul ?! :hammer:
Ma faceti sa ma duc la piata de caini si sa-mi cumpar odata, cainele pe carel-am tot vrut si nu mi l-am oferit ... un bull-terrier ...
Stati linistiti, glumesc .... dar poate ca nu ?! 8-)
Postat 04 June 2006 - 10:42 AM
N-am incercat, dar am testat diluarea Aeromaster cu lacul lucios de la Aeromaster. Cred ca m-am inspirat dintr-un articol al lui Brett Green, da nu-s sigur...
Pot sa-ti zic ca merge excelent, dar... avand in vedere ca luciosul Aeromaster este si mai rar decat vopselele... nu prea mi-a dat mana.
Deci... ar trebui sa mearga bine si cu Future, ca tot un lucios acrilic este, nu ?!
PS. Baloo dixit:
" Nu sunt impresionata de asemenea amenintari... printre altele, am si centura neagra in aikido. Lara Croft, i-o biata copila, pe langa mine... "
Aceasta postare a fost editata de DRAGOS: 04 June 2006 - 10:43 AM
Postat 04 June 2006 - 12:03 PM
Despre amestecul dintre vopselele acrylice am scris si in articol"
Citeaza
Proba cu scociul este valabila doar la ABS pentru ca la PVC este inutila. Din start se stie ca nu va sta vopseaua pe o suprafata din plastic de galeata.
De pe stiren, cu scociul, se ia si vopseaua email daca suprafata vopsita n-a fost bine degresata in prealabil.
Bafta!
PS Diego dixit:
Salut Baloo! Am reusit sa deschid ochii, da' nu pentru mult timp. Cu dragostea cum stai?
Imagini atasate
Postat 05 June 2006 - 07:39 AM
Mult mai important este ca, acest amestec trece prin duza, mult mai pasnic si fara cocoloase.
Si da, iese semilucios. Pai, cu atat mai bine. Poti face direct washingul, deasemenea suprafata este practic gata pentru primit decalurile.
Oricum, tot trebe sa dai cu mat p'orma...
PS. Baloo dixit:
" Mai Diego, io nu zic, esti tu chipes si bengos... dar cum, ma derbedeule, sa intrebi tu o cocoana asa ceva ?!?
Pai, io-s aproape o calugarita shaolin, nu-ti zise-i ca am centura neagra la tot felul de martiale d'alea ? Sau pohtesti sa-ncerci pe pielicica lu' matale ?!? "