Panourile au fost date destul de repde altcuiva care a incercat mai intai sa le vanda in Romania (mai multi am tinut legatura cu el pe aceasta tema) apoi a pus unul pe eBay care s-a licitat la un pret care nu i-a fost pe plac si le-a retras. Nu mai stiu ce a facut cu ele, dar din cate inteleg el se asteapta la sume un pic cam nerealiste. E dreptul lui, nu il critic. Am corespondat o vreme cu acest vanzator si am mai obtinut alte date. Panourile sunt poansonate cu Nr. 210 si deci cel mai probabil provin de la I.A.R.80-B Nr. 210 care s-a accidentat pe 2 Septembrie 1942 la decolare de pe aerodromul Tusov dupa care a fost reformat. Pentru ca piesele au fost gasite pe Pitomnik, cel mai probabil au fost recuperate ca piese de schimb de unde a cazut avionul si duse la un depozit acolo. Panourile arata ca au fost revopsite cel putin o data iar crucea e vopsita de mana si destul de grosolan. I.A.R.urile de la Stalingrad au fost batute de soarta si in poze arata ca vai de mama lor. Au fost revopsite acolo cu ce au avut oamenii la mana iar reparatiile erau facute pe un tren-atelier.
Cat despre ce am "descoperit" cand m-am intalnit cu arheologii la Bucuresti... Am decis sa public datele in o publicatie cand le va veni sorocul.
Radu
Aceasta postare a fost editata de radub: 23 December 2013 - 09:00 PM