am mai facut putin loc in stiva de cutii cu machete neincepute, in schimb am probleme cu gasirea unui loc pentru noua macheta terminata...
Lucrind la IAR 81 si incercind cite ceva nou pentru mine, mi-am propus sa ma incep o macheta de plastic si sa merg cu doua in paralel incercind anumite metode de uzura in mod diferit. Nu este un lucru bun dar nu este prima data cind fac asta. Daca la IAR am inceput sa folosesc bucatele de sare pentru vopseaua sarita, la Wildcat am incercat metoda similara a "fixativului de par". Nu am folosit fixativ, dar am folosit un produs dedicat de la AK Interaktiv. Aceasta metoda este dupa parerea mea mai buna decit cu sare, ai mai mult control iar vopseaua sarita pare mai reala decit cea realizata cu sare.
Pentru ritmul la care lucrez, eu zic ca am terminat macheta foarte repede, mi-a luat doar 5 saptamani fata de altele care imi iau 2 chiar 3 luni. Si asta fara sa fortez prea mult.
La macheta asta am mai incercat inca o chestie noua pentru mine, broscuta asta raioasa are pe fuselaj si aripi o gramada de nituri in pozitiv. Majoritatea arata foarte bine, totusi niturile care se afla pe extradosul si intradosul fuselajului sunt mai mici decit restul. Lucrul acesta l-am observat imediat ce am luat kit-ul in mana. Pe linga asta, in momentul in care unesti jumatatile la slefuire se mai intimpla sa le faci si mai mici (sau invizibile ) . Concluzia trasa, daca faceti macheta asta si tineti sa iasa perfect cumparati decaluri cu nituri de la Archer.
Singurul lucru adaugat este un set de centuri de la Eduard, in rest machete este din cutie. Decalurile sunt cele originale si sunt foarte bune, nu au facut deloc silvering. S-au mulat frumos pe toate niturile in pozitiv.
Este vopsit cu grund Tamiya alb, Alcald Aluminiu, Intradosul este un mix dupa instructiuni Tamiya XF 19 cu alb mat de la Gunze, extradosul este Intermediat blue si alb mat de la Gunze. Deriva este complet vopsita. Am folosit vopsele din spray decantate si apliacate cu aerograful. Lacurile sunt cele pe care le folosesc la machete aero intotdeauna (Gunze).
Destul cu vorba, acum cu fapta.
Aceasta postare a fost editata de tibi22: 19 September 2013 - 08:53 PM