Forum Machete,Modelism,Hobby: IAR-81C - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 19 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

IAR-81C 1/72 Amodel

#121 Useril este offline   Cantacuzino 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 717
  • Inregistrat: 22-February 05

Postat 29 January 2014 - 09:41 AM

Vezi postarea1-0-9, la 29 January 2014 - 08:42 AM, a spus:

Am mascat cu chiu cu vai si coafa elicei.

Aici am o umbra de indoiala, stiu ca avioanele grupului 2Vt aveau spirale pe coafa elicei, fiecare diferita, caci erau facute la mina. Acum ce spirala avea 446, e greu de spus, eu cunosc doar doua poze cu "nina" de la spate :)) in care nu se vede coafa elicei. Mai exista una cu niste mecanici care schimba filtrul de praf, acolo se vad elementele date de Radub in cartea lui la 446 : spirala "strinsa" si relativ egala si acea treapta la demarcatia galbenului de pe intradosul capotei.

[
Pai daca ai indoieli ca nu se vede coafa la 'Nina" atunci poti sa ai indoieli si ca nu se vede nr 446 ( nu cred ca poti sa mi arati o poza in care sa se vada nr intreg. pe Nina) :whistle:
Atunci propun sa facem machete doar la avioanele care se vad in poze in totalitate din cel putin din trei unghiuri (sa nu mai ne chinuim sa ghicim). :pardon: :crazy:

Aceasta postare a fost editata de Cantacuzino: 29 January 2014 - 09:42 AM

#122 Useril este offline   1-0-9 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 4955
  • Inregistrat: 10-December 04

Postat 29 January 2014 - 10:07 AM

Nu , nu pot, intr-adevar... dar daca nici tu nu poti, atunci chiar ca e o problema...

Aceasta postare a fost editata de 1-0-9: 29 January 2014 - 10:07 AM

#123 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 29 January 2014 - 11:22 AM

Citeaza

mai ales ca galbenul Hu-154, desi puteam sa jur, nu e la fel de saturat ca cel de pe foaia de la Radub
Eu am folosit Tamiya X-8, cel mai aproape de galbenul de pe decal. Nu gasesc insa ceva pentru rosu!

Oameni buni, nu va infoiati!!! 1-0-9 isi exprima o indoiala, e dreptul lui, indoiala bazata pe datele pe care le are el. Daca exista un document, o poza sau insemnari colaterale din care se poate deduce clar ca 446 are acea spirala, atunci e foarte bine, daca nu ramin doar supozitii, ca si ale lui 1-0-9. Nimeni nu spinzura pe nimeni, nimeni nu darima piedestale, toti vrem sa stim cit mai multe! Noi ne uitam in gura lui Radu Dan, Cantacuzino sau Radub pentru ca stim ca acestia au mai multe cunostinte decit noi in materie de IAR 80/81 si de aceea de la ei asteptam lamuriri pertinente.
Nu inteleg la ce bun aceste izbucniri de fiecare data cind vine vorba de o indoiala, de o incertitudine!!!!!
Scuze de poluare.

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 29 January 2014 - 11:22 AM

#124 Useril este offline   Cantacuzino 

• Membru senior
  • Postari: 717
  • Inregistrat: 22-February 05

Postat 29 January 2014 - 01:27 PM

Vezi postareaZ-mare, la 29 January 2014 - 11:22 AM, a spus:

Eu am folosit Tamiya X-8, cel mai aproape de galbenul de pe decal. Nu gasesc insa ceva pentru rosu!

Oameni buni, nu va infoiati!!! 1-0-9 isi exprima o indoiala, e dreptul lui, indoiala bazata pe datele pe care le are el. Daca exista un document, o poza sau insemnari colaterale din care se poate deduce clar ca 446 are acea spirala, atunci e foarte bine, daca nu ramin doar supozitii, ca si ale lui 1-0-9. Nimeni nu spinzura pe nimeni, nimeni nu darima piedestale, toti vrem sa stim cit mai multe! Noi ne uitam in gura lui Radu Dan, Cantacuzino sau Radub pentru ca stim ca acestia au mai multe cunostinte decit noi in materie de IAR 80/81 si de aceea de la ei asteptam lamuriri pertinente.
Nu inteleg la ce bun aceste izbucniri de fiecare data cind vine vorba de o indoiala, de o incertitudine!!!!!
Scuze de poluare.

