Pistruiatul Ep. 5 Geamantanul vigneta scara 1/35
Postat 22 September 2013 - 01:22 PM
Cu ideea acestei vignete am plecat de la Alba Iulia si de aproxim. 3 luni lucrez la ea.
Acest serial de televiziune care a incantat generatii intregi de-a lungul timpului ,reprezinta o fila istorica a cinematografiei romanesti(lasam deopate partea de propaganda a serialului).Din cele zece episoade cu scene memorabile am ales secventa "geamantanul" min. 9 si 9 sec.(youtube).
In continuare incerc sa prezint etapele lucrarii :
Pentru Pistruiatul,gamantanul am folosit kitul ICM 35561,dupa operatii-le de inceput(spalare,debravurare,lipire) am modificat pozitia corpului cu multa chituire(poxilina).Am atasat guler camasa(folie de aluminiu).La podoaba capilara am folosit melana. Partea de "terminatie" a sosetelor tot folie de aluminiu si in ultimul rand palmele cara i-au apartinut lui von HJ-Jungen (miniart 35086) existand o diferenta de proportii am ameliorat diferenta prin "scrijelirea" acestora.
Pentru cainele Calu am folosit cainele din kitul Tamya 1/35 livestock set.Ulterior fotogr. din folie de aluminiu i s-a atasat la gat o ,,zgarda,lucram la vopsirea acestuia.
Postat 22 September 2013 - 01:57 PM
Ulterior fotogr.am mai subtiat bratele,abdomenul personajului si am modificat geamantanul care arata ca un diplomat la inceput prin adaugare de poxilina pe lateralele acestuia .Am inlocuit palma dreapta cu palma fig. cu maneta din kitul miniart 35040
Aceasta postare a fost editata de gavril: 22 September 2013 - 02:57 PM
Postat 02 October 2013 - 02:03 PM
Pentru vopsirea acestuia am folosit 4 vopseluri vallejo:
1.un amestec de black(cod 70950) si leather brown(cod 70871)-partile mai inchise..
2.desert yellow(cod 70977)- partea de mijloc
3.basic skintone(70815)-partea mai deschisa de culoare
Am urmarit secventa cu seventa(stop cadru) ,incercand sa ma apropii cat mai mult de personajul original
Ca "invechire" = 3 culori de creta pastel
Din folie de aluminiu,decupaj i sa atasat o curea la gat
Calul ,(pe numele adevarat Kalo) pt a executa comenzile instructorului de Militie regizorul ar fi recurs la acest nume, (sper sa nu ma insel)
Toata stima spor sa aveti
Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 09 October 2013 - 08:29 AM
Postat 08 October 2013 - 10:39 AM
Este cel la care "munca" a fost cea mai mare.Sper ca semana cat de cat cu originalul ...urmeaza decorul(o mica portiune trotuar+strada),postament,final .
Sandalele sunt fasii,fasii din folie de aluminiu=tot ce inseamna barete ,catarame
Toata stima domniilor voastre,spor
Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 09 October 2013 - 08:30 AM
Postat 08 October 2013 - 12:51 PM
wurger, la 08 October 2013 - 11:57 AM, a spus:
Toata stima pentru sandale.
Ciufuleala aia din capul pistruiatului (care da bine) e praf sau asa ai vrut ?
Multumim. Este o mare onoare pt. mine Maestre parerile dvs.,toata stima
Pt. "podoaba capilara" am folosit melana(material folosit pt. interiorul pernelor,jucarii de plus) cu picaturi f.f.f. fine de super glue (in contact cu acesta ,melana "se mai strange")
si nu este praf ...ca invechire per total am folosit si crete pastel inclusiv si la par dar f. f. f. putin si fin
Calitatea foto nu este cea mai buna ,au o luminozitate f. puternica. In realitate figurina este mai inchisa,toate cele bune .
Aceasta postare a fost editata de gavril: 08 October 2013 - 12:52 PM