Probabil asta a fost motivul pentru care am si intins mana spre vitrina cu machete montate si am ales sa mai dau o sansa unuia din cei doi „pesti" cu flotoare pe care ii aveam gata montati. Un alt motiv a fost dat de faptul ca, desi au trecut mai bine de 5 ani de atunci, nici unul din colegii pasionati de subiect inca n-a dorit sa puna in fata noastra, a privitorilor, o pasare ce nu se compara decat cu frumusetea formelor Letov-ului S 328 (alt subiect drag mie).
Prin urmare, ma bucur (intr-un fel) ca am ramas sa completez eu lista subiectelor aero WW II tratate/prezentate pe forum, subiectii mei urmand a fi un Swordfish produs de catre Frog/Novo undeva prin 1973 (luat la punga din targ - Longinus isi aminteste cu siguranta de exemplarul lui ), macheta fiind montata de el in versiunea Mk I cu flotoare. Celalalt pacient este din mai nou aparuta cutie Revell cod 04115, ambele kituri fiind in aceeasi scara agreata de mine, 1/72 evident.
Din cate am inteles/citit/cautat, kitul produs de catre Frog este mai corect in forme, insa are si el (cum altfel) unele erori/neajunsuri pe care va trebui sa le corectez/maschez in functie de cum se va aseza atat el cat si Revell-ul pe desenele tehnice, si in raport evident fata de ceea ce-as vrea sa obtin la final din ambele kituri.
Astea ar fi cele doua cutii :
Iar pentru ca subiectul Swordfish merita zic eu o tratatie mai altfel, o sa-mi permit sa fac printr-o alta postare o mica descriere a aparatului ce-a participat cu brio la ultimul razboi, fiind poreclit pe buna dreptate „Stringbag".
Aceasta postare a fost editata de AdiP: 08 September 2013 - 11:30 PM