Forum Machete,Modelism,Hobby: Incepator - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Incepator As dori sa aflu cate ceva despre machete

#1 Useril este offline   AlexMM 

• Nou venit
  • Grup: New Users
  • Postari: 4
  • Inregistrat: 17-September 13

Postat 17 September 2013 - 09:05 PM

Sunt incepator in acest domeniu, as vrea sa stiu cum sa incep sa creez o macheta de la 0
Am sa fac o lista sa va dati seama mai simplu de ce as vrea sa stiu
1.Instrumentele necesare (aici vorbesc de la primul pana la ultimul)
2.Solutiile necesare ( kit, spray-uri,adeziv etc.)
3.As vrea sa folosesc tabla numai sa imi spuneti de care, sa incep orice de la 0 aici ma refer fiecare piesa desenata in parte..
4.Cum ar trebui sa procedez la indoituriile de pe capota ca sa iasa totul cum trebuie
5.Si cand va trebui sa sudez (sau sa apelez la cineva care o sa imi sudeze) elementele de caroserie, ce vreau sa va spun e ca tata detine un aparat de sudura cemont parerea mea ca e bun dar nu cred ca as putea suda ceea ce vreau eu sa fac cu electrozi.
Sper ca ati inteles ce as vrea sa stiu expertii o sa isi dea seama.
Cei care au avut rabdare sa citeasca pana la capat le multumesc si ce am uitat sa precizez sunt un fan al modelelor Dacia 1300 si ARO 244.Probabil daca voi avea permis acum avand doar 17 ani si posibilitatea de a le cumpara de unul singur pentru ca parintii mei nu cred ca mi-ar da bani pentru asa numitele "rable" dar care pentru mine inseamna totul.

Ce as vrea sa creez pentru prima data este o Dacia 1300.Aici as avea nevoie de sfaturi si pareri din partea voastra legate de schite, materiale si asa mai departe.
Imi cer scuze pentru eventualele greseli gramaticale, sper sa fiu cat mai concret in ceea ce am scris si pentru cei ce ma vor ajuta nu pot decat sa le spun multumesc si daca au ceva probleme in legatura cu electronica tatal meu v-ar putea ajuta (daca nu va descurcati cu scheme,nu reusiti sa reparati ceva intrebati-ma si probabil v-as putea ajuta). :drinks:

#2 Useril este offline   stageexp 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1116
  • Inregistrat: 18-January 08
  • Interests:Fotografie, modelism, frumosul cotidian

Postat 18 September 2013 - 03:54 PM

Salutare,
unele idei se mai gasesc pe forum.
Este ceva ce ma intriga cand am vazut ce ai scris, ca vrei sa faci machete de la zero este un lucru bun, insa faptul ca vrei sa folosesti tabla si sa o sudezi este o premiera sa zic.

Ca sa inlaturam orice fel de eroare, vrei sa faci machete sau ceea ce se gaseste prin malluri avand ca si titulatura "obiecte de arta" si care sunt creatii exclusiv din tabla si bare metalice, de multe ori doar lacuita, nu vopsita?
Ca sa sudezi, in general ar trebui sa lucrezi la o scara mare, sau sa folosesti echipamente de sudura mai "speciale" de care cred ca s-a vorbit aici pe forum la un moment dat (sper sa nu am insel).

Dupa elucidarea acestor aspecte mai vedem ce se poate face.

Ca si o curiozitate, de ce ai folosi tabla si nu materiale plastice?

#3 Useril este offline   AlexMM 

• Nou venit

Postat 18 September 2013 - 06:01 PM

Vreau sa fac machete, cu sabloane la o scara mult mai mare nu la care se gasesc pe internet..adica in final sa rezulte o masina de vreo 50 cm lungime , inaltime vreo 15 cm si latime 30 cm (sunt niste masuratori date asa la repezeala), dar nu stiu unde as gasi niste schite adica capota, aripi fata, usi fata spate mai precis toata masina desenata..daca intelege cineva, mi-e cam greu sa explic in scris

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 18 September 2013 - 08:47 PM

#4 Useril este offline   stageexp 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1116
  • Inregistrat: 18-January 08
  • Interests:Fotografie, modelism, frumosul cotidian

Postat 19 September 2013 - 07:54 AM

Planurile sunt destul de greu de obtinut, adica nu le-am vazut niciodata publicate, este posibil sa exista insa, nu contest acest lucru.
In lipsa lor, daca nu se anunta nici un posesor, o solutie ar fi sa desenezi dupa un model la scara, adica fie cauti o macheta la scara mica 1:43 (de exemplu din cele produse de Deagostini) fie cauti (pentru dacia) o macheta la scara ceva mai mare, adica 1:18, astfel de modele (Renault dar e acelasi lucru) mai exista in vanzare pe diferite siteuri sau prin piete.
Cu modelul in mana, folosesti un subler si alte scule, si incepi sa faci planurile de rigoare. Adica pe baza masuratorilor stiind scara, iti obtii cotele pentru scara noua la care vrei sa lucrezi. Metoda are dezavantajul de a necesita investitia intr-o astfel de macheta de-a gata.
O solutie mai lesne ca bani ar fi sa cauti poze din toate unghiurile si sa masori pe aceste imagini direct pentru a obtine astfel niste cote de lucru.

Eu unul astept sa vad la ce rezultate vei ajunge, tehnica pe care vrei sa o folosesti fiind dificila dupa opinia mea, mai ales la partea cu polizarea sudurilor pentru grosimi mici ale tablei pe care o folosesti.
Insa daca vei obtine astfel de machete, cu o vopsire corespunzatoare, nu ma indoiesc ca rezultatele vor fi deosebite, mai ales ca la scara la care doresti sa ajungi, undeva pe la 1:10 din ce inteleg eu, nivelul de detaliere va fi exceptional.

Spor la lucru.

#5 Useril este offline   AlexMM 

• Nou venit

Postat 19 September 2013 - 04:30 PM

Mersi !!
Am 3 poze cu o dacie, proiect 3d facut in max si m-am chinuit eu sa iau din max si sa pun in corel partea stanga a masinii si partea dreapta :rolleyes:
http://i1296.photobu...zpsec619752.jpg
http://i1296.photobu...zps43d30da8.jpg
http://i1296.photobu...zps83cf7851.jpg
http://i1296.photobu...zpsd43f306d.jpg
http://i1296.photobu...zps61acd63b.jpg

#6 Useril este offline   AlexMM 

• Nou venit

Postat 22 September 2013 - 03:00 PM

Am scos pe foi A3 cateva parti componente ale masinii, am vorbit cu cativa oameni mai bine zis tinichigisti si mi-au spus ca, ca sa isi piarda cineva timpul cu ceea ce as vreau eu sa fac m-ar costa cam cat ar fi o Dacia 1300 pe piata auto si mi-au mai zis ca ceea ce vreau eu sa fac este pura pasiune si nu prea ar avea ei timp.
Cel mai probabil o sa cumpar o macheta la scara 1:43 o sa o fac pe placul meu si daca o sa am permis vreodata o sa imi cumpar masina care mi-o doresc :-(

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi