Forum Machete,Modelism,Hobby: Pe urmele lui ...Sienkiewicz.Povestea husarului polonez - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Pe urmele lui ...Sienkiewicz.Povestea husarului polonez

#41 Useril este offline   jesshand 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 30
  • Inregistrat: 21-February 14

Postat 26 February 2014 - 05:21 AM

frumoasa lucrare .. succes si pe mai departe !:hi:

#42 Useril este offline   JangBogo 

• Membru senior
  • Postari: 2386
  • Inregistrat: 10-February 10
  • Interests:Figurine Antichitate-perioada moderna, Afrika Korps, Japonia.

Postat 27 February 2014 - 06:09 PM

Vezi postareajesshand, la 26 February 2014 - 05:21 AM, a spus:

frumoasa lucrare .. succes si pe mai departe !:hi:

Multumesc Jesshand, inca nu e gata! Mai avem o baza si mici bibileli.

#43 Useril este offline   JangBogo 

• Membru senior

Postat 16 March 2014 - 10:48 PM

Daca nu o sa imbatranesc langa husarul asta, cred ca mai recitesc de cateva ori trilogia istorica a lui Sienkiewicz!
Lasand gluma la o parte, cam asta e tot ce-am putut scoate. Atacat teaca, cureaua de la mijloc si bordura circulara a armurii de sub curea, ultimele tuse cu amestecul de cerneluri de la Vallejo (Black +Blue).
Mai sunt imperfectini cu carul, unele neatentii care puteau fi evitate si alte stangacii care se vindeca prin exercitiu.
Weekendul viitor m-apuc de baza.
Va las cu ultimele fotografii, calde multumiri lui Bogdan (b00gie)! O saptamana cat mai buna la toata lumea si spor la proiectele modelistice!

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: c_DSC_0136.jpg
  • Imagine atasata: c_DSC_0135.jpg
  • Imagine atasata: c_DSC_0137.jpg
  • Imagine atasata: c_DSC_0141.jpg
  • Imagine atasata: c_DSC_0140.jpg
  • Imagine atasata: c_DSC_0142.jpg
  • Imagine atasata: c_DSC_0143.jpg

#44 Useril este offline   JangBogo 

• Membru senior

Postat 07 April 2014 - 04:32 PM

Inceputul sfarsitului: baza. Am utilizat o baza rotunda de la Miniart (http://www.miniart-m.../1_16/16019.jpg). Sunt indicate pentru figurinele lor la 1/16, dar merg perfect si la scara 1/32. Cred ca le voi mai folosi, cel putin pentru cate o figurina merg, cu conditia sa poti "construi" un scenariu decent.
Am "incercuit terenul de joaca" cu banda Tamyia, ca sa nu murdaresc inutil anumite zone. Am aplicat Dass terracota (http://www.colorit.r...delaj-das-.html). Se lucreaza frumos, cu apa, se usuca f. bine. Cat e moale, te poti juca cu el. Cu un ghemotoc de folie de aluminiu, strans bine, am tasat (impropriu spus), fortat obtinerea numitor neregularitati in teren (gropite etec). Am uitat sa mentionez ca, la sfatul lui Bogdan (b00gie), DAS-ul a fost intins usor, pana la nivelul bazei figurinei care a fost integrata armonios. Deci nu m-am dus cu stratul de DAS peste, riscam sa "scufund" cizmele husarului si ar fi aratat aiurea.
Dupa uscare, am aplicat un strat de primer negru Vallejo. Am lasat sa se usuce si pe urma am inceput sa dau un ton terenului cu Black 337, un Negru dar cu nuante maro-verzui. Am facut un amestec cu Chocolate Brown (70872) si pe urma am inceput sa fac dry brush adaugand Iraqui Sand (70819). N-a iesit chiar culoarea care-mi doream, dar am dres-o dupa cu restul elementelor. La interventia lui Bogdan, cu putini pigmenti (AK-081 Dark Earth, Vallejo 73102 Light Yellow Ocre si 73107Dark Red Ocre) si ceva apa am incercat sa rup monotonia terenului dand nastere anumitor pete de culoare. Efectul obtinut a fost interesant, ne-a placut la amandoi. Pentru completarea peisajului am adaugat: o bucatica mica de scoarta de copac, frunze uscate, doua nuante, din rezervele proprii, ceva foliaj de toamna de la Gale Force Nine, o floare galbena seria Green Line (041) de la Frederics Rex si un tufis verde, acelasi producator, aceeasi serie (028). Totul a fost lipit cu White Craft Glue, luat de la o librarie din zona. In scopul transormarii ei intr-o roca, bucatica de scoarta a suferit repetate "maltratari" modelistice: lipit cu white glue, dupa uscarea caruia si-a primit stratul cuvenit de primer negru. Apoi au intrat, succesiv, in scena, un Basalt Grey (70869) strat de baza, deschis cu 70.990 Light grey si dry brushuri finale cu White. Pentru a mai rupe simetria, s-au adaugat niscaiva washuri din seria Model Wash de la Vallejo (Brown, Green+ un wash cu 70.921 English Uniform, pentru a simula si ceva muschi).
Inca mai sunt mici retusuri de facut (de exemplu, tufisul mai trebuie "tuns", ceva frunze aranjate), cam asa arata acum (cu scuze pentru calitatea fotografiilor). Dupa ce voi picta si baza, voi reveni cu fotografii mai de calitate.
Spor la toata lumea!

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSCN0256.JPG
  • Imagine atasata: DSCN0258.JPG
  • Imagine atasata: DSCN0261.JPG

Aceasta postare a fost editata de JangBogo: 07 April 2014 - 04:33 PM

#45 Useril este offline   Mihai_Viteazul 

• Nou venit
  • Grup: New Users
  • Postari: 5
  • Inregistrat: 09-April 14
  • Interests:History ofWallachia, Moldavia, Transylvania and Polish-Lithuanian Commonwealth during XVI and XVII century, wargaming

Postat 09 April 2014 - 11:05 PM

Great paintjob :)

#46 Useril este offline   JangBogo 

• Membru senior

Postat 09 April 2014 - 11:33 PM

Hi Michael the Brave, thanks for your appreciation, well, it worth a lot if coming from a Polish fellow.
Welcome to our group!

Aceasta postare a fost editata de JangBogo: 09 April 2014 - 11:55 PM

#47 Useril este offline   busila 

• Membru senior
  • Postari: 1935
  • Inregistrat: 20-August 08
  • Interests:AVIATIE

Postat 09 April 2014 - 11:46 PM

Frumoasa figurina,Nicule. Vezi ca pana la urma tot ti-a iesit. Nu te mai plange si treci la urmatoarea....

#48 Useril este offline   JangBogo 

• Membru senior

Postat 09 April 2014 - 11:54 PM

Vezi postareabusila, la 09 April 2014 - 11:46 PM, a spus:

Frumoasa figurina,Nicule. Vezi ca pana la urma tot ti-a iesit. Nu te mai plange si treci la urmatoarea....

Multam Misule, asta mi-aduce aminte de cineva care se plangea de avioanele lui :-) . Apropo, cu noile lentile, ar trebui sa fie mai usor!

#49 Useril este offline   florin44 

• Membru senior
  • Postari: 1542
  • Inregistrat: 27-April 10
  • Interests:Machete 1/48 de avioane, blindate şi alte vehicule militare.
    Machete 1/72 de avioane.

Postat 10 April 2014 - 09:41 AM

Bravo, Nicule, felicitări! Zici că-i viu, aşa de bine arată!

#50 Useril este offline   busila 

• Membru senior
  • Postari: 1935
  • Inregistrat: 20-August 08
  • Interests:AVIATIE

Postat 10 April 2014 - 02:13 PM

Vezi postareaJangBogo, la 09 April 2014 - 11:54 PM, a spus:

Apropo, cu noile lentile, ar trebui sa fie mai usor!

Inca nu le-am probat.Maine cand vin de la Sibiu ,le desfac si o sa fac o comparatie cu celelalte 2 tipuri pe care le am.

#51 Useril este offline   JangBogo 

• Membru senior

Postat 10 April 2014 - 02:21 PM

Vezi postareaflorin44, la 10 April 2014 - 09:41 AM, a spus:

Bravo, Nicule, felicitări! Zici că-i viu, aşa de bine arată!

Florine, mersi! Sunteti voi foarte eleganti, este de-abia prima mea figurina mai atent lucrata, mai are destule hibe.
Stii cum se spune, pofta vine mancand!

#52 Useril este offline   JangBogo 

• Membru senior

Postat 27 April 2014 - 11:25 PM

A durat 10 luni, acesta este finalul povestii husarului polonez. Am mai lucrat ceva la sol, un primer negru si un lac pe baza.
Calde multumiri lui Bogdan care m-a ajutat pe parcursul si la finalizarea acestui proiect.
Va las cu fotografiile facute de el:
Imagine postata Imagine postataImagine postataImagine postataImagine postataImagine postataImagine postataImagine postata

Aceasta postare a fost editata de JangBogo: 27 April 2014 - 11:57 PM

#53 Useril este offline   valel31 

• Membru deplin
  • Postari: 87
  • Inregistrat: 01-February 13
  • Interests:figurine,afv,aviatie

Postat 28 April 2014 - 01:20 AM

Nicule ai dat lovitura tata!!! Ai dat o ca nu ai timp, ca una ca alta, ca ....ca ca ca...dar ai dat lovitura,imi plac contrastele, la fel ca si Bogdan nu ai exagerat nici tu cu luminile si umbrele,iar terenul e chiar tare de tot!!! Asa ca pune mana pe pensulica ,pe urmatoarea figurina si dai bataie cat e calda ca daca se raceste greu o mai incalzesti! ;-) bravo :hi::drinks:

