Dornier Do 335 A-1a Pfeil Revell 1:72
Postat 02 September 2013 - 06:21 PM
Am terminat de curand ( cu succes, zic eu) o macheta primita de la cineva care a schimbat scara. O mai aveam intr-o cutie Dragon, si m-am gandit sa o fac intai pe cea primita, ca tot avea niste piese date jos de pe culee. Cei care sunt in bransa mai de mult poate-si amintesc de imaginra urmatoare:
Destul de buna zic eu, daca ar fi sa ma gandesc si la noul kit Hobby Boss 80293, care are ceva lipsuri, si nu are motoarele incluse. Cel putin eu asa am remarcat uitandu-ma la un review pe net. Am intampinat ceva probleme la asamblare, dar nu foarte mari, iar pt. un kit de la inceputul anilor '90, eu zic ca e OK. Iata ceva poze:
Bafta si spor la modelit!
Postat 03 September 2013 - 08:11 AM
Am avut si eu kit-ul, de la Dragon (care probabil a fost reimbuteliat de Revell, ca si alte kit-uri de la Dragon, de altfel), si da, a avut ceva probleme de asamblare.
Inca o data felicitari!!
Postat 03 September 2013 - 05:48 PM
http://www.hobbyeasy...data/32281.html
Cat despre elicii, ele se invart din cauza motorului... de la feon
Si pentru AdiP niste poze ceva mai mari aici:
P.S. Pt. cei care au kit-ul de la Revell de prin 2000, apucati-va de el cat mai puteti folosi decalurile din cutie; eu am avut ceva probleme cu ele, pe alocuri au facut ceva silvering .
Postat 03 September 2013 - 07:30 PM
Silvering-ul nu cred ca a intervenit datorita trecerii vremii ci datorita unei proceduri de aplicare a decalurilor mai putin bine aleasa in raport cu varsta acestora.
livium, la 03 September 2013 - 05:48 PM, a spus:
P.S. Pt. cei care au kit-ul de la Revell de prin 2000, apucati-va de el cat mai puteti folosi decalurile din cutie; eu am avut ceva probleme cu ele, pe alocuri au facut ceva silvering .
Daca ar fi sa-mi montez machetele in ordinea achizitiei lor, acestui Pfeil i-ar veni vremea peste vre-o alti 5-7 ani (cel putin), cu consecinte la fel de grave pentru decalurile lui.
Postat 04 September 2013 - 11:01 AM
AdiP, la 03 September 2013 - 07:30 PM, a spus:
Silvering-ul nu cred ca a intervenit datorita trecerii vremii ci datorita unei proceduri de aplicare a decalurilor mai putin bine aleasa in raport cu varsta acestora.
Daca ar fi sa-mi montez machetele in ordinea achizitiei lor, acestui Pfeil i-ar veni vremea peste vre-o alti 5-7 ani (cel putin), cu consecinte la fel de grave pentru decalurile lui.
Asa, pt decalurile vechi ( ca am destule kit-uri nu tocmai noi) cum ar trebui sa procedez? Si la avionul asta am aplicat aceeasi metoda ca la toate celelalte, adica am dat un strat de Future cu pensula, ceea ce mi-a lasat o suprafata superlucioasa, aplicat apoi o solutie de la Agama pt. aplicat sub decaluri(Adesol), apoi una de inmuiat decaluri (Hypersol). Nu mai zic, ca si suprafata avionului a fost slefuita umed ,dupa vopsire si lacuire, inainte de pus decaluri.
Postat 04 September 2013 - 12:03 PM
Acelasi zemuri de la Agama folosesc si eu, insa in locul Adesol-ului, imi fac o zeama de apa cu otet, cam 50/50.
La decalurile vechi si mai ingalbenite, in loc de Adesol sau apa/otet, pun direct solutia cu capacel negru (imi scapa denumirea). In felul asta, n-am avut probleme cu silvering-ul, insa de regula se pierde sansa de a mai modifica pozitia decalului odata depus pe macheta.
Ultima solutie ramane insa tot nitrodiluantul strecurat sub decal, insa orice eroare de dozaj va distruge atat pe acesta cat si vopsirea.
Aceasta postare a fost editata de AdiP: 04 September 2013 - 12:05 PM
Postat 05 September 2013 - 10:42 AM
AdiP, la 04 September 2013 - 12:03 PM, a spus:
Acelasi zemuri de la Agama folosesc si eu, insa in locul Adesol-ului, imi fac o zeama de apa cu otet, cam 50/50.
La decalurile vechi si mai ingalbenite, in loc de Adesol sau apa/otet, pun direct solutia cu capacel negru (imi scapa denumirea). In felul asta, n-am avut probleme cu silvering-ul, insa de regula se pierde sansa de a mai modifica pozitia decalului odata depus pe macheta.
Ultima solutie ramane insa tot nitrodiluantul strecurat sub decal, insa orice eroare de dozaj va distruge atat pe acesta cat si vopsirea.
Chestia cu nitro e cam riscanta, si daca ti-a iesit bine asamblarea si vopsirea, si se intampla sa o dudesti la aplicarea decalului, nu-ti vine sa dai cu macheta de pamant? Cred ca voi incerca varianta cu apa/otet sau cu Hypersol in loc de Adesol.
Aceasta postare a fost editata de livium: 05 September 2013 - 10:44 AM
Postat 05 September 2013 - 04:05 PM
Frumoasa macheta ai facut! Imi place, felicitari!
Legat de problema Silvering-ului, citisem acum citva ani despre tehnica folosita de cartula, prin care el aplica nitrodiluant ( eu folosesc ceva similiar D -20) cu pensula. Tehnica asta am preluat-o si eu ca har domnului decaluri naspa se dau la multe kit-uri. Intre timp, folosesc tehnica asta regulat, ori de cite ori ma supara un decal.
Tot ce trebuie sa faci este sa nu aplici baltit si o singura trecere! Daca Silvering-ul nu a disparut complet, astepti putin (10 - 20 secunde) si mai treci odata. Macheta asta este in intregime trata asa, si cele mici si cele mari! Hellcat
Succes!
Aceasta postare a fost editata de tibi22: 05 September 2013 - 04:06 PM
Postat 06 September 2013 - 10:35 AM
tibi22, la 05 September 2013 - 04:05 PM, a spus:
Frumoasa macheta ai facut! Imi place, felicitari!
Legat de problema Silvering-ului, citisem acum citva ani despre tehnica folosita de cartula, prin care el aplica nitrodiluant ( eu folosesc ceva similiar D -20) cu pensula. Tehnica asta am preluat-o si eu ca har domnului decaluri naspa se dau la multe kit-uri. Intre timp, folosesc tehnica asta regulat, ori de cite ori ma supara un decal.
Tot ce trebuie sa faci este sa nu aplici baltit si o singura trecere! Daca Silvering-ul nu a disparut complet, astepti putin (10 - 20 secunde) si mai treci odata. Macheta asta este in intregime trata asa, si cele mici si cele mari! Hellcat
Succes!
Ok ,de retinut, la urmatoarele decaluri cu probleme am sa incerc si asta. Imi plac chippingurile pe care le-ai facut.