Pagina 1 din 1
Diorama de inceput
Postat 23 October 2013 - 11:47 AM
Buna ziua, sper ca nu am gresit sectiunea forumului. Ma numesc Daniel, am 24 de ani si de ceva timp urmaresc (fara a avea cont) acest forum. M-am decis zilele trecute sa incerc sa fac o diorama simpla (un tanc cu un echipaj micut, un avion cu 2-3 piloti, etc.) si am nevoie de sfaturile dvs. Zilele trecute am fost la ai mei acasa si am gasit undeva prin biblioteca un kit REVELL pe care l-am primit de cel putin 10 ani de la parinti, un Tornado Marineflieger la scara 1:144. Sincer sa fiu m-am mirat total ca inca mai este complet.
Ieri am fost in Cora Lujerului si am gasit tot felul de kituri, insa nu am putut sa ma decid ce voi alege pentru ca inca nu stiu scara la care voi lucra. M-am gandit la 1:72 dar nu stiu daca ma voi descurca foarte bine. Cu ce scara mi-ati sugera sa incep si ce as putea sa fac pentru inceput?
Am de gand sa incep sa cumpar de la colegii de forum tot felul de kituri pentru ca mi se par a avea un pret mult mai mic decat in magazine si sunt constient ca probabil voi strica destule pana voi reusi sa fac ceva.
Accept orice sfaturi,
Daniel.
Ieri am fost in Cora Lujerului si am gasit tot felul de kituri, insa nu am putut sa ma decid ce voi alege pentru ca inca nu stiu scara la care voi lucra. M-am gandit la 1:72 dar nu stiu daca ma voi descurca foarte bine. Cu ce scara mi-ati sugera sa incep si ce as putea sa fac pentru inceput?
Am de gand sa incep sa cumpar de la colegii de forum tot felul de kituri pentru ca mi se par a avea un pret mult mai mic decat in magazine si sunt constient ca probabil voi strica destule pana voi reusi sa fac ceva.
Accept orice sfaturi,
Daniel.
Postat 23 October 2013 - 04:15 PM
Si eu am inceput cu avioane 1:144, iar Tornado-ul Marineflieger de la Revell a fost a doua mea macheta dupa un F/A-18 Hornet de la Matchbox. Le mai am inca pe amandoua! Au vazut rand pe rand vopsire cu marker-ul rosu, albastru, negru, pentru ca intr-un final sa ajunga sa primeasca o portie zdravana de vopsea Revell intinsa cu betisoarele acelea cu vata
Sfatul meu: mai putin conteaza macheta. Mai mult spor vei avea intotdeauna plecand de la un anumit subiect pe care vrei sa-l reproduci. Cauta un subiect care te inspira dupa care pleaca la "vanatoare" de macheta/ machete. Da, nu va iesi probabil bine din prima, dar important e sa iti placa tie si poti apoi revizita subiectul oricand ai chef - e un american [pare-mi-se] care a construit peste 200 de F-4 Phantom II la 1/48!!! Deh, daca ii place omului "subiectul"...
![:pardon:](http://www.cartula.ro/forum/public/style_emoticons/default/pardon.gif)
Sfatul meu: mai putin conteaza macheta. Mai mult spor vei avea intotdeauna plecand de la un anumit subiect pe care vrei sa-l reproduci. Cauta un subiect care te inspira dupa care pleaca la "vanatoare" de macheta/ machete. Da, nu va iesi probabil bine din prima, dar important e sa iti placa tie si poti apoi revizita subiectul oricand ai chef - e un american [pare-mi-se] care a construit peste 200 de F-4 Phantom II la 1/48!!! Deh, daca ii place omului "subiectul"...
![:-)](http://www.cartula.ro/forum/public/style_emoticons/default/smile.gif)
Aceasta postare a fost editata de niki: 23 October 2013 - 04:16 PM
Postat 24 October 2013 - 08:30 AM
Salut ! Bine ai venit.
Acu' depinde ce vrei mai mult - macheta sau diorama.
Daca vrei macheta, pentru inceput ar fi bine sa incepi cu un avion pe care sa-ti faci mana.
Daca insa vrei diorama, e mult mai de efect si ai ce face la o diorama cu un blindat. Gasesti si figurine intr-o gama mult mai larga.
La un avion, sa zicem pe un aerodrom, cu 2-3 mecanici si piloti ai cam rezolvat, dar nici nu spune prea multe.
Trebuie sa pleci de la o poveste, sa-ti imaginezi un eveniment sau sa reproduci pe cat posibil o poza de epoca.
Cat despre machete, lasa Cora si du-te la magazinele de modelism daca poti. Acolo gasesti si machete foarte scumpe dar si foarte ieftine. Adica diversitatea subiectelor e mult mai mare.
In plus gasesti si materialele necesare - scule, vopsea, lipici, chit, accesorii pentru diorame.
Magazine sunt si online.
In functie de unde locuiesti, iti putem da sfaturi spre ce sa te indrepti.
Acu' depinde ce vrei mai mult - macheta sau diorama.
Daca vrei macheta, pentru inceput ar fi bine sa incepi cu un avion pe care sa-ti faci mana.
Daca insa vrei diorama, e mult mai de efect si ai ce face la o diorama cu un blindat. Gasesti si figurine intr-o gama mult mai larga.
La un avion, sa zicem pe un aerodrom, cu 2-3 mecanici si piloti ai cam rezolvat, dar nici nu spune prea multe.
Trebuie sa pleci de la o poveste, sa-ti imaginezi un eveniment sau sa reproduci pe cat posibil o poza de epoca.
Cat despre machete, lasa Cora si du-te la magazinele de modelism daca poti. Acolo gasesti si machete foarte scumpe dar si foarte ieftine. Adica diversitatea subiectelor e mult mai mare.
In plus gasesti si materialele necesare - scule, vopsea, lipici, chit, accesorii pentru diorame.
Magazine sunt si online.
In functie de unde locuiesti, iti putem da sfaturi spre ce sa te indrepti.
Postat 25 October 2013 - 08:50 AM
Machete.ro - pe Pantelimon, aproape de intersectia cu strada Ritmului. Intra pe site si gasesti adresa.
Poseidon International - din Complexul comercial Sir Militari. Undeva pe randul din spate alveola .. Nu stiu numarul dar daca mergi p-acolo imposibil sa nu vezi.
Hobbyzone - Bulevardul Marasesti 47. - au si site
Parcmodels.ro - Online - sediu in Iasi. - importator.
Si ar mai fi si altele dar nu specializate.
Poseidon International - din Complexul comercial Sir Militari. Undeva pe randul din spate alveola .. Nu stiu numarul dar daca mergi p-acolo imposibil sa nu vezi.
Hobbyzone - Bulevardul Marasesti 47. - au si site
Parcmodels.ro - Online - sediu in Iasi. - importator.
Si ar mai fi si altele dar nu specializate.
Aceasta postare a fost editata de wurger: 25 October 2013 - 08:51 AM
Arata acest topic
Pagina 1 din 1