Z-Mare doar ai vazut Emoticonele. Nu se infoiaza nimeni era doar o remarca nevinovata :dribble:

#125 Useril este offline   1-0-9 

• Membru senior

Postat 29 January 2014 - 05:25 PM

Am vopsit azi coafa elicei (horror) si am dat un future pe pale, care urmeaza a avea bazele "nevopsite" cu un polished aluminium:

Imagine atasata: DSCF9100.JPG

#126 Useril este offline   1-0-9 

• Membru senior

Postat 29 January 2014 - 09:31 PM

Daca elicea a iesit cum a iesit, motorul e groaznic. M-a pus dracu' si am dat ca baza un negru MAT in loc de lucios, ca sa se usuce mai repede. Ei bine, culoare metalica peste mat e no-go.

Imagine atasata: DSCF9117.JPG

ici nu stiu daca sa-l curatz, fiind din rasina e ok, sau as asamblez altul de la zero.

#127 Useril este offline   1-0-9 

• Membru senior

Postat 30 January 2014 - 09:12 PM

Multumita alchimistului Paul, am pus mina pe piesisoarele din PE pentru motor.

Imagine atasata: DSCF9120.JPG

Cu ele a fost floare la ureche : 14 V-uri pe cilindri si inelul cu firele de la bujii.

Imagine atasata: DSCF9121.JPG
Imagine atasata: DSCF9133.JPG

#128 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 30 January 2014 - 09:22 PM

Edi felicitari pt. Vopsirea coafei.
Ai facut o treaba pe cinste.
Bravo :hi:

#129 Useril este offline   1-0-9 

• Membru senior

Postat 30 January 2014 - 09:35 PM

Mersi frumos Longinus! E foarte mica si a fost penibil de greu de mascat, oricum curbele au iesit mai degraba polilinii si eram la un pas de a incerca s-o fac din nou. Ma gindesc la o alternativa de a taia benzi inguste de .4-.5mm direct curbe, cu doua lame nr.11 solidarizate intre ele.

#130 Useril este offline   1-0-9 

• Membru senior

Postat 30 January 2014 - 09:45 PM

Prima incercare e mai mult decat promitatoare :)

Imagine atasata: DSCF9136.JPG

Unealta, doua lame lipite intre ele cu superglue si montate intr-un maner. Presupun ca daca ar fi noi noutze ar taia si mai bine, dar astea-s deja mai uzate. Daca ne facem toti cite o unealta d-asta, bye-bye banda tamyia de .4 :))

#131 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 30 January 2014 - 09:52 PM

Vezi postarea1-0-9, la 30 January 2014 - 09:35 PM, a spus:

Mersi frumos Longinus! E foarte mica si a fost penibil de greu de mascat, oricum curbele au iesit mai degraba polilinii si eram la un pas de a incerca s-o fac din nou. Ma gindesc la o alternativa de a taia benzi inguste de .4-.5mm direct curbe, cu doua lame nr.11 solidarizate intre ele.

Ideea ta e stralucit de simpla si s-ar putea sa fie si eficace.
Tocmai ce mi-ai dat idei.
Vopsirea spiralei e un lucru blestemat, mai ales la 1/72.

#132 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 31 January 2014 - 09:31 AM

Motorul, mai bine il vopseai in MM 1404 sau 1402 si, ori dadeai cu un wash negru ori un drybrushing argintiu. Fara lac, fara nimic. Sau doar un lac de protectie metalizate, de la MM.
Cutiul e o idee buna. Tot incerc sa fac si eu unul, dar tot amin....

#133 Useril este offline   1-0-9 

• Membru senior

Postat 31 January 2014 - 09:53 AM

Motorul e vopsit cu Humbrol 11 foarte diluat , asta am gasit :)) peste o baza negru mat (din pacate).

Dupa care am venit cu wash cu future si tush si drybrush cu aluminiu pasta agama. Capetele cilindrilor sint vopsite cu brown metal tot de la agama.
Pozele-s facute cu blitzul si arata mai rau decit in realitate.

#134 Useril este offline   1-0-9 

• Membru senior

Postat 31 January 2014 - 10:56 AM

Am facut repede o schema pentru alinierea capotei si mai ales a montantilor ei. Multumesc Z si Tibi22 pentru idee :)

Fisier atasat  capota.pdf (44.83K)
Numar de descarcari: 300

Aceasta postare a fost editata de 1-0-9: 31 January 2014 - 10:57 AM

#135 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior
  • Postari: 1783
  • Inregistrat: 21-October 08

Postat 31 January 2014 - 11:37 AM

Vezi postarea1-0-9, la 30 January 2014 - 09:45 PM, a spus:

Unealta, doua lame lipite intre ele cu superglue si montate intr-un maner. Presupun ca daca ar fi noi noutze ar taia si mai bine, dar astea-s deja mai uzate. Daca ne facem toti cite o unealta d-asta, bye-bye banda tamyia de .4 :))

Basca, poti pune intre lame orice distantier - bye-bye oricarei benzi micro...
Tot pe principiul asta folosesc o scula pentru gravat ramele exterioare ale cupolelor (de obicei, aici apar cele mai multe probleme, din cauza tehnologiilor de matritare): tot ce trebuie, este un compas din trusele alea vechi de geometrie, preferabil cu ac pe fiecare picior; se regleaza la distanta voita, iar unul dintre ace se fixeaza mai in afara (2-3 mm) decat celalalt; apoi se traseaza cu varful retras, cel avansat mergand pe exteriorul cupolei, cu rol de reper; la final, cu o pensula, se trage un strat de future in sant.
Schema e ca, avand un sant bine profilat, se poate da un wash negru in acesta, capatand si o frumoasa si fina garnitura de cauciuc.
A-nteles cineva, ceva? 😎

#136 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 31 January 2014 - 11:41 AM

Vezi postareaalexelu_marinelu, la 31 January 2014 - 11:37 AM, a spus:

A-nteles cineva, ceva? 😎

Jawohl :hi:

#137 Useril este offline   Catta 

• Membru senior
  • Postari: 300
  • Inregistrat: 24-January 12
  • Interests:Tehnică militară īn special Aviatie, īn particular cu īnsemne romānești și pentru simțul estetic cu elice daca se poate.
    Fotografie.

Postat 31 January 2014 - 05:18 PM

Vezi postareaalexelu_marinelu, la 31 January 2014 - 11:37 AM, a spus:

A-nteles cineva, ceva? 😎

Tre sa recuosc ca mi-a luat vreo 15 minute. Legat de banda de mascare am gasit la recomandarea lui Romi in Hornbach o banda de juri ca e Tamya. Se cheama KIP 808, Banda Mascare cu Aplicatii Speciale. Are 25mm x 50m si costa vreo 20 de lei. O recomand cu caldura, si are super pret.

#138 Useril este offline   raduG 

• Membru senior
  • Postari: 272
  • Inregistrat: 10-February 07

Postat 31 January 2014 - 06:16 PM

Io,Io aproape.Faina figura.de retinut minte sa nu uit!!cu multumiri.

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 01 February 2014 - 09:05 AM

#139 Useril este offline   Mr32 

• Membru senior
  • Postari: 1478
  • Inregistrat: 24-December 05
  • Interests:Machete de avioane militare 1/32, aviatie.

Postat 31 January 2014 - 07:21 PM

Vezi postarea1-0-9, la 30 January 2014 - 09:45 PM, a spus:

Prima incercare e mai mult decat promitatoare :)

Atasament DSCF9136.JPG

Eu folosesc un cutit de la Olfa, cub lame paralele, cand am nevoie de fasii inguste. Are distantiere pentru 1.0, 1.5 si 2.0mm. Banuiesc, ca se poate adapta si la dimensiuni mai mici.

Florin

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

#140 Useril este offline   1-0-9 

• Membru senior

Postat 31 January 2014 - 08:15 PM

Tare cutitul olfa!

Am mai bibilit la motor, folosind printul taiat pentru a alinia cele 7 v-uri care tin inelul frontal.
Imagine atasata: DSCF9138.JPG
Imagine atasata: DSCF9139.JPG

Cu inelul pus, e aparent motivul pentru care nu o sa ma straduiesc cu alt motor...nu se mai vede (sau nu se mai intelege) aproape nimic inauntru :(
Duopa ce vopsesc interioarele (cu olive) mai trebuie sa adaug acea conducta care pleca din reductor. Z-mare parca zicea ca avea diametrul de 30mm asa ca un .4 mm ar fi ok.

Imagine atasata: DSCF9141.JPG

Aceasta postare a fost editata de 1-0-9: 31 January 2014 - 08:16 PM

Arata acest topic

• 19 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou