Forum Machete,Modelism,Hobby: Dornier Do 335 A-1a Pfeil - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dornier Do 335 A-1a Pfeil Revell 1:72

#1 Useril este offline   LiviuM 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 639
  • Inregistrat: 08-February 11
  • Interests:Aviatie , blindate , nave WW II si nu numai...

Postat 02 September 2013 - 06:21 PM

Salut tuturor,
Am terminat de curand ( cu succes, zic eu) o macheta primita de la cineva care a schimbat scara. O mai aveam intr-o cutie Dragon, si m-am gandit sa o fac intai pe cea primita, ca tot avea niste piese date jos de pe culee. Cei care sunt in bransa mai de mult poate-si amintesc de imaginra urmatoare:
Imagine atasata: do 335.jpg
Destul de buna zic eu, daca ar fi sa ma gandesc si la noul kit Hobby Boss 80293, care are ceva lipsuri, si nu are motoarele incluse. Cel putin eu asa am remarcat uitandu-ma la un review pe net. Am intampinat ceva probleme la asamblare, dar nu foarte mari, iar pt. un kit de la inceputul anilor '90, eu zic ca e OK. Iata ceva poze:
Imagine atasata: 335 1.JPGImagine atasata: 335 2.JPGImagine atasata: 335 3.JPGImagine atasata: 335 4.JPGImagine atasata: 335 5.JPGImagine atasata: 335 6.JPGImagine atasata: 335 7.JPG
Bafta si spor la modelit!

#2 Useril este offline   niki 

• Membru senior
  • Postari: 1169
  • Inregistrat: 23-January 05

Postat 02 September 2013 - 08:02 PM

Imi place foarte mult cum ti-a iesit vopsirea :good:

Si i se mai invart si elicile! :punk:

:lol: :-)

#3 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 02 September 2013 - 08:27 PM

Si mie imi place cum a iesit. Lucrat frumos si ingrijit. Felicitari.

#4 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 02 September 2013 - 08:29 PM

Si mie-mi place vopsirea.
Felicitari si de la mine, Liviu. Ar fi fost fain daca imaginile erau putintel mai mari.

PS.
Am si eu kitul intact, cumparat de Craciunul lui 2000.....

Aceasta postare a fost editata de AdiP: 02 September 2013 - 08:29 PM

#5 Useril este offline   Blue-Max 

• Membru senior
  • Postari: 2473
  • Inregistrat: 06-December 04

Postat 02 September 2013 - 08:41 PM

Craciunul lui 2000 ?! .... maa ce trece timpul .. Imagine postata
Cam tot de pe atunci am si eu kitul si tot intact. Mi-a placut mult artworkul la vremea lui. Nu si-a pierdut cu timpul din impact.
Arata f. bine finalizarea. Felicitari.

Ce vopsele ai folosit ?

#6 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12672
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 03 September 2013 - 08:11 AM

Frumoasa macheta, ingrijit lucrata, cu ingurile exact atit cit trebuie. Felicitari!! :hi: :hi:
Am avut si eu kit-ul, de la Dragon (care probabil a fost reimbuteliat de Revell, ca si alte kit-uri de la Dragon, de altfel), si da, a avut ceva probleme de asamblare.
Inca o data felicitari!! :good:

#7 Useril este offline   bog_ldx 

• Membru senior
  • Postari: 362
  • Inregistrat: 20-November 09

Postat 03 September 2013 - 09:05 AM

Un avion frumos care ma tenteaza si pe mine de ceva vreme. Imi place mult cum a iesit, foarte ingrijit si echilibrat. Felicitari! :hi:

#8 Useril este offline   LiviuM 

• Membru senior

Postat 03 September 2013 - 05:48 PM

Merci mult de aprecieri, ma bucur ca am trezit unora ceva nostalgii... Cred ca prin 2000 l-au reboxat cei de la Revell. Mai poate fi gasita in China pe unele site-uri varianta de recunoastere cu aripi ceva mai lungi si alt camuflaj:
http://www.hobbyeasy...data/32281.html
Cat despre elicii, ele se invart din cauza motorului... de la feon :devil:
Si pentru AdiP niste poze ceva mai mari aici:
Imagine atasata: 335 1.JPGImagine atasata: 335 2.JPGImagine atasata: 335 3.JPGImagine atasata: 335 4.JPG

P.S. Pt. cei care au kit-ul de la Revell de prin 2000, apucati-va de el cat mai puteti folosi decalurile din cutie; eu am avut ceva probleme cu ele, pe alocuri au facut ceva silvering :angry: .

#9 Useril este offline   deltadagger 

• Membru senior
  • Postari: 479
  • Inregistrat: 21-November 09
  • Interests:Aviatie

Postat 03 September 2013 - 06:43 PM

Arata tare bine!Imi place mult cum ti-a iesit!Felicitari!:good:

Aceasta postare a fost editata de deltadagger: 03 September 2013 - 06:44 PM

#10 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior

Postat 03 September 2013 - 07:30 PM

Merci Liviule pentru imaginile ultime.
Silvering-ul nu cred ca a intervenit datorita trecerii vremii ci datorita unei proceduri de aplicare a decalurilor mai putin bine aleasa in raport cu varsta acestora.

Vezi postarealivium, la 03 September 2013 - 05:48 PM, a spus:

.....
P.S. Pt. cei care au kit-ul de la Revell de prin 2000, apucati-va de el cat mai puteti folosi decalurile din cutie; eu am avut ceva probleme cu ele, pe alocuri au facut ceva silvering :angry: .

Daca ar fi sa-mi montez machetele in ordinea achizitiei lor, acestui Pfeil i-ar veni vremea peste vre-o alti 5-7 ani (cel putin), cu consecinte la fel de grave pentru decalurile lui.
:lol:

#11 Useril este offline   LiviuM 

• Membru senior

Postat 04 September 2013 - 11:01 AM

Vezi postareaAdiP, la 03 September 2013 - 07:30 PM, a spus:

Merci Liviule pentru imaginile ultime.
Silvering-ul nu cred ca a intervenit datorita trecerii vremii ci datorita unei proceduri de aplicare a decalurilor mai putin bine aleasa in raport cu varsta acestora.

Daca ar fi sa-mi montez machetele in ordinea achizitiei lor, acestui Pfeil i-ar veni vremea peste vre-o alti 5-7 ani (cel putin), cu consecinte la fel de grave pentru decalurile lui.
:lol:

Asa, pt decalurile vechi ( ca am destule kit-uri nu tocmai noi) cum ar trebui sa procedez? Si la avionul asta am aplicat aceeasi metoda ca la toate celelalte, adica am dat un strat de Future cu pensula, ceea ce mi-a lasat o suprafata superlucioasa, aplicat apoi o solutie de la Agama pt. aplicat sub decaluri(Adesol), apoi una de inmuiat decaluri (Hypersol). Nu mai zic, ca si suprafata avionului a fost slefuita umed ,dupa vopsire si lacuire, inainte de pus decaluri.

#12 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior

Postat 04 September 2013 - 12:03 PM

DIn ceea ce ai scris mai sus, ordinea si materialele pe care le-ai foslosit au fost " dupa toate regulile artei".
Acelasi zemuri de la Agama folosesc si eu, insa in locul Adesol-ului, imi fac o zeama de apa cu otet, cam 50/50.
La decalurile vechi si mai ingalbenite, in loc de Adesol sau apa/otet, pun direct solutia cu capacel negru (imi scapa denumirea). In felul asta, n-am avut probleme cu silvering-ul, insa de regula se pierde sansa de a mai modifica pozitia decalului odata depus pe macheta.

Ultima solutie ramane insa tot nitrodiluantul strecurat sub decal, insa orice eroare de dozaj va distruge atat pe acesta cat si vopsirea.

Aceasta postare a fost editata de AdiP: 04 September 2013 - 12:05 PM

#13 Useril este offline   LiviuM 

• Membru senior

Postat 05 September 2013 - 10:42 AM

Vezi postareaAdiP, la 04 September 2013 - 12:03 PM, a spus:

DIn ceea ce ai scris mai sus, ordinea si materialele pe care le-ai foslosit au fost " dupa toate regulile artei".
Acelasi zemuri de la Agama folosesc si eu, insa in locul Adesol-ului, imi fac o zeama de apa cu otet, cam 50/50.
La decalurile vechi si mai ingalbenite, in loc de Adesol sau apa/otet, pun direct solutia cu capacel negru (imi scapa denumirea). In felul asta, n-am avut probleme cu silvering-ul, insa de regula se pierde sansa de a mai modifica pozitia decalului odata depus pe macheta.

Ultima solutie ramane insa tot nitrodiluantul strecurat sub decal, insa orice eroare de dozaj va distruge atat pe acesta cat si vopsirea.

Chestia cu nitro e cam riscanta, si daca ti-a iesit bine asamblarea si vopsirea, si se intampla sa o dudesti la aplicarea decalului, nu-ti vine sa dai cu macheta de pamant? Cred ca voi incerca varianta cu apa/otet sau cu Hypersol in loc de Adesol.

Aceasta postare a fost editata de livium: 05 September 2013 - 10:44 AM

#14 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 05 September 2013 - 04:05 PM

Salut Liviu,

Frumoasa macheta ai facut! Imi place, felicitari!
Legat de problema Silvering-ului, citisem acum citva ani despre tehnica folosita de cartula, prin care el aplica nitrodiluant ( eu folosesc ceva similiar D -20) cu pensula. Tehnica asta am preluat-o si eu ca har domnului decaluri naspa se dau la multe kit-uri. Intre timp, folosesc tehnica asta regulat, ori de cite ori ma supara un decal.
Tot ce trebuie sa faci este sa nu aplici baltit si o singura trecere! Daca Silvering-ul nu a disparut complet, astepti putin (10 - 20 secunde) si mai treci odata. Macheta asta este in intregime trata asa, si cele mici si cele mari! Hellcat

Succes! :friends:

Aceasta postare a fost editata de tibi22: 05 September 2013 - 04:06 PM

#15 Useril este offline   LiviuM 

• Membru senior

Postat 06 September 2013 - 10:35 AM

Vezi postareatibi22, la 05 September 2013 - 04:05 PM, a spus:

Salut Liviu,

Frumoasa macheta ai facut! Imi place, felicitari!
Legat de problema Silvering-ului, citisem acum citva ani despre tehnica folosita de cartula, prin care el aplica nitrodiluant ( eu folosesc ceva similiar D -20) cu pensula. Tehnica asta am preluat-o si eu ca har domnului decaluri naspa se dau la multe kit-uri. Intre timp, folosesc tehnica asta regulat, ori de cite ori ma supara un decal.
Tot ce trebuie sa faci este sa nu aplici baltit si o singura trecere! Daca Silvering-ul nu a disparut complet, astepti putin (10 - 20 secunde) si mai treci odata. Macheta asta este in intregime trata asa, si cele mici si cele mari! Hellcat

Succes! :friends:

Ok ,de retinut, la urmatoarele decaluri cu probleme am sa incerc si asta. Imi plac chippingurile pe care le-ai facut.

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi