Flisak din carton și ce-oi mai găsi p-aici
#22
Postat 24 June 2013 - 08:21 AM
Iar dacă nu și nu, atunci o sa mă gândesc la altceva. Da' poate de data asta merge, că sincer m-am cam săturat să tot caut soluții de-astea de toată jena la niște probleme absolut puerile.
#23
Postat 24 June 2013 - 09:39 AM
#24
Postat 25 June 2013 - 04:04 AM
Am încercat aseară pe piese mici (elicea, babale, chestii de-astea) și pare OK. Nu mi s-a luat nici un pic de vopsea pe degete. Am dat si prima mână de roșu pe opera vie. Cam transparentă (și pe suport negru nu e deloc fun), o să mai dau azi o mână, sper să nimeresc iarăși culoarea. Combinație de crimson red cu burnt sienna.
Deseară vreau să vopsesc colacii de salvare și încă câte ceva mititele, așa că o să văd cum e cu compatibilitatea asta pe zona de trecere între roșu și alb.
#25
Postat 27 June 2013 - 06:46 AM
La naiba, în realitate parcă e ceva mai deschisă culoarea decât ce se vede în poză
De data asta am folosit celălalt roșu (mai deschis nițel) și burnt sienna. Încă mai am de învățat cum e cu culorile astea. Întrebare: din ce aș putea să obțin griul pentru punte? Am senzația că doar alb+negru nu e suficient ca să obțin ceva similar cu GRI 83 de la vechile dacii. Nu am nici o referință de culoare de la producătorii recunoscuți.
Aceasta postare a fost editata de buntzi: 27 June 2013 - 06:47 AM
#26
Postat 28 June 2013 - 10:22 AM
#27
Postat 30 June 2013 - 03:48 AM
Meh, kit? ce kit mă Robert, de unde naiba atâtea indicații. Ideea construcției ăsteia era să lipești paginile din revistă pe carton și aia era culoarea, salaam allaikum!
Dar eu nu am imprimantă color, nu știe nici 600dpi, așa că am adaptat și eu cum am putut.
Ce-am mai făcut:
În principiu, am colorat. Cu creta pe asfalt, ca un pionier conștiincios.
Nu mi-a placut deloc cum arătau zonele de la geamuri, așa că m-am apucat și am facut rame la toate. Sincer, asta parcă n-a ieșit chiar rău.
Am mai dat o mână de roșu pe opera vie, și cred că a ieșit culoarea care trebuie. Nu că aș reuși să o reproduc, da' totuși. Se usucă greu, și se tot lipește. Probabil variațiile de umiditate din casă nu ajută nici ele. Aerul e uscat cât sunt eu acasă și merge AC-ul, dar pe timpul zilei când sunt la birou, se face cald și umed.
Am vopsit și cabina în verde-alb. M-am chinuit de m-a luat bâțul la vopsitul cabinei, și tot nu sunt multumit de ce a ieșit. Verdele a ieșit cam închis (ăla original din tub era mult prea prăzuliu, dacă îl lăsam așa îmi mânca vaca vaporașu' ) iar a doua mână l-am greșit și mai închis, așa că...soarta crudă. Păcat, chiar îmi plăcea verdele de la prima mână.
Am pus niște bandă izolatoare și am tras și linia de plutire (2 mâini). Nici asta n-a ieșit grozav de tot, că acolo unde corpul este rugos de tot nu s-a așezat bine banda și a mai penetrat culoare și prin jur.
Am făcut ceva reparații azi cu roșu neamestecat cu nimic. E mai deschisă culoarea (normal) dar nu am mai avut suflet să mă apuc iar de preparat. În plus, tubul de alb se golește vizibil
Am încropit și un gri (muuuult alb, puțiiiiiin negru și un strop de albastru) și am dat și puntea. A ieșit surprinzător de bine din prima mână, dar tot am dat două mâini. Am folosit o pensulă de-aia de zugrăveală, lată de 25mm. Acoperirea a ieșit mișto, mult mai uniformă decât cu pensula de pictură, dar desigur că au sărit stropi peste tot.
Cam asta e situația acum:
#28
Postat 30 June 2013 - 07:53 AM
Io cică deștept, să pun banda mai sus, și ultimii milimetri îi vopsesc ușurel, cu pensula mică, să nu dau peste linia de plutire.
Da, doar că nu. Banda probabil n-a făcut priză deloc, așa că vopseaua s-a dus pe unde a vrut ea. Ar trebui să vopsesc din nou fundul și linia de plutire, dar am dubii că iese ceva din ea. Negrul ăla are putere de acoperire, spre deosebire de restul.
Și uite-așa, s-a dus p@#ii de suflet și entuziasmul meu.
Mi-a părut bine de cunoștință!
#29
Postat 30 June 2013 - 07:56 AM
Și...NIL DISPERANDUM !!!! Am pățit-o și eu cu mascarea la I-15bis, din cauza proastei aderențe a benzii de mascare tip "zugrav" folosită. A trebuit să revopsesc practic din nou tot avionul...Se repară, numai să ai RĂBDARE și să nu disperi. Știi tu, shit's hapends often.
Aceasta postare a fost editata de dakian67: 30 June 2013 - 08:00 AM
#30
Postat 30 June 2013 - 08:20 AM
Mi-am adus aminte că am dat cu ojă pe linia de plutire, așa că am dat iute cu apă. Nu s-a luat tot, dar nu mai arată nici atât de oribil. Roșul s-a cam curățat în câteva locuri, deci și aia trebuie revopsit. Uneori mă gândesc dacă nu cumva aș ieși mai "ieftin" să fac corpul din nou...
Mă mai gândesc. Aș putea să-l folosesc drept țintă pentru arma cu aer comprimat
Aceasta postare a fost editata de buntzi: 30 June 2013 - 08:22 AM
#31
Postat 30 June 2013 - 04:15 PM
#32
Postat 01 July 2013 - 07:45 PM
buntzi, la 30 June 2013 - 07:53 AM, a spus:
Photo-0221.jpg
Io cică deștept, să pun banda mai sus, și ultimii milimetri îi vopsesc ușurel, cu pensula mică, să nu dau peste linia de plutire.
Da, doar că nu. Banda probabil n-a făcut priză deloc, așa că vopseaua s-a dus pe unde a vrut ea. Ar trebui să vopsesc din nou fundul și linia de plutire, dar am dubii că iese ceva din ea. Negrul ăla are putere de acoperire, spre deosebire de restul.
Și uite-așa, s-a dus p@#ii de suflet și entuziasmul meu.
Mi-a părut bine de cunoștință!
Salut Bogdane. Nu fi dezamagit, se mai intampla si la case mari, asa ca........... Daca totul ar decurge ca la carte.... unde ar mai fi pasiunea ???? Defapt cred ca taman asta este scopul , un sut in fund ...un pas inainte. Din nou....... nu dispera, se putea si mai rau decat atat , ce ar fi insemnat ca la fiecare problema pe care am intampinat-o eu la Halny sa clachez....... zbura de mult pe geam de la etaj, dar......... toate insuccesele avute practic m-au inrait si mai mult chiar daca dupa finisare si vopsire l-am gaurit de numa numa.... chiar daca din nesansa sau lipsa de noroc am bulit electronica de peste 300-400 dolari , bani aruncati aiurea (cum s-ar zice la gunoi sa la colt de strada) si multtttte altele.
Vorba unui prieten bun din Canada : "De fapt....... cine-i seful ??????? el (modelul) sau tu ?????"
#33
Postat 02 July 2013 - 03:10 AM
Între timp, am retușat ușurel cu pensula mică partea cu roșu, am dat încă un strat de ojă pe linia de plutire, am reușit să dau toată opera vie cu lac, am retușat și vopseaua pe linia de plutire și opera moartă tot cu pensula mică și am produs o grămadă de așchii de polistiren. Până la urmă, am reușit să obțin 5 baghete de aproximativ 2x2x250-300mm. Le-am vopsit (destul de aproximativ două fețe cu negru și una cu alb) și azi să le montez. Ah, astea ar trebui să fie bordura aia din lemn de stejar care se pune de jur împrejurul navei la nivelul punții.
După ce le lipesc, o să dau întâi un strat de aracet pe ele și pe lângă ele, apoi lacul final pe cocă.
Surprinzător, dar încet încet se apropie de capăt...
#35
Postat 04 July 2013 - 03:13 AM
Deci dragi colegi forumaci, știați că oja de unghii, pe bază de acetonă, dizolvă polistirenul? Eh, voi probabil că știați, io am aflat de curând!
Adică mai precis aseară, când am zis că e timpul și cazul (și poate și conjugarea) să dau cu lac pe opera moartă. V-am zis de bordura aia din jurul navei, da? Eh, am zis eu că după două straturi de aracet plus dracu'maiștiecâte de vopsea (că na, cu bidineaua e mai greu să vopsești numai pe o latură a baghetei ăleia de 2mm) n-o să mai atace materialul.
Wroooong! La zece minute după ce am terminat operațiunea, în drum spre frigider (a doua bere, că am avut spor), am dat cu ochiu' pe la flisak să văd ce face. Nu se simțea bine deloc, iar bordura aia arăta ca vrăjitoarea de la apus după ce a încasat găleata cu apă. Scofâlcită si înmuiată și...nașpa, ce mai.
Așa că am pus mâna pe cuțitaș și am dat jos chestiunea.
Mi-am amintit că bambusul e naspa de tăiat transversal, da' se despică fain de tot de-a lungul fibrei, așa că am luat niște frigărui și am confecționat ceva similar. Am avut ceva emoții, că singurul mod de a le despica pe frigărui era cu lama cutterului SPRE degetele mele, da' am reușit să termin operațiunea fără sânge risipit prin jur. Nu sunt ele foarte egale, și nici foarte simetrice, dar m-am declarat satisfăcut.
Probabil e ceva lumină care se reflectă în bordajul ăla foarte "neted", da' pe cuvânt că la ochiu' liber nu se vede așa nașpa linia de plutire spre pupa acolo. Adică, da, am mai dat nițeluș pe delături, da' nu în halul in care se vede în poză
Ultimele bucăți, cele dispre prova, le-am lăsat în apă de aseară, și probabil azi o să le mut în apă fierbinte ca să pot să le îndoi mai bine. Mi-e că dacă sunt ude nu mai prinde "Picătura" pe ele. Pe degetele mele sigur prinde, da' pe alea...nu mai sunt sigur.
Așa că azi dimineață, asta era situațiunea:
Oricum, mă așteaptă o nouă etapă de vopsit. Ceea ce nu e tocmai greu, da' mi se termină tubul de alb.
Aceasta postare a fost editata de buntzi: 04 July 2013 - 03:17 AM
#36
Postat 04 July 2013 - 08:54 AM
#37
Postat 04 July 2013 - 09:04 AM
#38
Postat 04 July 2013 - 09:26 AM
Măi, nu e FB, e undeva poate nițel mai sus de satisfăcător. Partea de vopsire e groaznică, finisajul cam tot așa. Dar cred că am învățat multe cu ocazia asta, așa că totuși mă aștept ca următorul să fie ceva mai bun.
@Dakian: păi sincer, și eu tot din amitirile legate de cele două supercuirasate Dinamo și Potelu (mai ales Potelu) m-am inspirat la bordura aia.
Sincer, și eu mă gândesc la viitorul proiect. Aveam în vizor Lilla Waneda de pe Digital.Navy, dar mă mai gândesc.