#54 Useril este offline   silviug2009 

• Membru senior
  • Postari: 469
  • Inregistrat: 23-May 11

Postat 28 April 2014 - 08:46 AM

Nicu, pe scurt, o lucrare deosebita. Imi place tare mult lucrarea, nu vad nici macar un element care sa-mi displaca. Imi pare ca ai ales foarte bine nuantele cu care ai lucrat baza, in opinia mea completeaza foarte bine culorile alese pentru pictura figurinei. O lucrare de nota 10 si inca o nota de 10 pentru perseverenta si tenacitatea de a finaliza lucrarea (eu n-as avea rabdare sa-mi dedic atentia atata timp unei lucrari).
BRAVO!:drinks:

#55 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 28 April 2014 - 09:54 AM

Bravo !
Ai scos tot ce se putea scoate de la o figurina mediocra.
Acum poti sa calci in gura lacomiei si sa-ti iei ceva mai profi.

#56 Useril este offline   JangBogo 

• Membru senior

Postat 28 April 2014 - 10:36 AM

Va multumesc tuturor pentru cuvintele frumoase.
Vali, chiar a durat mai mult decat trebuia, dar a fost, categoric, un execitiu de rabdare. Am preferat sa lucrez la ea cand am fost linistit si am putut sa ma dedic ei, fara sa fiu stresat de alte prostii, probleme etc. In mare parte, este rodul atelierului comun pe care-l fac, duminical, cu Bogdan (b00gie) de vreun an. Fiecare cu "jucaria" lui, lucrand la ea, dar schimband opinii permanent pe marginea a ceea ce facem. Ne-am creat un tipar: mici discutii, treceri in revista a ceea ce am mai aflat nou, vazut, prezentat diverse lucruri (carti, reviste, figurine, vopseluri, pensule), cam o ora jumatate, urmate de 2-3 ore de modelit. Cred ca este proiectul de care sunt cel mai multumit in ultima vreme. Si da rezultate, in cazul nostru.

Silviu: au fost momente in care parca ma mancau palmele sa ma precipit. Bogdan a mai actionat frana de mana din cand in cand. MI-a placut verdele, am stiu de la inceput cum vreau sa-l fac, nu si terenul. Am fost avantajat ca am avut documentatie f. buna, inclusiv multe fotografii din muzee pentru partea de armura. Conteaza enorm! Treptat, a iesit ceea ce vedeti. Bogdan mi-a dat niste sugestii, Zeno mi-a mai explicat si el niste lucruri, e un bun "pedagog", iti sunt tare recunoscator.

Caline, sper sa nu dezamagesc, dar am deja niste restante, ca normandul si teutonul EK Castings, pe care vreau sa le termin (probabil si ca sa mai exersez). Insa, fii linistit, am calcat demult stramb si m-am dotat cu niste lucruri mai aparte, din lumea buna a figurinelor.

Aceasta postare a fost editata de JangBogo: 28 April 2014 - 10:37 AM

#57 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior
  • Postari: 891
  • Inregistrat: 22-December 08

Postat 28 April 2014 - 11:58 PM

FELICITARI Nicu!
Ai dus la capat prima ta lucrare iar rezultatul imi place. Proportiile (baza, teren si figurina) arata foarte bine.
Mult spor in continuare si tu stii ca pauzele lungi si dese intre figurine nu ajuta prea mult. Voi urmari cu placere si celelalte proiecte ale tale.

#58 Useril este offline   JangBogo 

• Membru senior

Postat 29 April 2014 - 04:21 AM

Multam mult, Zeno! Si eu sper ca pauzele lungi si dese sa devina...mai rare.

#59 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior
  • Postari: 1783
  • Inregistrat: 21-October 08

Postat 29 April 2014 - 10:21 AM

Felicitari si din parte mea. Arata bine in ansamblu, desi figurina nu te-a ajutat foarte mult.
Incearca si pe viitor sa faci poze de calitate figurinelor tale, ca e pacat.
O singura observatie am, in legatura cu terenul - incearca, daca ai chef, sa prelungesti ceva uscaturi spre un picior al husarului. Mie, la prima vedere, mi s-a parut ca a maturat cineva frunzele in jurul cizmelor lui. Sau ca a aterizat ceva gen Iron Man in locul respectiv.
Spor pe mai departe!

#60 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 29 April 2014 - 01:46 PM

Bravo Nicule, frumoasa figurina ai facut! Imi place mult cum ai pictat scutul si in general toata imbracamintea husarului tau!
Sincere felicitari!

Arata acest topic

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi