Multumiri tuturor....si o activitate modelistica cat mai bogata.
Afiliere IPMS
Postat 23 August 2013 - 10:50 AM
AdiP, la 20 August 2013 - 11:01 PM, a spus:
....
- Ce presupune, respectiv beneficiaza/obliga afilierea AMA la IPMS. UK ?
- Ce presupune, respectiv beneficiaza/obliga afilierea AMA la IPMS. UK ?
Fiindca eram dator cu niste completari la cele spuse de Misu, am sa incerc sa sa vin cu cateva precizari:
La intrebarea " Ce presupune afilierea AMA la IPMS UK ? ", am sa va dau un citat din documentatia primita de la ei .
"All IPMS National Bodies, Branches, Chapters, and Members are bound by these rules:
Your group must agree to uphold these basic principles to be considered for IPMS membership. No one is to be prevented from membership by virtue of race, religion, age, sex, or ability. Anyone of any skill level may be a member.
You must have a membership of some kind with regularly scheduled meetings.
You must hold democratic elections at least every two years for a President, Treasurer and Secretary, as a minimum.
You must agree that no one is forming this group for personal gain and no one is allowed to trade for his or her personal financial gain using the name of the International Plastic Modellers Society.
No member may, for any reason, register or make as a trademark the name of the International Plastic Modellers Society (IPMS) in your own country. Only upon acceptance by the IPMS (UK) Executive Committee through application by a Formal Undertaking, can a National Body incorporate the use of ‘IPMS” and its logo.
You must agree to make welcome IPMS members of other countries.
Any Member or Branch or Chapter failing to uphold these principles may have their membership withdrawn by the IPMS National Body.
Each National Body is financially independent and funds its own programme. A rated subscription fee should be introduced to pay for the needs of the Society." (La acest ultim paragraf, mentionez ca nu ni s-a cerut inca nici o taxa si sper sa ramana asa.)
La capitolul beneficii, acestea sunt trecute pe site-ul oficial la adresa: http://ipmsuk.co.uk/benefits.php
Pe de alta parte vreau sa detaliez cateva considerente care ne-au facut sa ne dorim afilierea la aceasta organizatie:
Cel mai important este cel de imagine cu implicatii vaste. Am observat de cativa ani ca participarea in mod individual la concursurile internationale chiar daca este incununata de succes, nu atrage si o recunoastere clara a meritelor modelistului, el pierzandu-se mai mult sau mai putin in anonimat. Este mult mai de impact asocierea imaginii modelistului la un grup. De aici a rezultat si necesitatea infiintarii asociatiei.
In plus, infiintarea asociatiei(cu statut juridic legal) ne-a facilitat colaborarea cu alte institutii, inclusiv cu institutiile statului. Doar asa am putut sa solicitam si sa obtinem fonduri pentru diverse proiecte, incepand cu organizarea Salonului si Concursului si pana la realizarea proiectului cu razboaiele daco-romane(la care am primit finantare din partea Prefecturii Alba).
In alta ordine de idei, chiar daca am participat la concursuri in strainatate (cu rezultate meritorii) si am beneficiat de prezenta strainilor la evenimentele organizate de noi, eram perceputi ca o asociatie modelistica mica dintr-o tara foarte mare, foarte slab reprezentata in aceasta categorie a modelismului. Adevarul este ca nu ne putem compara cu nici o tara ca numar de cluburi de modelism static chiar daca valoarea modelistilor romani (in mod individual) s-a dovedit a fi cel putin egala daca nu superioara cu cei din strainatate. Cand am demarat demersurile pentru infiintarea Asociatiei ne-am dorit in primul rand dezvoltarea miscarii modelistice locale si nu in ultimul rand, de la noi din tara. Chiar de la intocmirea statutului Asociatiei am gandit-o de asa natura incat sa simplificam procedurile legale de infiintare a noi structuri modelistice la nivel national. Cineva trebuia sa faca primul pas(in domeniul modelismului static/"plastic") si noi trebuie sa recunoastem ca am beneficiat de o conjuctura favorabila din multe puncte de vedere.
Urmatorul pas firesc era afilierea la o structura internationala.
Dupa afilierea la IPMS (care exista de 50 de ani ), speranta noastra este sa fim perceputi, la nivel international, putin altfel iar evenimentele organizate de noi sa beneficieze de o atentie sporita a strainilor.
Ajutorul din partea IPMS a venit inca din 2011, cu mult inainte de a fii memebrii, cand ne straduiam sa facem un regulament pentru Concursul organizat de noi. Regulamentul nostru include foarte multe sugestii venite din partea IPMS.UK alaturi de cele primite din partea CIMS-ului (federatia Italiana echivalenta IPMS), Federatiei Romane de Navomedelism si cele elaborate de noi (membrii AMA si colegi din tara). Cu siguranta sprijinul din partea IPMS-ului va continua, materializandu-se sub diverse forme.
Inchei cu motto-ul celor de la IPMS care spune foarte multe.
" For Modellers by Modellers ! "