Sper sa nu stirnesc iarasi discutii aprinse, dar eu vreau sa ma lamuresc pe deplin, asa ca luati cele ce urmeaza ca pe neintelegerile unui batut in cap.
Cantacuzino, cum ziceam, acea placa imi arata ca, pe extrados cel putin, ce in (1) este adevarat. Cind am spus ca astept parerea autorilor, ma refeream la o sustinere avizata a celor afirmate de ei, iata putin diferit.
Radu, multumiri de precizare. Stiam ca desenul din carte nu se refera strict la 446, dar pozitia este valabila si pentru IAR81 C, cum se spune in explicatia la figura, asa ca am luat-o pentru celalalte repere, nu neaparat la capace pentru munitie.
Avind in vedere capacul, coroborind ci imaginea din (1) postata mai sus, si punind un "decal" la scara peste desenul din (1) referitor la 446, imi da asa:
Cu alte cuvinte in (1), avind in vedere ca pozitia crucii de pe capac corespunde cu cea din desen, trag concluzia ca este bine in (1), iar (2) si in instructiuni e gresit.
Acuma, avind stiind ca pozitia de pe intrados corespunde cu cea de pe extrados, pozitia pe intrados, din (1), este iarasi corecta.