Forum Machete,Modelism,Hobby: Magazin de articole pictura - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Magazin de articole pictura Gara de Nord

#1 Useril este offline   OlafTheViking 

• Olaf cel degraba de sange varsatoriu
  • Grup: Banned
  • Postari: 2460
  • Inregistrat: 02-December 04
  • Interests:figurine, diorame

Postat 09 February 2005 - 02:34 PM

Am gasit un magazin de articole pictura. Strada cred ca se numeste chiar Bulevardul Garii de Nord.

Pensule 000 (trei de zero) 70000lei din par natural, au si cinci de zero dar monetan nu pe stoc.
Creta 12000 lei batonul.
Vopseluri enamel 62000lei 15 ml Rainbow (asta probabil e gama) producatorul e Maimeri (sunt ambele trecute)

Poate ar fi bine o rubrica de magazine, reviste, etc. ca pe asta nu am stiut unde sa-l pun.

#2 Useril este offline   alguhan 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 935
  • Inregistrat: 16-December 04

Postat 09 February 2005 - 04:19 PM

Multumesc Olaf! Asta e o veste buna. Daca poti sa explici exact unde vine, vreun reper?

#3 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 09 February 2005 - 06:33 PM

Cred ca e vorba de cel din spatele Ministerului Transporturilor.
Olaf, ma insel?
Bafta!

#4 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12670
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 09 February 2005 - 08:09 PM

Pe linia troleu 85 si 93 cum vi dinspre centru.
Alexandru

#5 Useril este offline   OlafTheViking 

Postat 10 February 2005 - 11:39 AM

crios, la Feb 9 2005, 06:33 PM, a spus:

Cred ca e vorba de cel din spatele Ministerului Transporturilor.
Olaf, ma insel?
Bafta!

Ala trebuie sa fie.

Cum stai cu spatele la Gara de Nord (la intrarea mare, unde vin troleibuzele si autobuzele) in fata e un parculet iar in stanga o strada, probabil Bulevardul Garii de Nord. Pe strada asta, pe partea stanga, cum stai cu Gara in spate e magazinul. Chiar asa se numeste "Articole de pictura". Deasupra scrie mare M O B I L A cu litere volumetrice, cum se faceau in vremurile trecute.

Si am gresit un pic. Flacoanele de vopsea au 17 ml.

#6 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 10 February 2005 - 04:24 PM

Acolo chiar a fost un magazin de mobila.
Bafta!

#7 Useril este offline   OlafTheViking 

Postat 16 February 2005 - 02:17 PM

Pana acum Ivoriu si Negru cumparate de la ei se dovedesc prea diluate si puterea de acoperire e mica.

Am mai cumparat argintiu si doua nuante de bronz , acolo e bine ca are putere mica ca nu mai fac tufuire, dau direct cu vopsea ca oricum nu se acopera tot. :))

#8 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12670
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 16 February 2005 - 05:02 PM

Olaf, de vina nu e magazinul ci caliatea vopselii.Mai bine spune firma, sa ne ferim de ea :pint:
Alexandru

#9 Useril este offline   OlafTheViking 

Postat 17 February 2005 - 10:00 AM

Am zis la inceput. Pe ele scrie "Rainbow" (asta cred ca e gama) iar mai mic "Maimeri" (eu de Maimeri stiam ca sunt producatori de vopsele). La inceput mi-au placut ca nu mai stau mult sa amestec ca la Revell care are toata vopseaua la fund, astea sunt mai fluide.
Oricum de la magazinul asta cred ca a cumparat cineva (era pe forumul de la rhc si se apucase sa faca figurine) lut de modelat (vezii bustenii lui Alguhan).
Am drum prin zona si o sa mai dau o tura.

Am fost astazi. Sunt de fapt doua magazine. Cel mai mic are vopselele de care vorbeam. Azi am fost in celalat si am cumparat lut de modelare, 28 000 lei un kilogram.

Imagine postata

#10 Useril este offline   ioana 

• Nou venit
  • Postari: 3
  • Inregistrat: 25-April 08

Postat 25 April 2008 - 11:23 AM

va dau un pont. un magazin super cu materiale de pictura (mult mai ieftine decat la gara sau in han) e in curte la casa universitarilor. la galeriile basil. si au si o multime de chestii legate de hobby.... www.basildesign.ro
sper sa va placa. asept sa-mi spuneti :hi:

#11 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 25 April 2008 - 11:36 AM

Vezi postareaioana, la 25 Apr 2008, 12:23, a spus:

va dau un pont. un magazin super cu materiale de pictura (mult mai ieftine decat la gara sau in han) e in curte la casa universitarilor. la galeriile basil. si au si o multime de chestii legate de hobby.... www.basildesign.ro
sper sa va placa. asept sa-mi spuneti :-)

Bun pont. Ma duc chiar acum. Va comunic cum a fost.
Bine-ai venit Ioana.

#12 Useril este offline   wurger 

• Membru senior

Postat 26 April 2008 - 12:50 AM

Deci am fost si am vazut.
Foarte dragut. Intr-adevar preturile erau mai mici cu 10-20% decat la magazinele cu dever si loca(lizare)tie scumpa.
Cateva preturi si articole (sau invers):
Culori acrilice DARWI (45g cred) cu latex *(deci diluabile cu apa) - 5 ron buc
Lac aceeasi cantitate (semimat si lucios) - 6,16 ron
Pensule cu par sintetic (bune) - orice dimensiune pret unic - 6 ron
Tusuri Winsor & Newton - 8,43 ron
Acrilic W&N - 14,06
Ulei W&N - 13,27
Uleiuri Louvre - 8,93 si 9,37.

O chestie foarte desteapta - Au tot felul de paste de modelaj tot de la Darwi si altele inclusiv DAS.
Dar, au plastelina cu intarire - o modelezi si se intepeneste in aer.
Si, o chestie fffff interesanta - O pasta ultralight care se modeleaza la fel insa e asa usoara ca pluteste pe apa. Costa mai mult nortmal 9,8 (160 g) decat cealalta dar eu zic ca merita. Dioramele nu o sa mai curbeze rafturile pe care stau. Si cine stie poate se pot face si diverse piese pt avioane-tancuri.
Mai au rame cu mijlocul rezervat (retras) sa bagi acolo ceva....O diorama de exemplu. Materialul din care sunt facute e ca o mucava (carton), nu costa mult si poti pleca de la asta spre ceva mai altfel ca si mod de expunere.

Cea mai tare chestie pe care am gasit-o si m-am bucurat imens a fost compasul de taiere de mai jos. De mai multe ori am vrut sa comand pe net. Acum o sa-mi fac sute de sabloane de hinomaru pentru dragutzele de japoneze, ca sa se degradeze uniform cu restul avionului.
Iaca poza. Mai era unu singur.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Muz_Sat_010.jpg

#13 Useril este offline   BRUTUS 

• Membru senior
  • Postari: 199
  • Inregistrat: 26-November 06

Postat 26 April 2008 - 09:37 AM

Da eu stiam de magazinele astea , la cel mare, am luat numai pensule pentru ca preturile sunt mai mici din par natural iar la celalalt am luat vopselele rainbow si diluant rainbow , le-am folosit si cu pensula si cu aerograful si au mers foarte bine , au avut putere de acoperire acum depinde si de culoarea folosita , mie nu mi se pare mare diferenta intre ele .
Am folosit verde inchis , maro , culoarea lemnului , rugina , rosu , au fost mai multe , sunt si aproape de mine .

ADRESA este strada garii de nord vis-a vis de ministerul transporturilor , de fapt vis-a-vis de parcul garii de nord .

#14 Useril este offline   ioana 

• Nou venit
  • Postari: 3
  • Inregistrat: 25-April 08

Postat 05 May 2008 - 02:57 PM

v-am spus eu... :pardon:
cel mai bun lucru pe care poti sa-l faci pentru cei din jurul tau este sa le povestesti despre tot ceea ce crezi ca este frumos, util, eficient..etc. asa ca eu m-am hotarat sa spun tuturor ce stiu, atat cat stiu.. eu acolo am gasit - dupa indelungi cautari - hartie manuala...
pe curand si va tin la curent cu noutati, ok?

#15 Useril este offline   wurger 

• Membru senior

Postat 06 May 2008 - 07:57 AM

Ok, multumim !
Sotia mea e incantata de hartia manuala pe care deja o foloseste si m-a iertat de cheltuiala modelistica. :pardon:

#16 Useril este offline   alaur 

• Membru senior
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 07-February 07

Postat 06 May 2008 - 08:57 AM

Intrebare:

Care-i diferenta intre hartia manuala si cea ......automata ?

(A se citi: ce-i aia, bai frate, hartie manuala ?)

#17 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 06 May 2008 - 09:09 AM

Vezi postareaalaur, la 6 May 2008, 09:57, a spus:

Intrebare:

Care-i diferenta intre hartia manuala si cea ......automata ?

(A se citi: ce-i aia, bai frate, hartie manuala ?)

Nici eu nu stiu, dar caica: hartie manuala = hartie confectionata manual dupa retete vechi de cateva sute de ani.Suportul ideal pentru realizarea de diplome, invitatii de nunta, ambalaje unicat, etc.

Bafta!

#18 Useril este offline   alexie 

• Membru senior
  • Grup: Validating
  • Postari: 1701
  • Inregistrat: 04-December 04

Postat 06 May 2008 - 09:16 AM

Vezi postareacrios, la 6 May 2008, 10:09, a spus:

Nici eu nu stiu, dar caica: hartie manuala = hartie confectionata manual dupa retete vechi de cateva sute de ani.Suportul ideal pentru realizarea de diplome, invitatii de nunta, ambalaje unicat, etc.

Bafta!

Eu eram convins ca-i hartia aia pe care deseneaza pictorul si apoi inteapa pe contur iar pe pererete (panza) ramane conturul..am vazut intr-un film cu Capela Sixtina si cu Leonardo sau Michelangelo :pardon: ...lasa ca face ioana "un lucru bun" si ne povesteste :bang:

#19 Useril este offline   wurger 

• Membru senior

Postat 06 May 2008 - 02:47 PM

Lasati ca va povestesc eu :pardon:
Hartia asta de e prezenta acolo, nu numai ca e manuala dar e de mai multe texturi. In principiu nu se respecta cu strictete proportiile de clei si celuloza si ce s-o mai baga, si nici nu se doreste o uniformitate naucitoare a grosimii foii. In plus in procesul de laminare se includ tot felul de "impuritati" cum ar fi petale de flori uscate, paie si fire de diverse texturi si altele (dupa cum ajuta imaginatia producatorului).
Rezulta o suprafata foarte impestritzata-inegala-artistica, care poate fi folosita la paspartuuri, aplicatii pe rame sau chiar ca suport pentru acuarele sau ce mai stiu eu ce tehnica.
Bref, e un suport. Dar unul (aproape) manual si de aceea considerat nobil. Din ce am vazut eu acolo, unul singur putea fi folosit la modelism ca ieseau niste paie din planul hartiei de ziceai ca-i iarba (lunga la 1/35) culcata la pamant. Totusi mai sfant e ce-ti faci cu mana ta din fire de par infipte in solul dioramei.

Oricum daca planuiti sa faceti un cadou prietenei - sotiei (mai putin soacrei) merita sa luati o foaie d-asta decat un ambalaj de la librarie imprimat cu "Tom si Donald".

Ce zice Alexie se numeste in mod inselator "pauza" sau "izvod" si era din ce harite rezistenta cu fire de in sau bumbac ca sa nu se sfasie la manevrarea pe schela.

#20 Useril este offline   alaur 

• Membru senior
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 07-February 07

Postat 06 May 2008 - 03:57 PM

Vezi postareaalexie, la 6 May 2008, 10:16, a spus:

.............am vazut intr-un film cu ................ Leonardo sau Michelangelo :bang: .............

Ahaaaa.....da,da........era ala............. Gata, stiu !..................Testoasele Ninja :pardon: .
Deci e hartia pentru desenele animate <_< :wacko: :fool: :8P: :lol:

P.S. Wurger, merci pentru lamurire !

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi