Inspirat de proaspatul concert Rammstein, nu m-am putut abtine sa nu incep un topic nou cu ceva teutonic si...de mare forta si greutate ca sa zic asa
Cu alte cuvinte, un cuirasat. Mi se pare suficient de greu, nemtesc si puternic.
Trebuie insa un cuirasat mai mic asa, pt ca eu n-am absolut niciun fel de experianta navo.
Mie imi place tare mult Scharnhorst. Frumoasa nava. Frumoasa rau. Dar e asa de mare...plus ca nici nu e disponibila pe stoc (Dragon 1/350).
Si Bismark imi place...dar e si mai mare, si mai complicat.Plus ca mi-ar fi oarecum teama sa incep un subiect necunoscut mie cu niste chestii atat de complicate...si care imi plac atat de mult.
Asa ca m-am gandit ca Graf Spee ar fi numa' bun. DKM Admiral Graf Spee e atragator tocmai pt ceea ce este si ce nu este, in acelasi timp...adica un fel de cuirasat mai mic asa care ar fi de fapt un fel de crucisator greu cu un armament principal care e cam mic pt un cuirasat si prea mare pt orice crucisator.
Si daca tot povesteam ca m-a inspirat precizia si rigoarea nemteasca (fie ea si "muzicala"), asta nu insemna ca am ezitat in a incepe un nou topic fara a-l incheia pe cel curent (aero 1/48) si fara a avea nici macar cea ma vada idee cand il voi incheia pe cel inceput azi...adica in cel mai pur stil "romanesc"
Dar vorba aia..."daca nu acum, atunci cand?...si daca nu eu, atunci cine? si daca nu Graf Spee, atunci ce?"...asa ca am lasat deoparte orice indemn la calm si ratiune si am inceput si topicul acesta.
Va dura mult, pentru ca timpul e putin, macheta are un zilion de piese (Gizas cat de multe sunt !!! - plus ca am luat si eu unele suplimentare)...e la o scara cu care nu-s obisnuit...si nu in ultimul rand, pentru ca voi merge cu cel putin inca un proiect in paralel, pe forumul aero.
Prin urmare, o sa fac apel la rabdarea voastra ...si mai ales la cunostiintele si experianta multor dintre voi care au asamblat multe nave, poate chiar si pe Graf Spee.
Neavand experienta navo, nu stiu foarte multe detalii legate de cum trebuie abordat subiectul...eventuala ordine in care trebuiesc efectuate anumite operatiuni, etc. Desigur, voi tine cont de instructiuni si evolutia "fireasca" a realizarii unei machete, asa cum le cunosc din domeniul aero unde am mai facut cate ceva (adica un model 1/48 finalizat pana acum, altul in curs).
Insa orice sfat, parere sau ajutor din partea voastra, pe parcursul realizarii lui Graf Spee, vor fi pe cat de esentiale, pe atat de bine venite si apreciate.
Asa deci, Trumpeter 1/350 Admiral Graf Spee.
Scara mi se pare mica rau fata de 1/48 cu care-s obisnuit...dar kitul mi se pare mai bine realizat (mai ales dpdv detalii) decat Academy 1/350 Graf Spee (pe care nu-l am, dar l-am vazut la altii).
Cateva poze facute la repezeala cu cutia si continutul ei.
Voi incepe desigur cu corpul navei (coca?).
Inainte de a o asambla (are optiunea de a fi prezentata "taiata" pe linia de plutire), am de gand sa gauresc complet hublourile (care oricum sunt prezentate in negativ).
Partea buna este ca asa mi se pare mai realist. N-ar arata prea bine cu hublourile vopsite in culoarea navei, cand acolo ar trebui sa fie de fapt niste geamuri.
Partile proaste sunt ca am de dat aproape 400 de gauri in corpul navei si ca trebuie puse niste geamuri sau ceva in gaurile alea - si asta numai dupa vopsirea corpului navei (ca sa nu trebuiasca sa maschez 400 de hublouri) si inainte de a monta puntile (ca sa am acces sa montez geamurile hublourilor).
Inca ma mai gandesc cum sa fac chestia asta, voi pune niste poze dupa ce fac ceva progrese (deocamdata doar am deschis cutia ).
Ca si schema de vopsire (sper sa ajung acolo pana sa ies la pensie) - conform momentelor finale de la River Plate.
Aceasta postare a fost editata de BMF: 29 July 2013 - 01:43 PM