Forum Machete,Modelism,Hobby: IAR-81C - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 19 Pagini +
  • « Prima
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

IAR-81C 1/72 Amodel

#161 Useril este offline   muggs 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 306
  • Inregistrat: 11-March 08

Postat 02 February 2014 - 10:20 PM

Tziplă !

#162 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 03 February 2014 - 12:01 PM

Misto ideea cu magnetul. Eu toata duminica dimineata m-am chinuit sa fac o caseta cilindrica in spatele peretelui de la botul FW190 A0 in care sa bag un inel de polietilena de la Hasegawa. Dupa vopsire voi putea infige shaftul eliciei in oringul ala care se va misca liber in cutie. Si totul numai pentru a pozitiona elicea diferit in poze. Cred ca acelasi lucru ai si tu in vedere.
Capota aia ..... Zici ca e cel putin la 48. Dar de aproape se vede nasol spirala. Ar fi fost greu sa vectorizezi un decal ? Cred ca da. N-am experienta.
Trebuie neaparat sa-mi iau si eu basewhite din ala de la Revell.
Olivul, mie mi se pare bun. Dar stii cum e, pana nu faci tu si nu te dai cu capul de ele, nu poti spune cu adevarat ce si cum.
A'propos de tziplă....N-am gasit ieri folia antiefractie dar mai am o banuiala....Unde ar mai putea sa fie.

P.S. Ref FW190A0, ca tot m-am dat in fapt. Camera mea foto trage sa moara. De pe 20 feb o sa am una noua si atunci sper ca va incepe si din partea mea "avalansa postarilor".

#163 Useril este offline   Catta 

• Membru senior
  • Postari: 300
  • Inregistrat: 24-January 12
  • Interests:Tehnică militară īn special Aviatie, īn particular cu īnsemne romānești și pentru simțul estetic cu elice daca se poate.
    Fotografie.

Postat 03 February 2014 - 02:03 PM

Vezi postareawurger, la 03 February 2014 - 12:01 PM, a spus:

Dar de aproape se vede nasol spirala. Ar fi fost greu sa vectorizezi un decal ? Cred ca da. N-am experienta.

Cred ca replica asta va avea efect si vom vedea o coafă noua. Care e grosimea benzii de mascare? As incerca sa-ti tai la cutter una. Da-mi niste cote si incerc sa-ti vectorizez o spirala, poate si numarul tactic daca vrei.

#164 Useril este offline   1-0-9 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 4955
  • Inregistrat: 10-December 04

Postat 03 February 2014 - 02:20 PM

..Chiar acum am mascat o a doua coafa, tot cu banda dar taiata cu cutterul dublu, o sa vad diseara ce iese, dupa vopsire..

Daca nu merge, incerc cu decal. Daca nu merge cu decal, incerc cu cutter, desi asta n-o sa ma scuteasca de problema cu marginile neregulate.
Banda , indiferent cat de perfecta are taietura, nu se aseaza bine pe suprafata sferica, iar in cute se infiltreaza vopsea neagra.

Voi incerca sa dau negrul mai pufait, ca sa nu se stranga aiurea prin muchii. vedem.

#165 Useril este offline   Catta 

• Membru senior
  • Interests:Tehnică militară īn special Aviatie, īn particular cu īnsemne romānești și pentru simțul estetic cu elice daca se poate.
    Fotografie.

Postat 03 February 2014 - 02:39 PM

Daca cutterezi o bandă un pic elastica cum e 810 de la Oracal si o pui tensionata un pic nu se fac cute deloc. Mai dai si cu fohnul un pic daca e cazul sa o inmoi si sa presezi unde e mai rebela si pe urma o lasi sa se raceasca. Problema e de la textura hartiei de mascare, chiar daca pare taiata drept in realitate din cauza texturii apar acei zimti pe margine care nu apar la o folie PVC. Am experienta la colat dar nu la 1/72 dar astea ar fi principile.

#166 Useril este offline   niki 

• Membru senior
  • Postari: 1169
  • Inregistrat: 23-January 05

Postat 03 February 2014 - 03:35 PM

Mda, ca sa nu zic ca unii ati luat-o razna - ca nu e frumos! - o sa spun doar ca daca ii prisoseste cuiva o coafa asa aranjata si spiralata cum e cea aratata pana acum, o preiau eu cu mare placere ca mai exista unu-doua IAR-uri pe stoc care abia asteapta o astfel de "cireasa" de care eu [am stabilit mai demult ca] nu sunt in stare...

:-)

#167 Useril este offline   1-0-9 

• Membru senior

Postat 03 February 2014 - 08:13 PM

Niki, a ta va fi....

Am mascat si vopsit azi alta, si cred ca va fi ultima, caci mai bine nu cred ca voi reusi, fie cu vopsire, decal sau masca la plotter; asta nu inseamna ca-s multumit si cu asta dar parca mi s-a terminat rabdarea...
Catta are dreptate, este din cauza granulatiei - texturii hartiei, care , oricit de bine ar fi taiata, se franjureste.
O sa mai incerc poate, de amorul artei, o spirala taiata manual pe banda de izolare electrica..

Imagine atasata: DSCF9195.JPG
Imagine atasata: DSCF9196.JPG
Imagine atasata: DSCF9197.JPG

Am vopsit si capota motorului, trebuie atentie la decupajul celor doua tevusti de esapament de pe partea dreapta. Acolo, la seriile pina la 200, mai era un carenaj, corect reprezentat de Amodel. Pentru seriile de la 201 in sus el trebuie sa dispara.

Imagine atasata: DSCF9194.JPG
Imagine atasata: DSCF9200.JPG
Imagine atasata: DSCF9203.JPG

Am vopsit si flapsurile, lasind partea care era in mod normal ascunsa in aripa, gri. Asa am dedus eu din poza asta:
Aici am festelit banda de mascare si va trebui data inca o mana pe unul din ele.

Imagine atasata: DSCF9198.JPG
Imagine atasata: 50005.JPG

In fine, intradosul a fost vopsit RLM76 si-l voi lasa citeva zile sa se usuce bine.

Imagine atasata: DSCF9199.JPG

Aceasta postare a fost editata de 1-0-9: 03 February 2014 - 08:13 PM

#168 Useril este offline   1-0-9 

• Membru senior

Postat 03 February 2014 - 08:35 PM

Motorul montat, cu coafa noua:

Imagine atasata: DSCF9207.JPG

Aceasta postare a fost editata de 1-0-9: 03 February 2014 - 08:36 PM

#169 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 03 February 2014 - 08:40 PM

A doua, e mai buna decat prima ( coafa), chiar daca nu-i perfecta(nu esti multumit de ea)
La drept vorbind s-ar putea ca, nici in realitate, desenul sa nu fi fost perfect aplicat.

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 03 February 2014 - 08:42 PM

#170 Useril este offline   Catta 

• Membru senior
    Fotografie.

Postat 04 February 2014 - 09:28 AM

Vezi postareaLonginus, la 03 February 2014 - 08:40 PM, a spus:

La drept vorbind s-ar putea ca, nici in realitate, desenul sa nu fi fost perfect aplicat.

Eu sunt sigur ca nu erau doua coafe la fel. Spirala e un element imprumutat de la nemti si daca le ei o fi fost standardizat la noi era la māna si la ochiul tehnicului sau care era mai talentat prin zona. Unele coafe au mai multe spirale ca altele si erau clar facute la mānă fara sabloane si hartie tamya de mascare. La bucata aia de IAR cu o cruce partiala se vede clar ca si albastru era la mana. Singurele cruci perfecte au fost alea puse de nemti pe G-urile din Udet. (am auzit ca peste noapte).
Daca totusi vei mai incerca o coafa cu banda din PVC licitez eu pentru asta daca prima pleaca la niki.Imagine postata

#171 Useril este offline   AdyAero 

• Die-cast 1:72
  • Postari: 1360
  • Inregistrat: 07-August 06
  • Interests:Auto 1:72 plastic & diecast

Postat 04 February 2014 - 12:20 PM

Chiar daca nu postez pe aici nu inseamna ca nu admir rabdarea si priceperea si talentul in realizarea machetelor.
Eu am o idee nebuna nebuna nebuna...
O coafa prinsa intr-o masina de gaurit manuala, si dungile negre trasate cu un penel/tus foarte fin in timp ce coafa se roteste :shiftyninja:

#172 Useril este offline   Cantacuzino 

• Membru senior
  • Postari: 717
  • Inregistrat: 22-February 05

Postat 04 February 2014 - 12:56 PM

Citeaza

Niki, a ta va fi....

Am mascat si vopsit azi alta, si cred ca va fi ultima, caci mai bine nu cred ca voi reusi, fie cu vopsire, decal sau masca la plotter; asta nu inseamna ca-s multumit si cu asta dar parca mi s-a terminat rabdarea...
Catta are dreptate, este din cauza granulatiei - texturii hartiei, care , oricit de bine ar fi taiata, se franjureste.
O sa mai incerc poate, de amorul artei, o spirala taiata manual pe banda de izolare electri

Va rog eu faceti probe si pe coafe la alte scari in principal 1/48 si 1/32. :dribble: Pe lista de rebuturi treceti ma si pe mine cu 2 bucati. :drinks:

#173 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 04 February 2014 - 04:53 PM

Eu zic ca a doua e mai mult decat multumitoare.
Poa' sa puna cineva de o afacere cu coafe d-astea aftermarket.
Aia cu bormasina am incercat-o si la chestii mai simple si ....E foarte greu. Nimeresti intamplator.

#174 Useril este offline   1-0-9 

• Membru senior

Postat 04 February 2014 - 07:49 PM

Am lipit palele elicei:

Imagine atasata: DSCF9213.JPG

#175 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 04 February 2014 - 08:49 PM

Asa da.!!
Imi place.
Reductorul...ce culoare ?

#176 Useril este offline   1-0-9 

• Membru senior

Postat 04 February 2014 - 10:19 PM

Multumesc Longinus ! Reductorul are, ca si tot interiorul capotei motorului, culoarea extradosului.

Neasteptat de greu a fost sa lipesc tevile de esapament. O gramada de taiat, masurat, pilit , slefuit pe piese deja vopsite, cu mare potential de dezastru. Daca cele trei mici de jos merg puse fara mari belele, cele mari laterale trebuie profilate si subtiate pe partea care intra sub capota. De asemenea, alveolele din fuselaj unde sint semi-ingropate esapamentele, trebuie destul de mult adincite si latzite. Nu trebuie mare finisaj acolo pentru ca oricum, chiar daca luam mai mult material, vine teava de esapament peste ele si le acopera.

Deja incepe sa se contureze silueta frumoasa de 80 :

Imagine atasata: DSCF9225.JPG
Imagine atasata: DSCF9226.JPG
Imagine atasata: DSCF9227.JPG

#177 Useril este offline   Cantacuzino 

• Membru senior
  • Postari: 717
  • Inregistrat: 22-February 05

Postat 05 February 2014 - 09:51 AM

Citeaza

Deja incepe sa se contureze silueta frumoasa de 80 :

Frumos.

Oricat de detaliat ai lucra important la final sa arate silueta eleganta a 80/81-ului. :clapping:

#178 Useril este offline   1-0-9 

• Membru senior

Postat 06 February 2014 - 07:41 PM

Am lipit parbrizul blindat in interiorul celui termoformat si am petrecut ceva timp ajustind cupola termoformata dar mai ales potrivind unghiul catargului antenei.

Imagine atasata: DSCF9229.JPG

#179 Useril este offline   1-0-9 

• Membru senior

Postat 06 February 2014 - 08:53 PM

Pentru azi am reusit sa potrivesc si sa lipesc parbrizul...pfiu...

Imagine atasata: DSCF9233.JPG

#180 Useril este offline   dakian67 

• Membru senior
  • Postari: 1774
  • Inregistrat: 10-June 09
  • Interests:Modelism aero WW II,numai 1/72

Postat 07 February 2014 - 09:00 AM

Foarte frumos...si spectaculos totodata. Imi place la nebunie cum detaliezi tu machetele la scara aceasta . Casc ochii cu placere, esti sursa mea de inspiratie. O intrebare, daca se poate : nu ti s-a intimplat sa ti se jupuiasca vopseaua sub masti, daca le tii atit de mult lipite pe macheta? Mie mi s-a recomandat de catre un coleg de aici ( AdiP, cred...) sa demaschez imediat ce s-a uscat cit de cit vopseaua, ca sa nu risc sa jupoi stratul de dedesubt, si chiar am tinut cont, este adevarat. Sau oare este valabil doar pentru Patafix , la banda de mascare efectul este mult diminuat?
Spor sa ai !!

Arata acest topic

• 19 Pagini +
  • « Prima
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic