Forum Machete,Modelism,Hobby: Machete pentru un copil - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Machete pentru un copil Va rog sa ma ajutati cu sfaturi pentru copilul meu.

#1 Useril este offline   antonescu321 

• Nou venit
  • Grup: New Users
  • Postari: 3
  • Inregistrat: 29-July 13

Postat 29 July 2013 - 05:50 PM

Buna!Am acasa un baiat de 11 ani si ma tot roaga sa-l las sa faca si el o macheta fara ajuorul meu.Eu nu-l las pentru ca nu stiu ce sa-i propun sa faca!Aici am nevoie de ajutorul vostru!Ce machete ii recomandati copilului meu sa faca?As prefera sa-mi scrieti tutoriale sau link-uri cu tutoriale.Mentionez ca este prima macheta pe care o face.

#2 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12672
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 30 July 2013 - 08:13 AM

Bun venit printre noi. In primul rind trebuie sa ai incredere in copil, daca ii place sa construiasca si mai are si talent, sigur se va descurca. Apoi, lasa-l sa decida ce fel de machete vrea sa construiasca, avioane, tancuri, vapoare, figurine. Cumpara-i un kit, vopselele aferente (sunt asa zisele kit-uri "easy kit" ce au incluse si vopseaua si o pernsula), lipici, ceva scule (penseta, cleste da taiat, ceva hirtiea abraziva fina, etc), cititi atenti instructiunile de montare si urmariti-le pas cu pas.
Ca sfaturi "initiale" ca sa zic asa:
- se decupeaza piesele mari de pe rame
- se debavureaza, daca e cazul si se potrivesc, la rece, adica fara lipici, si unde e nevoie sa fac rectificari.
- piesele mici trebuie lasate prinse pe rama, intr-un punc, pentru a fi mai usor vopsite.
- se urmaresc cu strictete instructiunile de vopsire si asamblare. Este bine ca piesele marunte - antene, tren de aterizare, elice, roti, alte accesori, functie de macheta - sa fie vopsite si lipite la final.
- dupa asamblare, daca e cezul, se chituieste, apoi se slefuieste, la ud.
- se spala macheta de impuritati, apoi se vopseste, urimid instructiunile de vopsire. Se pun decalurile ( http://www.cartula.r...pe-macheta.html , cauta in partea de jos a paginii!) apoi, se lacuieste. Cam astia ar fi pasii.
Probabil ca nu o sa iasa din prima excelent, dar cu timpul treburile intra pe fagasul dorit
E bnine sa se citeasca ai cele scrise la sectiuniule, Articole, Aviatie, Marina, Blindate.
Succes

#3 Useril este offline   antonescu321 

• Nou venit
  • Grup: New Users
  • Postari: 3
  • Inregistrat: 29-July 13

Postat 30 July 2013 - 08:52 AM

Buna!In primul rand multumesc mult pentru sfaturi.In al doilea rand:ai idee de unde pot cumpara aceste kit-uri de care mi-ai spus?Mentionez ca sunt din Bucuresti, dar accept si magazaine online.Multumesc anticipat!

#4 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 30 July 2013 - 10:26 AM

Salut !
Baiatul meu de 7 ani este deja la a 4 macheta.
Important pentru el este sa-l atraga subiectul, ca sa nu se plictiseasca apoi de el in 2 zile.
Al doilea sfat este sa te orientezi la ceva mai solid si sa incercati sa omiteti detaliile foarte fragile - tuburi pitot, elici, catarge.
Nu e obligatoriu sa vopseasca de la prima macheta, dar nu e interzis.
Faza e ca o sa vrea sa si joace putin cu ea si trebuie lasat, dar trebuie sa-i si explici ca machetele sunt pentru expunere/colectie si mai putin pentru joaca.
Orienteaza-te spre machete mai ieftine. Au piese mai putine si montajul e mai clar/simplu si-l poate face in mare masura el, fara interventia ta.
Ai grija la scule - bisturie taioase, clestisori, lipici inflamabil. Oricum daca zici ca are 11 ani, o sa inteleaga si are deja o coordonare superioara ca sa nu-si taie degetele sau sa bea lipiciul. Imagine postata
Cauta modele Hobbyboss, PM, Chiar si Airfix starter set.
Poti sa ma contactezi pe PM (aici) sau pe mail pentru mai multe detalii. calinungureanu69arondgmail.com.
Luca a facut pana acum un Suhoi 22, un polikarpov biplan, un Me 109 snap, parca action Heroes de la Revell, un Mig 15 bis de la Hobbyboss, si un vapor de la Heller - Maille Breze.
Deci se poate, dar trebuie sa aloci niste timp de-al tau sa stai langa el, eventual sa te documentezi si sa-i povestesti ce a facut avionul sau tancul sau vaporul respectiv, ca sa-i consolidezi interesul si sa nu ramana ceva superficial.
Succes !

#5 Useril este offline   flo 

• Membru senior
  • Postari: 2481
  • Inregistrat: 04-July 09

Postat 30 July 2013 - 11:09 PM

Bun venit.
Exact cum a spus Wurger, alege ceva simplu, robust, fara prea multe chestii delicate, un avion reactiv de la PM spre exemplu.
La o astfel de macheta exista sanse ca stangaciile inerente inceputului sa fie mai putin vizibile, sa nu plictiseasca copilul si drept urmare exista conditii sa nu apara insatisfactii.
Nu uita: macheta este destinata copilului si nu tie. Spun asta amintindu-mi de o intamplare petrecuta prin '95 sau '96. Impreuna cu un coleg incercam sa ne facem un cadou de Craciun de la unul din cele doua magazine cu machete ce functionau in Unirea. In pravalie doi soti discutau in soapta dar aprins. El, ofiter in culorile aviatiei, tinea strans la piept o cutie cu macheta unui tanc. Vazandu-ne militari, sotia se lumineaza ca la aparitia unor salvatori si ne intreaba daca macheta din bratele sotului nu-i cumva cam complicata pentru un baietel de clasa Intai. Colegul, extrem de politicos, explica sotului de ce macheta tancului nu-i deloc potrivita si ca mult mai nimerit ar fi un MIG 15. Ne-am ales din partea lui, sub un snop de priviri ucigatoare, de o replica taioasa: "Macheta-i foarte buna pentru baiat", strangand si mai tare cutia la piept. Nu avea puterea sa recunoasca ca o cumpara pentru el, nicidecum pentru copil.
Succes !

#6 Useril este offline   stageexp 

• Membru senior
  • Postari: 1116
  • Inregistrat: 18-January 08
  • Interests:Fotografie, modelism, frumosul cotidian

Postat 31 July 2013 - 02:39 PM

Salut,
la magazinele de profil exista machete dedicate tocmai acestui scop, si anume construirea primei machete de catre un copil sau incepator.
Sunt de exemplu machete de la Italeri, care contin si vopselele de baza necesare precum si un minim de ustensile ca pensula, pila, cleste de debitat plastic de pe culee. De asemenea contin si un cd de prezentare video, in care un modelist arata cum se face macheta. Acum, sincer acest cd ar fi bine sa nu il arati, deoarece tehnica utilizata (am vizionat un astfel de exemplar) este sub orice critica. Insa pretul, scara, gradul de dificultate zic eu ca este bun pentru un copil.

De asemenea si la Revell se gasesc machete pentru incepatori, cu un numar redus de piese si grad mai mic de precizie.

Dupa una sau maxim doua astfel de machete, poate trece proabil la treburi mai serioase, indrumat de tine, daca se dovedeste ca ii place activitatea, fiind un timp util petrecut impreuna, alaturi de alte momente cum ar fi cele de documentare sau de istorie.

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi