@Dakian: neaah, ca dup-aia trebuie să-l car înapoi, și numai eu știu câte am de înghesuit în bagajul final. Adu-ți aminte ce circotecă a fost când m-am întors de dincolo...
Asa e, improvizăm și ne descurcăm....Sper
Cum spuneam în primul post, m-am jucat nițel cu imprimanta și copiatorul ca să aduc desenele la dimensiunea la care am reușit să gasesc materialul. Materialul, adică două calendare de-alea cu foi lunare. Din fericire, firma noastră face calendarele cu 4 luni vizibile și încă un carton pentru atârnat, așa că stocul inițial de material a constat în 10 foi de carton de 330x190mm, gros de 0.5. Probabil. Șubler n-am aici, și nici nu-mi cumpăr, ca acasă am. Am mai făcut o expediție de jaf și cucerire prin mall în Jakarta, și am mai reușit să fac rost de o coală maaare de carton normal (duplex? - mai gri pe o parte, alb pe o parte, și destul de moale), două pachete de coli de carton mai dus (ceva japoneze, și înfiorător de scumpe), cutter, UHU pen-glue, ceva aracet, o cutie de acrilice, niște elastice, niște bețe de balsa care seamănă cu alea care sunt la noi la înghețate, și cam gata.
Am lipit coastele pe carton, apoi am purces la decupat. N-au ieșit așa frumoase ca ale lui Papy, da' pe moment am fost mulțumit. Chila a fost destul de problematică, pentru că deși am vrut s-o fac de la început din trei straturi, când am văzut cât de greu se decupează și două, mi-a cam scăzut entuziasmul. Pe de altă parte, din 2 straturi era prea moale, așa că m-am înarmat cu rabdare (de-asta trebuie multă, și io nu prea am) și am făcut un sandviș din 3 straturi de carton, două de calendar și unul de-ăla japonez.
Am făcut-o așa, a ieșit cum a ieșit (m-am chinuit de m-a luat naiba cu tăiatul) și le-am pus cât de cât împreună să văd cum stau. Well, nu prea bine :( . Eu am decupat coastele așa cum au fost tipărite în revista aia, naiba sa le ia. Doar că tovarășii nu si-au bătut foarte tare capul cu simetria sau cu dimensiunile, așa că una dintre coaste era din alt film și ar cam trebuit s-o refac. Până la asta, am stat io nițel și-am cugetat, și parcă e cam prea puțin rigid ansamblul, chiar cu chila din trei straturi. Se cam impunea o întaritură longitudinală, paralelă cu linia de plutire cumva. Desigur că tovarășii nu prevăzuseră așa ceva, dar m-am înarmat cu răbdare, riglă, creion și hârtie, limba scoasă și am reușit să încropesc ceva. Mai nasol a fost trasatul curbei cu mâna liberă, că nici florar n-am. Cum era sigur că nu îmi iese și a doua oară minunăția, m-am chinuit cu hârtia pe partea ailaltă și am scos și profilul în oglindă, pentru latura cealaltă.
Conform vorbei populare "Foaie verde moț pe băț, dacă n-ai de lucru, fă-ți!", a trebuit să iau fiecare coastă la mână și sa fac locașurile pentru noile piese. Da' de-acuma am devenit meșter la manevrat cuțitul (io și Terente, hehe!) așa că n-au ieșit chiar rău. Am asamblat iar scheletul, și a devenit clar că trebuie refăcută coasta aia. Ceea ce am și făcut.
Încă n-am lipit nimic.
Încerc să-mi dau seama cum e alcatuită puntea, pentru că pare să aibă un fel de brâu de jur împrejur, iar piesa pentru punte e clar mai mică decât ar trebui. E
alcătuită din două bucăți care oricum nu se așează în continuare, și mai e și cu vreo 9 mm mai scurtă. În plus, din desen pare sa aibă oarece grosime. Nu știu încă din ce o s-o fac, pentru că pare să fie nevoie de vreo 4mm grosime. Nu pun 5 straturi de carton, în nici un caz. Cel mult să folosesc un carton de-ăla tip fagure, de pe la ceva cutii.
Mă mai gândesc. Până una alta, asta e. Probabil în weekend o să lipesc totuși scheletul și să-l dau și cu aracet peste tot și să-l șlefuiesc.
Aceasta postare a fost editata de buntzi: 06 June 2013 - 11:50 AM