@
Blue-Max:
@
dakian67: Imi pare bine ca iti plac, pentru "rigging" am folosit fir de par, de obicei foloseam un fir textil foarte subtire folosit in industria confectiilor, insa am ramas fara si am inceput cu fire de par, multumesc sotiei care este "donator".
Multumesc pentru pozele postate, prima poza pe care ai postat-o, sincer, nu am mai vazut-o pana acum, este o poza foarte interesanta unde in sfarsit se vede ceva mai concret in legatura cu presupusele rame, poate cumva ai si poza la o rezolutie mai mare unde putem vedea mai concret si poate putem decide daca acele dungi sunt rame sau distorsionari datorita curbari plexicului.
Cea de a doua poza o stiu si o am la o rezolutie mai buna, insa nimic special nu se vede in ea, la parbrizul din spate se observa o dunga deschisa la culoare (argintie) care poate fi datorita lumini pe muchia parbrizului, iar la parbrizul din fata se observa o dunga inchisa la culoare (neagra) care poate fi datorita unchiului de fotografiere care prinde partea frontala a parbrizului prea din lateral (stim foarte bine ca daca privin din lateral o bucata de geam/plexic aceasta nu mai este opaca).
Cunosc si planul, insa nu cred ca este bine a fi luat ca sursa sigura, nu este un plan de fabrica sau ceva foarte elaborat, este un plan pentru modelisti ...
Mai jos am atasat doua poze (ma rog, fragmente din poze cu cele din aviatia noastra) unde:
- in prima poza observam cat de clare erau parbrizele, nimic nu se observa la schimbarea de unchi iar rama "sanatoasa" de prindere din partea de jos se observa foarte bine,
- in cea dea doua poza avem parbrizul spate unde intr-o parte se observa reflexia lumini stralucitoare pe muchia curba si in alta parte claritatea muchiei si lipsa ramei, de asemenea observam iar rama de prindere din partea de jos.
Am mai adaugat si un desen, foarte probabil din cartea tehnica a avionului, deci nu un plan modelistic, unde pe langa subiectul principal "cockpit Go-145" vedem si parbrizul, care lafel nu are rame.
Oricum pe acest subiect, avea sau nu rame, putem discuta foarte mult pro si contra deoarece in acest moment informatiile/ pozele despre acest avion sunt putine, nu este un avion foarte inportant si nu avem la dispozitie informatii/poze ca in cazul BF-ului 109, FW-ului 190, IAR-ului 80 ... etc ... unde putem spune si cate nituri avea...
Momentan am sa le las asa fara rame, daca pe viitor apar informatii mai concrete, le voi face.
@
Vasile: Imi pare bine ca iti plac. Multumesc.
Despre hobane am raspuns mai sus. Hobanele la acest avion nu sunt asa de complicate asa ca nu a fost mare chin cu ele, poate doar faptul ca erau duble a mai ingreunat situatia insa nu exagerat, la
Breguet Br-14 a fost intradevar dificil.