IAR-81C 1/72 Amodel
Postat 22 February 2014 - 05:41 PM
Apropos de spiritul mioritic imi permit sa poluez un pic cu o alta veterinara, un Nardi cu cel putin 15 victime numarate. Multumesc Horia pentru imagine.
Postat 22 February 2014 - 06:07 PM
Am debavurat ciobanasii, si pentru ca pelerinii americani de decol 17 erau mai bine imbracati si incaltati decit romanasii din mijlocul secolului 20 , m-am apucat sa-i descatlz. Vaca va trece si ea printr-un butt-lift si probabil un breast remodeling, si va primi si coarne :)
Cel in picioare a capatat camesha scoasa din pantaloni (multulesc lui danutz pentru "zee green stuff" ).
Probabil ca o sa-i tai reverele prea moderne de la camasa si-o sa-l echipez cu o desaga si un batz.
Aceasta postare a fost editata de 1-0-9: 22 February 2014 - 06:09 PM
Postat 22 February 2014 - 06:18 PM
Acum īmi dau seama ca tre sa fac ciobanii și vaca! Atenție 109, ca a ta nu are coarne!
Mulțumiri pentru lămuriri domnilor R. Branzan si Cantacuzino.
Cu stima.
PS: Nu sunt īncă bine și aștept rezultatele analizelor. CYA
Aceasta postare a fost editata de Asgard: 22 February 2014 - 06:25 PM
Postat 22 February 2014 - 06:24 PM
Postat 22 February 2014 - 08:20 PM
Poate va intrebati de ce elicea are acum doar doua pale. Facind ceva weathering pe spatele palelor, una din ele a sarit si a cazut...fix intr-un capacel cu...nitro; rezultatul, trebuie sa vad pe unde am pus borcanasul cu RLM-70.
Bine ca nu s-a stricat decalul
Aceasta postare a fost editata de 1-0-9: 22 February 2014 - 08:30 PM
Postat 27 February 2014 - 06:47 PM
In fine, sunt pe ultima suta de metri la Nina. Ultimul obstacol, mitralierele usoare.
Dupa cum stim cu totii, e socant, dar nu exista nicio mitraliera browning de .3 la 1/72. Nici rasina, nici alama.
Ma refer la mitraliera care ne trebuie pentru IAR-80, in oricare din variante. La Master / poland exista un set pentru mitraliere britanice care are din pacate ascunzatori de flacari.
M-am bucurat mult sa aflu ca Miniworld a scos un set de tevi si evident m-am zorit sa comand doua, sa fie.
Nu conta ca au perforatii rotunde nu ovale, ca oricum nu se vedeau la varianta asta.
La prima vedere, arata foarte bine:
Privind mai atent insa, devine clar ca nu-s facute prin strunjire ci turnare, toate tevile avind niste deranjante bavuri si serpuiri. Problema lor cea mai mare insa e ca sint mult prea masive, mai mari decit cele de .50 !
Conform planurilor din cartea lui Radu, diametrul tevii e undeva pe la 40mm, la 72 fiind un .6mm
Plus ca le lipseste ultimul mustiuc al tevii propriu-zise.
Am purces sa le modific un pic, adaugindu-le ultimul segment din teava de alama de .3 cu interiorul de .1
Chiar si dupa mai multe slefuiri parca tot masive pareau asa ca mi-am facut eu inca doua virfuri din tevusca de .3 infipta in alta de .5. O sa vad dupa vopsirea cu gunmetal, care da mai bine si deci pe care o voi monta.
Postat 27 February 2014 - 07:36 PM
Mitralierele de la Miniworld sunt de nefolosit, pentru ca nu incap in gaurile facute in aripa si nu ma apuc acum sa forez in aripa vopsita...de altfel sint mai masive decit teava de 20mm ceea ce ar da cam ciudat.
Am lipit tevustile facute de mine si cu asta , Nina e cam gata. Voi reveni in weekend cu poze mai bune.
Acu tre sa vad ce voi face cu 12 tevi de Miniworld...cred ca-s bune de .303-uri la 1/48.
Postat 02 March 2014 - 11:07 AM
Se vede clar unde incepe si unde se termina stralucirea/ reflexia luminii pe flaps, iar delimitarea e mai jos.
Aceasta postare a fost editata de 1-0-9: 02 March 2014 - 11:15 AM
Postat 02 March 2014 - 03:23 PM
Daca vb de aceeasi delimitare, si anume cea pe care am trasat linii rosii in poza de mai jos, aceasta nu ne este straina din poze, aceasta demarcatie se vede pt ca este muchia tablei care acopera partea curba a flapsului, deoarece panza pe partea curba era aplicata peste acesta tabla, deci avand un support solid dedesubt, iar pe partea plana panza nu avea nici un support dedesubt se creaza o diferenta de nuante in poze, deci nu neaparat trebuie sa fie doua nuante de culori acolo.
Si in poza cu Nina se pot observa diferite demarcatii pe suprafata panzei, datorita tot acestui fenomen, panza pe support solid, panza fara suport.
Deci, daca imi permiti sa-mi exprim parerea personala, poate gresesc sau poate nu dar chiar si dupa aceasta poza eu tot sunt de parere ca muchia era vopsita in culoarea extradosului.
Postat 02 March 2014 - 03:45 PM
- Expunerea la soare si intemperii decoloreaza vopseaua si poate crea variatii intre partile expuse si cele protejate. Deci, e posibil ca diferentele de nuanta vizibile in poze sa se datoreze atat de indragitului "weathering".
- Unele avioane au fost revopsite. Daca avionul a fost revopsit cu voletul ridicat, e posibil ca partea protejata sub aripa are o nuanta subtil diferita. De exemplu, pe piesele recuperate anul trecut in Piatra Mare, se vede unde a fost revopsit avionul (inscriptia "cartuse" a fost mascata) si se vede un contrast clar intre cele doua nuante de verde.
Ca parere personala, eu inclin sa cred ca acea parte a voletlui este vopsita la fel ca extradosul.
Radu
Aceasta postare a fost editata de radub: 02 March 2014 - 03:47 PM
Postat 02 March 2014 - 10:08 PM
Ma iau dupa vorba aia din batrani ( cand doi spun ca esti beat, tre sa te duci la culcare ) asa ca ma duc la culcare, dar nu inainte de a mai mesteri un pic la Getta, pe care , pentru linistea tuturor, o voi face cu flapsurile ridicate :))