Forum Machete,Modelism,Hobby: De pe net, octombrie 2013 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

De pe net, octombrie 2013

#1 Useril este offline   florin44 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1542
  • Inregistrat: 27-April 10
  • Interests:Machete 1/48 de avioane, blindate şi alte vehicule militare.
    Machete 1/72 de avioane.

Postat 02 October 2013 - 03:47 PM

Oareşce noutăţi - inclusiv catalogul īn format PDF - de la amicu' EDUARD:

http://www.eduard.co...letter2013-10EN

#2 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 03 October 2013 - 11:53 AM

Genu', imbinarea placerilor...

Imagine atasata: Living diorama.jpg

Cica in spatele cascadei ar exista o grota cu fel de fel de surprize (la ciunga).

#3 Useril este offline   florin44 

• Membru senior
    Machete 1/72 de avioane.

Postat 03 October 2013 - 03:02 PM

Sigur, adică īmbinarea utilului cu plăcutul!
Care-i una şi care-i alta rămāne la latitudinea - şi, eventual, longitudinea! - fiecăruia! :whistle:

#4 Useril este offline   florin44 

• Membru senior
    Machete 1/72 de avioane.

Postat 04 October 2013 - 04:39 PM

Aferim, bre Horia!
Şi un site pentru colegii iubitori de "tārātoare"!:-D

http://www.subsim.co...ad.php?t=186618

(Scuze dacă a mai fost postat.)

#5 Useril este offline   florin44 

• Membru senior
    Machete 1/72 de avioane.

Postat 10 October 2013 - 01:23 PM

Un newsletter de la FINE SCALE MODELER:

http://links.mkt746....jY4S0&mt=1&rt=0

#6 Useril este offline   florin44 

• Membru senior
    Machete 1/72 de avioane.

Postat 10 October 2013 - 02:56 PM

Şi īncă una, de la ITALERI:

http://newsletter.it...10-2013_ENG.pdf

#7 Useril este offline   caporalmusat 

• Membru senior
  • Postari: 1048
  • Inregistrat: 03-January 09
  • Interests:Tehnica militara sovieto/rusa in general dar mai ales aflata si in dotarea RO ARMY !

Postat 11 October 2013 - 01:17 PM

Salutare. Ceva foto de la o expozitie de machete cu blindate http://www.armorama....view&artid=5076 si cu un blindat de recuperare/reparatii http://www.armorama....view&artid=5087 . Sanatate si cer senin .

#8 Useril este offline   silviug2009 

• Membru senior
  • Postari: 469
  • Inregistrat: 23-May 11

Postat 11 October 2013 - 02:09 PM

Nu are nici o legatura cu modelismul, nu are nici o legatura cu sculptura.....dar ceea ce am vazut aici m-a impresionat suficient de mult incat vreau sa va arat si voua. O dovada ca atunci cand se depaseste o anumita bariera totul poate deveni arta. Impresionant din punctul meu de vedere.
http://www.youtube.c...player_embedded

#9 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 11 October 2013 - 02:46 PM

Intr-adevar, o arta. :hi:

#10 Useril este offline   caporalmusat 

• Membru senior
  • Postari: 1048
  • Inregistrat: 03-January 09
  • Interests:Tehnica militara sovieto/rusa in general dar mai ales aflata si in dotarea RO ARMY !

Postat 12 October 2013 - 11:50 AM

OH, SUPERB :hi: Intr-adevar arta cu unul din cele mai nobile animale , si cred ca acest film e ca si un omagiu adus celui mai bun camarad de lupta in vremuri demult apuse. http://www.imdb.com/title/tt1568911/ Sanatate si cer senin.

Aceasta postare a fost editata de caporalmusat: 12 October 2013 - 11:51 AM

#11 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior
  • Postari: 1785
  • Inregistrat: 21-October 08

Postat 13 October 2013 - 04:15 AM

Vezi postareasilviug2009, la 11 October 2013 - 02:09 PM, a spus:

Nu are nici o legatura cu modelismul, nu are nici o legatura cu sculptura.....dar ceea ce am vazut aici m-a impresionat suficient de mult incat vreau sa va arat si voua. O dovada ca atunci cand se depaseste o anumita bariera totul poate deveni arta. Impresionant din punctul meu de vedere.
http://www.youtube.c...player_embedded

Ai dreptate, Silviule, impresionant nivelul dresajului, al legaturii intre om si animal. Pacat ca aceasta arta este pusa in valoare in tipul asta de spectacol crud / barbar.

#12 Useril este offline   silviug2009 

• Membru senior

Postat 13 October 2013 - 10:29 AM

Alexelu, din pacate daca nu ar fi genul asta de spectacole, miscarile calului ti s-ar fi parut cumva de neinteles (ex.acele eschive facute stanga-dreapta atunci cand se afla in fata taurului).Din punctul meu de vedere maiestria nu consta neaparat doar in miscarile facute, ci in faptul sa sunt realizate atat de elegant sub o constanta amenintare, cand si cea mai mica greseala poate avea consecinte dintre cele mai neplacute. Altfel ar fi exact cum am vedea un boxer care boxeaza....cu umbra.
In privinta ideii de spectacol barbar....aici sunt convins ca o sa starnesc un musuroi de albine sustinand ca nu consider ca intra in categoria asta, fara sa fiu un sustinator al coridelor. As intelege sa-l incadrez aici daca taurul ar fi legat sau sedat, si ar fi lovit in cap cu un baros....ca la abator.

#13 Useril este offline   flo 

• Membru senior
  • Postari: 2486
  • Inregistrat: 04-July 09

Postat 13 October 2013 - 02:44 PM

Vezi postareasilviug2009, la 13 October 2013 - 10:29 AM, a spus:

Alexelu, din pacate daca nu ar fi genul asta de spectacole, miscarile calului ti s-ar fi parut cumva de neinteles (ex.acele eschive facute stanga-dreapta atunci cand se afla in fata taurului).Din punctul meu de vedere maiestria nu consta neaparat doar in miscarile facute, ci in faptul sa sunt realizate atat de elegant sub o constanta amenintare, cand si cea mai mica greseala poate avea consecinte dintre cele mai neplacute. Altfel ar fi exact cum am vedea un boxer care boxeaza....cu umbra.
In privinta ideii de spectacol barbar....aici sunt convins ca o sa starnesc un musuroi de albine sustinand ca nu consider ca intra in categoria asta, fara sa fiu un sustinator al coridelor. As intelege sa-l incadrez aici daca taurul ar fi legat sau sedat, si ar fi lovit in cap cu un baros....ca la abator.

Silviu, corida este o barbarie. Este forma de exprimare a unor imbecili frustrati. N-are nicio treaba cu barbatia. Cu maiestria nici atat. Asta ar mai lipsi, sa sedeze taurul. Nu ajunge ca este batjocorit un animal frumos si mandru de catre indivizi cu ratiune, care stiu bine ca acel animal reactioneaza instinctiv si cum reactioneaza. Daca ar fi barbati, ar intra cu mana goala la taur, asa cum i-a lasat Dumnezeu pe pamant, pe fiecare dintre ei: om si taur.
Ce sa zic, mare dovada de barbatie este sa hartuiesti un animal captiv, sa-l impungi pentru a piarde sange, iar cand este extenuat sa-l injunghii. N-au mai multa minte decat un pusti care enerveaza un caine cu batul prin gard.
Altfel, fara indoiala calul este un animal superb.

#14 Useril este offline   silviug2009 

• Membru senior

Postat 13 October 2013 - 04:36 PM

Nu as vrea sa fiu inteles gresit. Corida nu intra in categoria lucrurilor care-mi plac, dar nici nu pot spune ca-mi displace. Pur si simplu nu ma intereseaza. In privinta ideei "corida este o barbarie", aici cred ca este o chestie de optica. Daca ar fi sa punem problema barbatiei in relatia om-animal pesemne ca am fi disparut de mult ca specie. Nu te poti compara cu un animal care are cateva sute de kg de muschi. De asta altfel uitam ca pana la urma, in evolutia omului, intai am fost vanatori-culegatori, si de abia pe urma ne-am ocupat de agricultura. Daca ar fi trebuit sa punem problema "daca esti barbat, luptate cu ursul cu mainile goale", pesemne am fi ramas la stadiul de vegetarieni. Din punctul meu de vedere, este o dovada de barbatie sa intri in arena cu o astfel de creatura, si sa reusesti sa o dobori. Cati dintre noi ar putea sa faca asta? Sa nu ne lasam inselati de "usurinta" cu care un toreador se fereste de un taur care-l ataca. Eu sunt convins ca oamenii aia au o intensa pregatire, atat din punct de vedere tehnic, cat si psihic. Sa vezi ca vine un asemenea colos spre tine si sa te misti ca si cand nu ar axista. Drept dovada as putea posta aici o gramada de poze cu "accidente" care s-au petrecut in arena, cu toreadori care au suferit rani groaznice, sau chiar au murit. Din punctul meu de vedere, corida nu este o joaca, si nu oricine este facut sa fie toreador. Discutia asta este o discutie insa fara cap si fara coada, cred. Cei care cred cu tarie ca ce se intampla acolo este o barbarie, nu o sa le schimbe optica nimeni, iar cei care vad in corida cu totul altceva, pesemne vor avea motivele lor la care nu vor renunta.

#15 Useril este offline   wurger 

• Membru senior

Postat 14 October 2013 - 09:58 AM

Daca genul asta de "spectacol" ar avea loc intre UN individ si un taur poate ar fi asa cum zici. Dar acolo e vorba de 5-6 oameni care intra pe rand si omoara taurul inceeeet-incet, ca sa aiba timp toti prostii din tribune sa se bucure de sange.
Sigur sunt multi carora le place, altfel nu ar fi rentabil.
Sigur ca animalele sunt pregatite si selectionate - trebuie exagerate exact caracteristicile care le fac sa fie irationale.
Daca vorbim de barbatie ar trebui sa fie cel putin asa : Fara garduri de protectie, un (singur - care sa nu aiba unde sa fuga) gorobete in p--a goala cu o sulita in mana si da-i distractie.
De ce ar fi mai putin logica uciderea unui cal care danseaza frumos. Si ala e periculos daca-l selectezi cum trebuie.

Bottom line, sa omori ceva for fun si pentru placerea altora, fie ca e lacusta sau elefant e caracteristic inca din pacate pentru specia umana, care asteapta sa fie contactata de civilizatii superioare din spatiu - ca, nu-i asa. suntem simpatici.

#16 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior
  • Postari: 1785
  • Inregistrat: 21-October 08

Postat 14 October 2013 - 10:32 AM

Cum e si logic, modul de a privi corida este o chestiune de optiune personala. Eu personal consider ca e o barbarie pe fundalul unei lupte inegale. Un show crud in care taurul, cu un creier cat o nuca, nu are nicio sansa impotriva pregatirii si dresajului armatei de oponenti in colanti cu margele.
Barbatie de-adevaratelea poate o fi aia de la Pamplona, cand parca spectacolul e un pic diferit.
Pe de alta parte, e o chestie care tine de traditie. Am fost la Sevilla in 2006 si am vazut o corida. E un spectacol total, impresionant din toate punctele de vedere si e de inteles de ce au luat-o razna spaniolii cand s-a vrut interzicerea acestor manifestari. Asa ca sa fie primit, dar la ei acolo.

#17 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 14 October 2013 - 10:37 AM

Vezi postareawurger, la 14 October 2013 - 09:58 AM, a spus:

Sigur ca animalele sunt pregatite si selectionate - trebuie exagerate exact caracteristicile care le fac sa fie irationale.
Daca vorbim de barbatie ar trebui sa fie cel putin asa : Fara garduri de protectie, un (singur - care sa nu aiba unde sa fuga) gorobete in p--a goala cu o sulita in mana si da-i distractie.

Adica...asa cam cum erau/luptau gladiatorii, nu ?

#18 Useril este offline   silviug2009 

• Membru senior

Postat 14 October 2013 - 07:36 PM

Taurul nu are o sansa spuneti? Priviti poza de mai jos, si poate veti gandi alfel.
Din cate vad arata ca un porc spinos de la cate sulite are in el, si tot i-a mai plombat omului o masea.
Si cazuri d-astea nu-s putine, insa nu vreau sa umplu cu poze postarea.
Sa intre gol si doar cu o sulita in mana?......pai cum intra altfel? Faptul ca e imbracat si are fata aia de masa rosie in mana constituie vre-o protectie impotriva unei eventuale lovituri?
Fireste ca pana intr-un final, taurul devine victima....atunci cand nu devine victima toreadorul.
Insa stau si ma intreb, cand vorbim de echitabilitate.....pana la urma ce este echitabil si corect. Ca taurul sa aiba partea lui de sanse sau sa-l ducem la abator sa-i dam cu levierul in cap ca sa aiba poporul ce baga la mate? Daca tot vorbim de echitabilitate, de ce nu ne ducem la vanatoare cu mainile goale sau numa cu sulite si topoare si ne pitim prin tufisuri sau copaci cu puscociul cu glont de argint?
Insa nici cand aveam ustensilele astea acus 2000 de ani, nu cred ca era vre-unul care putea sa vaneze de unul singur o creatura de dimensiunea asta.... Banuiesc ca probabilitatea de a-i da o lovitura fatala din prima (pentru ca altfel apare riscu' sa se ciupaleasca si sa dea bataita lu' nenea vanatoru) este sub 10%, si asta poate datorita norocului.
Mai degradant mi se pare circul decat corida. Sa pui un leu, un tigru sau ce o mai fi, sa topaie in 2 labe ca i se da papica la ore fixe, asta mi se pare cu adevarat degradant pentru un animal. Dar e frumos, e dragut, si nu mai spunem nimic. Am spus-o si o repet. Nu ma intereseaza corida, nu-mi place, nu urmaresc asa ceva. Insa cred cu tarie ca nu este un joc ce se intampla acolo, cei care fac asta stiu ce infrunta cand intra acolo, si ca din asta s-a facut un spectacol de pe urma caruia se castiga un ban.....toreadorii aia isi castiga painea punandu-si fundul la bataie.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: taur-versus-prost.jpg

#19 Useril este offline   wurger 

• Membru senior

Postat 15 October 2013 - 12:30 PM

Nici eu nu sunt vegetarian si stiu de unde provine carnea pe care o mananc.
Da tu nu faci diferenta intre omorat incet pentru distractie si altfel de omorat.
Principalul scop al coridei nu este certificarea barbatiei toreadorului (repet sunt multi - picadori, pārţadori şi altele)
Principalul scop (ca si al fotbalul actual) este incasarea banilor unui public si invartirea altor sume din pariuri.
Daca vrei sa fii barbat poti sa te faci vulcanolog....Insa de castigat o sa castigi.....respect.

Nu ma impresioneaza nenea de mai sus. Daca voia sa ma impresioneze trebuia sa vina (la dans) cu niste beţe de frigarui infipte in ceafa.

Eu nu mai continui sa incerc sa te fac sa te razgandesti in admiratia ta pentru corida.
Ramanem preiteni pe alte concepte.

#20 Useril este offline   silviug2009 

• Membru senior

Postat 15 October 2013 - 12:52 PM

E drept ca nu ma pot lauda decat cu o inteligenta cel mult medie, dar crede-ma pe cuvant ca percep foarte bine diferenta intre a omora din necesitate, si a omora pentru spectacol.
Ce nu ai inteles tu desi am repetat de multe ori, si o repet, este ca nu ma intereseaza corida si nici nu am ceea ce numesti tu admiratie pentru ea, sau alte chestii de genul asta.
Lucrurile le-am prezentat din alt punct de vedere, nici macar din punct de vedere al manifestarii barbatiei. Nu eu am afirmat ca am considerat corida un mod de imprastiere al testosteronolui masculin. Eu am afirmat doar ca iti trebuie curaj si pregatire ca sa faci asa ceva. Chiar si cu 6 ciumpalaci sau cati or fi care se schimba precum sosetele in arena pana oboseste animalul, ceea ce se petrece acolo este periculos pana in ultimul moment, iar ca drept dovada am postat poza cu pricina. Poza n-a avut ca scop impresionarea ta sau a altcuiva, a fost o poza care doar a sustinut ceea ce cred, corida nu-i facuta pentru oricine. In privina "daca ne dam barbati" hai la lupta cu mistretul doar cu un cutit in mana, pai nu mai suntem barbati de vre-o 2000 de ani.
Este adevarat ca principalul scop al fotbalului actual este incasarea banilor unui public si invartirea sumelor de bani din pariuri, dar tot atat de adevarat este ca din aia 90 si ceva la % din cei care se afla in tribune, nici unul nu stie fotbal cu adevarat. Fotbal nu stiu decat cei care sunt fotbalisti in adevaratul sens al cuvantului, nu cei care doar uitandu-se au senzatia ca totul e facil, usor, de neinteles atunci cand mingea nu intra in poarta, sau de ce nu se alearga in minutul 90 ca in primul minut.
In privinta a "Ramanem prieteni pe alte concepte", eu vreau sa cred ca discutiile care se poarta aici, indiferent ca se ajunge sau nu la un "acord", nu se poarta cu patima sau nu se ramane cu "ranchiuna". Asta este si motivul pentru care postez, atat aici cat si la sectiunea Figurine.
Insa oameni buni....am plecat de la una si am ajuns la dracu!!!
Eu am postat clipul cu intentia de a va prezenta dresajul calului, si am ajuns sa discutam despre "daca e bine sau nu sa omori un taur"...cred ca am degenerat prea mult de la ideea care mi-as fi dorit sa primeze pe seama vizionarii filmuletului.

Arata acest topic

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi