Forum Machete,Modelism,Hobby: Cumparaturi din afara EU - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cumparaturi din afara EU

#1 Useril este offline   Bill 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1879
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 11 October 2013 - 03:39 PM

Salut,
Am afalt vesti ingrijoratoare de la Oficiul postal Vama (fost). S-au desfiintat oficiile din tara si toata vama se face la Bucuresti. Ok, pana acum dar iti vine pachetul cu factura de TVA si vama :80:
Ramane sa vedem cum se vamuiesc cumparaturile noastre, intr-o vreme pana la 50 USD din China era gratuit ca vama dar tot iti pot pune TVA.
Va rugam impartasiti daca aveti experiente recente in acest sens.
Sunt curios cum vor reactiona la pachete fara factura.... sa ne asteptam la niste intarzieri majore in urmatorul interval de timp.
Cine mai are informatii din experienta sau de la "sursa" va rugam sa ne spuneti.
Spor la modelit si succes la cumparaturi din UK(unde-i cel mai mic shipping)
Bill :punk:

Aceasta postare a fost editata de Bill: 11 October 2013 - 03:39 PM

#2 Useril este offline   baycee 

• Membru senior
  • Postari: 103
  • Inregistrat: 05-December 11

Postat 12 October 2013 - 05:06 PM

Un prieten si-a luat extrem de curand (1 luna) haine din SUA si pentru a platit cam 300 de dolari vama + TVA (adica inca o data valoarea hainelor). O sa fie cam nasol. :(

#3 Useril este offline   flo 

• Membru senior
  • Postari: 2476
  • Inregistrat: 04-July 09

Postat 12 October 2013 - 07:20 PM

Nu am experienta in astfel de targuieli.
Imi amintesc insa, ca pe mama o invatasera romani care lucrau de mai multa vreme in Israel, pentru a evita o vamuire consistenta, sa scoata jucariile din ambalaje, sa le demonteze chiar si sa le trimita in colete diferite. Evident, metoda tine in cazul in care un amic iti trimite un astfel de pachet. Se intampla inainte de 2000.

#4 Useril este offline   cristiandrei 

• Membru deplin
  • Postari: 23
  • Inregistrat: 08-January 08

Postat 14 October 2013 - 09:48 AM

Probabil urmeaza sa vad foarte curand cum o sa fie, deja am cateva colete care trebuie sa ajunga.

Problema e ca vor aplica taxe si la transport, ceea ce eu no consider ca este tocmai corect. Si asa costul transportului a crescut destul de mult, mai ales din US.
Stie cineva pe ce baza legala ei aplica TVA la transport?

#5 Useril este offline   Ralasef 

• Membru senior
  • Postari: 128
  • Inregistrat: 22-August 11
  • Interests:Auto, Figurine, Diorame

Postat 14 October 2013 - 10:47 AM

Salutare,

Eu am comandat din Hong Kong si am cerut chitanta in colet.
Am platit doar TVA, 24%, pentru ca era suma mica (sub 100USD). TVA-ul a fost aplicat la factura din colet care nu avea transportul.
Exista varianta sa comanzi fara factura. Dar, in egala masura, exista varianta sa nimeresti un agent vamal care iti cere dovada de plata de la PayPal, si asa platesti TVA la tot, cu tot cu transport. Sau, mai rau, iti calculeaza ei o valoare estimativa, si acolo sunt niste sume exagerate.

In concluzie comandati din UE ca vine la oficiul postal de care apartineti. :pardon:

#6 Useril este offline   Bill 

• Membru senior

Postat 14 October 2013 - 12:28 PM

Salve,
Multam de informatii. Cel mai important este ca nu se vamuieste sub 100 USD din zina China/HK.
Raman curios ce fac cand pe pachet e indicat "cadou".
Daca pachetul trebuie trimis apoi in provincie, deja se complica cu cerutul dovezii platii. Mai sunt de lamurit unele aspecte, vedem in timp.
Spor,
Bill :hi:

Aceasta postare a fost editata de Bill: 14 October 2013 - 12:30 PM

#7 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior
  • Postari: 2473

Postat 14 October 2013 - 12:37 PM

Eu stiam ca pragul pt. care NU platesti nicio vama, nimic deci nici tva, este 50$ !!
Bine ca noi cei din provincie, nu trebuie sa venim la Bucuresti, sa ridicam colectul de acolo ...
Dar poate ca-i vine cuiva ideea ...

#8 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 14 October 2013 - 03:30 PM

Pai trebuie sa "facem totul" ca sa salvam posta de la faliment....Nu !?

#9 Useril este offline   cristiandrei 

• Membru deplin

Postat 14 October 2013 - 04:47 PM

Solutia e sa falimenteze cat mai repede, sa o cumpere cine trebuie sa o cumpere, probabil a dat deja "avans", si apoi sa revenim la normalitate.

Aceasta postare a fost editata de cristiandrei: 14 October 2013 - 04:47 PM

#10 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior

Postat 11 November 2013 - 10:36 PM

N-a primit nimeni din provincie pachet gata vamuit cu nesimtire maxima ?!
Totul e bine, totul e ok ?! Imagine postata
Sau ati abandonat cu totii achizitiile din afara spatiului EU ?!

#11 Useril este offline   Bill 

• Membru senior

Postat 11 November 2013 - 11:10 PM

Chiar ma intrebam si eu, a primit cineva pachet din afara EU, cu sau fara factura. Din provincie sau din Bucuresti.
Va rugam impartasiti !
Multumesc,
Bill :shiftyninja:

#12 Useril este offline   Krupp 

• Membru deplin
  • Postari: 46
  • Inregistrat: 05-November 13

Postat 13 November 2013 - 12:04 AM

Cred ca nu vama ar fi marea problema ci TVA-ul. Vama nu cred ca se ridica la 24% din valoare ca si tva-ul care e foarte mult

#13 Useril este offline   Cantacuzino 

• Membru senior
  • Postari: 717
  • Inregistrat: 22-February 05

Postat 13 November 2013 - 10:06 AM

Vezi postareaBlue-Max, la 11 November 2013 - 10:36 PM, a spus:

N-a primit nimeni din provincie pachet gata vamuit cu nesimtire maxima ?!
Totul e bine, totul e ok ?! Imagine postata
Sau ati abandonat cu totii achizitiile din afara spatiului EU ?!

Cautati firme private rom. de transport. Sunt unele care au sedii in orase ca New York etc. Am folosit o asemenea firma si am fost multumit .
In legatura cu TVA-ul este un fel de hotie la drumul mare. Am cumparat si eu acu cateva luni in urma un kit de Fokker eindekker ( 1/5) Balsa Usa, 10 ani vechime, cutia ingalbenita etc. Binenteles in interior baghete si placi de balsa invechite. Si mi-au cerut la posta /vama 2 mil ( apox 50 euro) pt ca era trecuta val. pachetului in actele de transport. Binenteles ca nu le-am platit si i-am lasat sa se spele pe cap cu ditamai cutia plina de lemne. Sunt curios cine plateste spatiul de depozitare pt atatea marfuri care nu au justificare in taxare asa mare si oamenii le abandoneaza.

#14 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 13 November 2013 - 10:07 PM

Eu am platit TVA ocazional la coletele din Japonia. Si asta acum citva ani. Regula era tot ce depaseste 10 Eur se aplica TVA. Lucrul asta m-a dezamagit si din pacate am fost fortat sa renunt la cumpararea multor accesorii care se gaseau numai acolo... Nu imi este clar daca exista si vreo taxa vamala, daca da, atunci TVAul va fi si mai mare.

#15 Useril este offline   cristiandrei 

• Membru deplin

Postat 14 November 2013 - 08:42 AM

Eu am primit recent, in ultimele doua saptamani, si totul a fost ca si pana acum, nimic schimbat doar ca doamna de la vama, din cadrul oficiului postal, a fost schimbata si e un pic mai atenta.
Zilele astea mai vine un colet, sa vad si la asta cum o sa fie.

#16 Useril este offline   Bill 

• Membru senior

Postat 14 November 2013 - 08:58 AM

Vezi postareacristiandrei, la 14 November 2013 - 08:42 AM, a spus:

Eu am primit recent, in ultimele doua saptamani, si totul a fost ca si pana acum, nimic schimbat doar ca doamna de la vama, din cadrul oficiului postal, a fost schimbata si e un pic mai atenta.
Zilele astea mai vine un colet, sa vad si la asta cum o sa fie.

Merci de info, fiind din Iasi e important ce am aflat de la tine, pentru ca provincia era mai afectata daca vama se va face la Bucuresti si nu la Oficiile Vama din judete. Am si eu un colet de proba sa vedem cand vine.
Spor,
Bill :crazy:

#17 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 14 November 2013 - 10:44 AM

Hai ca am vorbit cu o cunostinta care intimplarea face ca este vames. Deci, pentru colete care sunt intre 10 si 150 EUR se aplica TVA 24%. Pentru colete care au valoarea mai mare de 150 EUR se aplica si taxa vamala! Deci aici atentie pentru ca platiti si taxa vamala si TVA!
Lucru rau pentru cei din provincie - coletele vin gata vamuite de la Bucuresti si la Posta se plateste suma calculata.

#18 Useril este offline   Cyborg 

• Membru senior
  • Postari: 566
  • Inregistrat: 01-April 09
  • Interests:WW2 armor, Sci-Fi scratchbuilding

Postat 19 December 2013 - 05:47 PM

Un update bazat pe experienta personala:

Pe 11 noiembrie am comandat un pachet cu carti din SUA. La carti din afara UE nu se platesc taxe vamale indiferent de valoare, ci doar TVA 9% daca valoarea cartilor din pachet trece de 10 euro.
Pachetul nu a ajuns nici pana astazi...
Precizez ca vanzatorul este o organizatie non-profit din State, care primeste/cumpara ieftin (probabil sub un dolar bucata) carti second hand de la biblioteci americane, in stare buna si chiar f. buna (in general, carte academica dar si literatura de tot felul) pe care le vinde apoi la preturi mici pe net (nu mai jos de 4 USD bucata, din cat am vazut), iar banii sunt folositi la proiecte de alfabetizare/educatie copii in tari sarace africane si asiatice. Ce e mai interesant este ca transportul e gratis si in SUA si in strainatate, inclusiv Europa de Est, insa fara tracking number.
Eu am comandat pana in noiembrie 8 pachete, in total vreo 150 de carti (sociologie, politologie, conflitc interetnic, nationalism, istorie politica in Balcani etc.), de care am nevoie la doctorat. Toate au ajuns cu bine, in cca 10 zile lucratoare. Acum, americanii se jura ca pachetul a plecat de la ei ca toate celelalte, in timp ce la Bucuresti posta jura ca nu a ajuns nimic. Nu e vorba de bani (10 carti, 57 dolari total, transport 0) ci de faptul ca nu stiu daca le mai gasesc pe undeva, iar la vanzatori de pe amazon fie costa mult transportul, fie nu expediaza carti second hand in RO.
Mi-e teama ca o explicatie credibila pentru intarzierea/pierderea pachetului ar fi aceasta reforma din Romania. Practic, din octombrie (mai precis, de la pachetul nr. 6) nu am mai ridicat coletul de la Oficiul 66, cel cu vama, din Drumul Taberei (sunt bucurestean, locuiesc in sectorul 6, Militari), deoarece acesta s-a desfiintat, ci de la oficiul 16, de domiciliu (Piata Veteranilor). Primeam aviz marcat cu "Sac M" (mi s-a spus ca in seamna "sac mare"), mergeam la oficiul de domiciliu, scoteau cutia cu carti (etichetata ca atare de expeditor) din sac, pastrau sacul si primeam cutia, semnam de primire si la revedere, pa. Nici macar nu s-a mai pus problema de platit acel TVA de 9%, care insemna 3-4 dolari la vamesii dela Oficiul 66 si care era calculat pe baza etichetei de pe cutie, lipita de expeditor.
Acum, astept de peste o luna calendaristica si nimic, sun toata ziua la posta, aia ma cunosc ca pe un cal breaz, iar americanii ma incurajeaza pe mail cu chestii de genul "nu va pierdeti speranta, in tari ca Peru si Georgia am avut pachete care au ajuns dupa patru luni"... . Nici nu pot sa dau vina pe romani, ca n-am dovezi clare ca ai nostri l-au pierdut/ratacit. Sper doar ca pachetul, daca s-a blocat pe vreun raft romanesc, sa fie returnat americanilor intr-un tarziu (eventual, cu o stupizenie de motivatie gen "adresant necunoscut") iar americanii sa fie indeajuns de draguti sa mi-l mai trimita o data...

Cam asta e situatia, sper sa nu fiu off-topic si promit sa va tin la curent cu rezultatul povestii mele, ca doar din greseli (mai ales dintr-ale altora) invata omul...

Aceasta postare a fost editata de Cyborg: 19 December 2013 - 05:47 PM

#19 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior

Postat 19 December 2013 - 08:35 PM

Te asigur ca nu intereseaza pe niciun vames sau lucrator postal cartile tale. Chiar te considera demn de mila ca te ocupi cu asa ceva ....
Daca nu le arunca cineva la gunoi sau nu se intorc in USA, vor aparea .... De vina sunt cu siguranta imbecila reforma postala romana si aglomeratia de sarbatori.
Personal mi-au ajuns pachete din Asia/USA si cam dupa 8 saptamani, asta desigur inainte. Acum numai am curajul sa comand din afara de EU ....

#20 Useril este offline   George_B 

• Membru senior
  • Postari: 319
  • Inregistrat: 20-August 13
  • Interests:Avioane

Postat 14 January 2014 - 06:20 PM

Salut,

Sa spun o experienta traita pe viu:

In data de 13-decembrie, ma hotarasc sa fac o comanda mica, de test la hobbyeasy.com. Comanda in valoare de 20 euro - sa nu plang dupa bani in caz de ceva. Starea comenzii se schimba in expediat si primesc e-mail ca a parasit Kong Kong - ul pe data de 25-decembrie.
Vin sarbatorile se petrece si eu astept coletul sa vina...
Astazi 14-ianuarie, gasesc in cutia postala avizul de la scumpa nostra posta Romana. Dupa o coada mica de 1 ora, intru fericit in posesia coletului, un pic stalcit la un colt, dar fara sa platesc nici un leu taxe, vama sau altele. Functionara a verificat ceva pe calculator - La Vama - si cu o "amabilitate" dementiala mi-a aruncata coletul si a spus: "Nu este in sistem, puteti pleca..."

sper ca aceasta poveste sa va inveseleasca seara si sa va incurajeze la cumparaturi, ca pe mine a facuto...

bafta,
George

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi