Zamolxis!?... Sa mai astepte! Partea a 2-a
#42
Postat 09 December 2013 - 02:59 PM
Si, pentru ca mor de curiozitate, spune-mi si mie cu ce culori ai lucrat "camasoiul".
Calde salutari!
Aceasta postare a fost editata de JangBogo: 09 December 2013 - 02:59 PM
#43
Postat 09 December 2013 - 11:35 PM
JangBogo, la 09 December 2013 - 02:59 PM, a spus:
Si, pentru ca mor de curiozitate, spune-mi si mie cu ce culori ai lucrat "camasoiul".
Calde salutari!
Merci, Nicu!
Parca suna mai pozitiv "la primavara" decat la "finalul iernii"... Sper sa am timp sa pot lucra.
Pt. tunica am folosit setul de la Andrea pt. flesh.
Merci inca o data!
#45
Postat 11 December 2013 - 07:35 PM
Ce vedeti este punctul de la care plec cu vopsirea. Idea generala dupa care ma ghidez este sa asamblez cat mai mult din figurina. Intotdeauna am probleme cu capul si de aceea il las separat. Trebuie sa-l invart de atatea ori ca ametesc.
Asa arata acum negreala asta:
#46
Postat 11 December 2013 - 09:56 PM
Stindardul Draco, atat de mult asimilat (cel putin de noi) cu semintiile daco-getice, a fost initial dezvoltat de către popoarele de calareti ai stepelelor, cum ar fi sarmatii si alanii, dar si de către parti și persanii sasanizi.
O teorie foarte interesanta(si cat se poate de plauzibila) spune ca este posibil să fi avut si un scop practic fiind utilizat , în principal, pentru a determina directia vantului in folosul arcasilor calari.
Istoricul Arrian l-a descris ca fiind o maneca lunga, "făcut din piese de material vopsit, cusute împreună". Acest manson/ tub închis, ramanea inert atunci când calaretul era in repaus, dar în miscare zbura unduind asemenea unui șarpe si suiera în vânt.
Pe langa stindardul dacic,unele surse istorice mentioneaza Dracos persane ori cele ale partilor si sasanizilor. Nu toate aceste stindarde au avut capete de dragon. Cel dacic, ce apare reprezentat in partea de jos,pe Columna lui Traian prezinta coada tubulara cu fanioane atasate. Capul,insa, arata mai mult ca un câine (dupa forma urechilor) decât un dragon. In fapt un cap de lup.
Arrian, care si-a scris istoriile in jurul anului 137 AD, a descris stindardul ca fiind o inventie a scitilor (cel mai probabil sarmatic), inventie care a fost adoptata si de către cavaleria romana. Romanii au început să folosească Draco în jocuri de cavalerie, așa-numitele "Hippica Gymnasia". Acestea au fost descrise de către Arrian ca fiind o versiune"stralucitoare" a exercitilor de instructie, efectuate în armuri decorate.Este posibil ca Draco sa fi fost introdus tocmai pentru ca era "ciudat", exotic si fascinant.
Este destul de probabil ca motive similare sa fi constituit temeiul adoptarii acestui tip de stindard si de catre daci, la vremea lor, desigur cu modificarile cunoscute.
Cavaleria romana a adoptat Draco, în timpul sau după războaiele dacice,campanii în care echipamentul cavaleriei a fost modificat astfel incat sa reziste sarjelor calaretilor inarmati cu lanci grele.
Aceasta postare a fost editata de Longinus: 11 December 2013 - 10:02 PM
#47
Postat 12 December 2013 - 02:00 AM
Pacat ca fata a fost fuserita de catre sculptor si are o definitie indoielnica. Ochii nu sunt sculptati la nivelul la care ar trebui sa fie. Nici eu nu am fost in ziua mea cea mai buna. Cu alte cuvinte, putea sa iasa mai bine.
Iata cum arata acum:
#55
Postat 16 December 2013 - 12:00 AM
Longinus, la 15 December 2013 - 09:22 PM, a spus:
Pe mantie s-au adunat praf si frunze ?
Subtil, bravo !!!
Merci, Longinus!
Da, am 'prafuit-o" un pic. Nu am lipit nimic de ea (frunze); este doar vopsita.
Am o intrebare, referitoare la draco. Exista referiri la modul cum daco-getii foloseau acest stindard d.p.d.v. militar? Unitati de cavalerie? Dar de infanterie?
#56
Postat 16 December 2013 - 12:04 AM
LAV-Z, la 15 December 2013 - 11:50 PM, a spus:
Ma bucur ca-ti place!
Zeno, sunt tare curios cum ai lucrat nuantele acelea verde-albastru si armura cu solzi!
Aceasta postare a fost editata de JangBogo: 16 December 2013 - 12:04 AM
#57
Postat 16 December 2013 - 04:43 PM
JangBogo, la 16 December 2013 - 12:04 AM, a spus:
Tunica verde este lucrata cu Andrea Green Paint Set.
Pt. armura am aplicat un amestec brass + burnt umber. Apoi lumini intermediare cu brass. Am aplicat un wash mai consistent, in anumite zone cu vopsea de ulei van dyke + burnt sienna. Luminile finale cu gold. Vopselele metalice si burnt umber sun Vallejo.
Sper sa ajute.
#60
Postat 19 December 2013 - 11:17 AM
Scurta consideratie: simbolul semilunii ce apare pe scut in extremitatiile acestuia, reprezinta semnul puterii in religia si ...hai sa spun heraldica, dacilor.
Un simbol foarte raspindit in lumea antica, dar si pe stemele si in heraldica zilelor noastre, pare ca a intrat in religia dacilor prin intermediul lui Deceneu, "mana dreapta" a lui Burebista.
Mare preot (si mai apoi vice rege) Deceneu a fost un ins "umblat" prin lume, avind cunostiite profunde despre organizarea si simbolistica religioasa a altor mari popoare ale antichitatii.
Din Egipt a adus elemente de idolatrie babiloniene si, evident, egiptene,avind ca simboluri soarele, semiluna si stele(Luceafarul) care mai apoi s-au regasit toate pe insemnele puterii sau armelor dacilor.
Semiluna, in mitologia dacilor,reprezenta invierea; asa cum luna trece prin toate fazele, renascind,tot asa si omul trece prin toate fazele vietii renascind intr-o alta viata, dupa moarte.
Datorita formei ei de cupa, semiluna intruchipa asadar, promisiunea unei innoiri.
Rombul reprezenta poarta spre lumea de dincolo, dar si legatura cu strabunii, in timp ce spirala avea semnificatia miscarii soarelui (spre dreapta) si a Lunii (spre stanga), in fapt a trecerii timpului si a nesfarsirii lui.
Din aceste puncte de vedere, scutul realizat de tine este absolut corect reprezentat.
Bravo.
- ← D-Day - Waffen SS Officers Normandy 1944
- Figurine
- 1/72 Weathering Factory - WWII German Panje horse sled →