Forum Machete,Modelism,Hobby: Zamolxis!?... Sa mai astepte! Partea a 2-a - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 7 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Zamolxis!?... Sa mai astepte! Partea a 2-a

#81 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 891
  • Inregistrat: 22-December 08

Postat 02 February 2014 - 08:42 PM

Mai am mana stanga si scutul care sunt turnate dintr-o singura bucata. Sulita din mana dreapta mai este pe lista.

Imagine postataImagine postataImagine postataImagine postata

#82 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 02 February 2014 - 10:00 PM

Servus Zeno.
Imi place cum l-ai " determinat" pe celt.
O figura aspra, un ratacit dintre ai lui sau,poate, chiar un aventurier.
Poate lupta pentru o cauza care nu-i ( si) a lui, poate ca-i doar un vanator de capete sau are o pricina mai veche,,doar de el stiuta,
Lupta pentru ca-i razboinic. Ce altceva ar sti sa faca?
Priveste spre ceva.
Sau doar isi aduce aminte despre grozaviile vazute pana acum. Incruntat. Nu poti afla ce-i in sufletul lui.
Si...de ce ai vrea sa afli ? La ce folos?

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 02 February 2014 - 10:04 PM

#83 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior

Postat 03 February 2014 - 12:21 AM

Servus Batrane Legionar! :hi:

Da. Fara mila iar ce se va afla la picioarele lui justifica prezenta lui acolo. Expresia fetei se potriveste. Ma bucur ca-ti place.

#84 Useril este offline   JangBogo 

• Membru senior
  • Postari: 2386
  • Inregistrat: 10-February 10
  • Interests:Figurine Antichitate-perioada moderna, Afrika Korps, Japonia.

Postat 03 February 2014 - 01:02 AM

Imi place Zeno, imi plac culorile alese, cum faci contrastele. Spor si inspiratie, abia astept sa vad continuarea!

#85 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior

Postat 03 February 2014 - 02:46 AM

Vezi postareaJangBogo, la 03 February 2014 - 01:02 AM, a spus:

Imi place Zeno, imi plac culorile alese, cum faci contrastele. Spor si inspiratie, abia astept sa vad continuarea!

Ma bucur ca-ti place! Intrebarea se refera la contrastele intre cele 3 figurine sau la contrastul pe o figurina?

I-am pus pe cei 3 impreuna din acelasi motiv descris mai devreme. Acum arata asa:

Imagine postata

#86 Useril este offline   michi-ro 

• Membru senior
  • Postari: 894
  • Inregistrat: 18-January 12
  • Interests:fotografia
    modelismul

Postat 03 February 2014 - 08:36 AM

foarte frumoase figurinele!
Abia astept sa o vad pe fiecare jucandu-si rolul...

#87 Useril este offline   JangBogo 

• Membru senior

Postat 03 February 2014 - 07:27 PM

Zeno, ma interesau ambele, acum ai oferit si raspunsul la prima intrebare, punandu-le alaturea.
Intrebare (de tantalau :-P ), dar nu pot sa renunt: nu este cam riscant sa pui cam aceleasi culori la toate trei figurinele, cel putin la celtul "tepuit" si la dacul rezemat de scut, sunt cele mai multe apropieri? Stiu ca se poate castiga mult in armonia ansamblului, dar se si poate reduce sensibil impactul. Cred ca e o linie foarte fragila intre ele, nu stiu sa o definesc, spun ceea ce simt. Nu sunt adeptul caderii in extrema, cat mai colorati si mai diferiti, ar fi o ciulama . De ce te intreb? Banuiesc (poate gresit) ca membrii acestui grup eterogen, etnic (un celt doi daci) si ierarhic (un tarabostes, un luptator, un "mercenar" celt) se diferentiaza inclusiv la nivelul tipurilor de haina si a culorilor lor. Mantii, pantaloni cam in aceleasi culori, nu pot fi o concidenta poate prea mare?!
Sa nu ma intelegi gresit, imi place mult tot ceea ce ai facut, dar a fost vreo intentionalitate de genul acesta care are niste ratiuni artistice??
Iarta-mi curiozitatea, poate prost exprimata, dar imi place sa intreb ca sa invat, mai ales cand am de la cine.
:hi:

Aceasta postare a fost editata de JangBogo: 03 February 2014 - 07:27 PM

#88 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior

Postat 04 February 2014 - 01:16 AM

Vezi postareamichi-ro, la 03 February 2014 - 08:36 AM, a spus:

foarte frumoase figurinele!
Abia astept sa o vad pe fiecare jucandu-si rolul...

Merci michi-ro! Ma bucur ca-ti place.
In curand fiecare isi va lua locul in scena.

#89 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior

Postat 04 February 2014 - 01:40 AM

Vezi postareaJangBogo, la 03 February 2014 - 07:27 PM, a spus:

Zeno, ma interesau ambele, acum ai oferit si raspunsul la prima intrebare, punandu-le alaturea.
Intrebare (de tantalau :-P ), dar nu pot sa renunt: nu este cam riscant sa pui cam aceleasi culori la toate trei figurinele, cel putin la celtul "tepuit" si la dacul rezemat de scut, sunt cele mai multe apropieri? Stiu ca se poate castiga mult in armonia ansamblului, dar se si poate reduce sensibil impactul. Cred ca e o linie foarte fragila intre ele, nu stiu sa o definesc, spun ceea ce simt. Nu sunt adeptul caderii in extrema, cat mai colorati si mai diferiti, ar fi o ciulama . De ce te intreb? Banuiesc (poate gresit) ca membrii acestui grup eterogen, etnic (un celt doi daci) si ierarhic (un tarabostes, un luptator, un "mercenar" celt) se diferentiaza inclusiv la nivelul tipurilor de haina si a culorilor lor. Mantii, pantaloni cam in aceleasi culori, nu pot fi o concidenta poate prea mare?!
Sa nu ma intelegi gresit, imi place mult tot ceea ce ai facut, dar a fost vreo intentionalitate de genul acesta care are niste ratiuni artistice??
Iarta-mi curiozitatea, poate prost exprimata, dar imi place sa intreb ca sa invat, mai ales cand am de la cine.
:hi:

Da, culorile sunt aproape unele de altele dar nu vad nici un risc. Nu mi-am propus sa fac nici un impact. Pur si simplu am vopsit cu acele culori care mi-au trecut prin cap la momentul respectiv. Am avut grija de un singur lucru. Culorile sa nu fie intense avand in vedere perioada istorica si tinand seama de pigmentii pe care-I foloseau majoritatea. Am mai tinut seama de faptul ca personajele se afla pe teren de o anumita perioada de timp, ceea ce afecteaza culoarea.. Cu toate ca sunt un grup eterogen tot au facut comert unii cu altii iar imbracamintea poate avea asemanari de culoare avand in vedere pigmentii folositi. Nu vad un impediment in spectrul de culori pe care l-am folosit. Sigur, pot adauga elmente decorative pe pantalonii celtului dar nu cred ca va schimba mare lucru. Ce va schimba impresia este pozitionarea lor in scena finala. Totul se va schimba. Ai sa vezi. Vom relua discutia asta la finalul lucrarii si atunci lucrurile se vor aseza.

#90 Useril este offline   JangBogo 

• Membru senior

Postat 04 February 2014 - 01:52 AM

Zeno, multam mult! Corecte observatiile tale! E clar ca trebuie sa am rabdare pana la final. Spor si inspiratie!
:clapping: :good:

Aceasta postare a fost editata de JangBogo: 04 February 2014 - 01:52 AM

#91 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior

Postat 08 February 2014 - 11:39 PM

Inca un pas inainte. Am prins mana stanga doar temporar. Va fi finalizata dupa ce baza pe care sta asezat va fi integrata in baza vignetei si vopsita.

Cu figurina asta bifata pe lista, pot trece mai departe la urmatoarea etapa.

#92 Useril este offline   b00gie 

• Membru senior
  • Postari: 383
  • Inregistrat: 14-August 09

Postat 09 February 2014 - 01:46 PM

Foarte fain se armonizeaza cele trei personaje. Imagine postata Sunt numai ochi. Imagine postata

#93 Useril este offline   JangBogo 

• Membru senior

Postat 09 February 2014 - 02:52 PM

Bafta Zeno! Ramane baza celtului??

#94 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior

Postat 09 February 2014 - 06:20 PM

Merci baieti! :hi:

Da. Baza ramane.

#95 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 10 February 2014 - 10:40 AM

Mie imi place ca ai folosit o gama coloristica mai restransa. Asta da unitate vignetei.
Uitandu-ma la parcursul acestui topic si comparand cu ce am vazut cu mai mult timp inainte, pot spune ca te-ai rafinat si perfectionat foarte mult la figurine.
Aproape mi-e ciuda ca nu pot spune si despre mine acelasi lucru dar stii, eu sufar si de adiction-ul ala cu avioane si parca de fiecare data cand ma reapuc de figurine trebuie sa inod prezentul cu trecutul. Si nodurile astea se cam vad.
Spor in continuare.

#96 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior

Postat 10 February 2014 - 11:51 PM

Vezi postareawurger, la 10 February 2014 - 10:40 AM, a spus:

Mie imi place ca ai folosit o gama coloristica mai restransa. Asta da unitate vignetei.
Uitandu-ma la parcursul acestui topic si comparand cu ce am vazut cu mai mult timp inainte, pot spune ca te-ai rafinat si perfectionat foarte mult la figurine.
Aproape mi-e ciuda ca nu pot spune si despre mine acelasi lucru dar stii, eu sufar si de adiction-ul ala cu avioane si parca de fiecare data cand ma reapuc de figurine trebuie sa inod prezentul cu trecutul. Si nodurile astea se cam vad.
Spor in continuare.

Multumesc pt. feedback, Caline!
Mie mi-e mai greu sa-mi dau seama fiind prea aproape de subiect. Sigur, daca ma uit la lucrari facute acum 2-3 ani si cele din ultima perioada de timp se observa o diferenta in bine. Eu, din pacate, din lipsa de timp a trebuit sa aleg ce domeniu din hobby voi face. Am ales figurine dar mi-ar face placere sa lucrez vehicole si blindate. Eu zic ca avioane si figurine merg foarte bine impreuna iar tu le faci pe ambele la un nivel super. E mai dificil, un pic, sa inozi prezentul cu trecutul, asa cum zici tu, dar cu talentul tau treci repede peste asta. Important este sa faci ce-ti place si sa ai timp pentru asta.

#97 Useril este offline   jesshand 

• Membru deplin
  • Postari: 30
  • Inregistrat: 21-February 14

Postat 26 February 2014 - 05:25 AM

Super lucrat :clapping:

#98 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior

Postat 02 March 2014 - 02:23 AM

Vezi postareajesshand, la 26 February 2014 - 05:25 AM, a spus:

Super lucrat :clapping:

Multumesc jesshand!

#99 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior

Postat 02 March 2014 - 02:41 AM

Am mai progresat cate ceva.
Dupa cum ve-ti vedea, am inceput sa lucrez la baza. Doar o mica parte din ea se va vedea. Prima figurina este aproape gata si si-a luat locul pe baza. Natura lucrului m-a obligat sa aduc baza la un stadiu destul de avansat.
Iata cum arata prima figurina pe baza.

#100 Useril este offline   b00gie 

• Membru senior
  • Postari: 383
  • Inregistrat: 14-August 09

Postat 02 March 2014 - 09:28 AM

Ne coci la foc mic. Dar merita asteptarea. Spor! :)

Arata acest topic

• 7 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

10 useri citesc topicul
0 membri, 10 vizitatori, 0 utilizatori anonimi