Pe urmele lui ...Sienkiewicz.Povestea husarului polonez
#43
Postat 16 March 2014 - 10:48 PM
Lasand gluma la o parte, cam asta e tot ce-am putut scoate. Atacat teaca, cureaua de la mijloc si bordura circulara a armurii de sub curea, ultimele tuse cu amestecul de cerneluri de la Vallejo (Black +Blue).
Mai sunt imperfectini cu carul, unele neatentii care puteau fi evitate si alte stangacii care se vindeca prin exercitiu.
Weekendul viitor m-apuc de baza.
Va las cu ultimele fotografii, calde multumiri lui Bogdan (b00gie)! O saptamana cat mai buna la toata lumea si spor la proiectele modelistice!
#44
Postat 07 April 2014 - 04:32 PM
Am "incercuit terenul de joaca" cu banda Tamyia, ca sa nu murdaresc inutil anumite zone. Am aplicat Dass terracota (http://www.colorit.r...delaj-das-.html). Se lucreaza frumos, cu apa, se usuca f. bine. Cat e moale, te poti juca cu el. Cu un ghemotoc de folie de aluminiu, strans bine, am tasat (impropriu spus), fortat obtinerea numitor neregularitati in teren (gropite etec). Am uitat sa mentionez ca, la sfatul lui Bogdan (b00gie), DAS-ul a fost intins usor, pana la nivelul bazei figurinei care a fost integrata armonios. Deci nu m-am dus cu stratul de DAS peste, riscam sa "scufund" cizmele husarului si ar fi aratat aiurea.
Dupa uscare, am aplicat un strat de primer negru Vallejo. Am lasat sa se usuce si pe urma am inceput sa dau un ton terenului cu Black 337, un Negru dar cu nuante maro-verzui. Am facut un amestec cu Chocolate Brown (70872) si pe urma am inceput sa fac dry brush adaugand Iraqui Sand (70819). N-a iesit chiar culoarea care-mi doream, dar am dres-o dupa cu restul elementelor. La interventia lui Bogdan, cu putini pigmenti (AK-081 Dark Earth, Vallejo 73102 Light Yellow Ocre si 73107Dark Red Ocre) si ceva apa am incercat sa rup monotonia terenului dand nastere anumitor pete de culoare. Efectul obtinut a fost interesant, ne-a placut la amandoi. Pentru completarea peisajului am adaugat: o bucatica mica de scoarta de copac, frunze uscate, doua nuante, din rezervele proprii, ceva foliaj de toamna de la Gale Force Nine, o floare galbena seria Green Line (041) de la Frederics Rex si un tufis verde, acelasi producator, aceeasi serie (028). Totul a fost lipit cu White Craft Glue, luat de la o librarie din zona. In scopul transormarii ei intr-o roca, bucatica de scoarta a suferit repetate "maltratari" modelistice: lipit cu white glue, dupa uscarea caruia si-a primit stratul cuvenit de primer negru. Apoi au intrat, succesiv, in scena, un Basalt Grey (70869) strat de baza, deschis cu 70.990 Light grey si dry brushuri finale cu White. Pentru a mai rupe simetria, s-au adaugat niscaiva washuri din seria Model Wash de la Vallejo (Brown, Green+ un wash cu 70.921 English Uniform, pentru a simula si ceva muschi).
Inca mai sunt mici retusuri de facut (de exemplu, tufisul mai trebuie "tuns", ceva frunze aranjate), cam asa arata acum (cu scuze pentru calitatea fotografiilor). Dupa ce voi picta si baza, voi reveni cu fotografii mai de calitate.
Spor la toata lumea!
Aceasta postare a fost editata de JangBogo: 07 April 2014 - 04:33 PM
#48
Postat 09 April 2014 - 11:54 PM
#51
Postat 10 April 2014 - 02:21 PM
#52
Postat 27 April 2014 - 11:25 PM
Calde multumiri lui Bogdan care m-a ajutat pe parcursul si la finalizarea acestui proiect.
Va las cu fotografiile facute de el:
Aceasta postare a fost editata de JangBogo: 27 April 2014 - 11:57 PM
#53
Postat 28 April 2014 - 01:20 AM
#54
Postat 28 April 2014 - 08:46 AM
BRAVO!
#56
Postat 28 April 2014 - 10:36 AM
Vali, chiar a durat mai mult decat trebuia, dar a fost, categoric, un execitiu de rabdare. Am preferat sa lucrez la ea cand am fost linistit si am putut sa ma dedic ei, fara sa fiu stresat de alte prostii, probleme etc. In mare parte, este rodul atelierului comun pe care-l fac, duminical, cu Bogdan (b00gie) de vreun an. Fiecare cu "jucaria" lui, lucrand la ea, dar schimband opinii permanent pe marginea a ceea ce facem. Ne-am creat un tipar: mici discutii, treceri in revista a ceea ce am mai aflat nou, vazut, prezentat diverse lucruri (carti, reviste, figurine, vopseluri, pensule), cam o ora jumatate, urmate de 2-3 ore de modelit. Cred ca este proiectul de care sunt cel mai multumit in ultima vreme. Si da rezultate, in cazul nostru.
Silviu: au fost momente in care parca ma mancau palmele sa ma precipit. Bogdan a mai actionat frana de mana din cand in cand. MI-a placut verdele, am stiu de la inceput cum vreau sa-l fac, nu si terenul. Am fost avantajat ca am avut documentatie f. buna, inclusiv multe fotografii din muzee pentru partea de armura. Conteaza enorm! Treptat, a iesit ceea ce vedeti. Bogdan mi-a dat niste sugestii, Zeno mi-a mai explicat si el niste lucruri, e un bun "pedagog", iti sunt tare recunoscator.
Caline, sper sa nu dezamagesc, dar am deja niste restante, ca normandul si teutonul EK Castings, pe care vreau sa le termin (probabil si ca sa mai exersez). Insa, fii linistit, am calcat demult stramb si m-am dotat cu niste lucruri mai aparte, din lumea buna a figurinelor.
Aceasta postare a fost editata de JangBogo: 28 April 2014 - 10:37 AM
#57
Postat 28 April 2014 - 11:58 PM
Ai dus la capat prima ta lucrare iar rezultatul imi place. Proportiile (baza, teren si figurina) arata foarte bine.
Mult spor in continuare si tu stii ca pauzele lungi si dese intre figurine nu ajuta prea mult. Voi urmari cu placere si celelalte proiecte ale tale.
#59
Postat 29 April 2014 - 10:21 AM
Incearca si pe viitor sa faci poze de calitate figurinelor tale, ca e pacat.
O singura observatie am, in legatura cu terenul - incearca, daca ai chef, sa prelungesti ceva uscaturi spre un picior al husarului. Mie, la prima vedere, mi s-a parut ca a maturat cineva frunzele in jurul cizmelor lui. Sau ca a aterizat ceva gen Iron Man in locul respectiv.
Spor pe mai departe!