IAR-81B/W What-If... ce-ar fi daca...
Postat 23 July 2013 - 02:38 PM
Wurger, ai dreptate, am uitat sa mentionez asta, stiu ca erau hexagonale, dar nu mi-am mai batut capul cu sculptatul lor. Cei ce fac un IAR 80 Parcmodels/Amodel pe bune, ar trebui sa tina seama de aceasta atentionare si sa faca cele corectii necesare.
Am remediat tevaraile, am pus rotile (si astea nu au nici o legatura cu realitatea) si care, noroc ca sunt numai doua!!, nu seama deloc una cu alta!
Am remediat tevaraile, am pus rotile (si astea nu au nici o legatura cu realitatea) si care, noroc ca sunt numai doua!!, nu seama deloc una cu alta!
Postat 24 July 2013 - 03:35 PM
Daca tot e "ce-ar fi daca"....
Nu va suparati, ma jucam si eu...
Am montat voletii, balamuc mare, nu se potiveste nimic. Trebuie piliti suportii, trebuie taiat din lungimea voletului de pe jamba. La voletul rotund, nu mai ai ce-i face. Adica ai, sa-l faci de la capat, unul nou! Atentie cei ce faceti IAR-80!!!!
Nu va suparati, ma jucam si eu...
Am montat voletii, balamuc mare, nu se potiveste nimic. Trebuie piliti suportii, trebuie taiat din lungimea voletului de pe jamba. La voletul rotund, nu mai ai ce-i face. Adica ai, sa-l faci de la capat, unul nou! Atentie cei ce faceti IAR-80!!!!
Postat 31 July 2013 - 11:45 AM
Azi, fiind un pic mai racoare, am zis sa lacuiesc avionul si sa-l termin. Dar...m-am gindit sa incerc o revopsire. Din pacate, proiect esuat, avionul ajungind in halul asta:
Sa vad ce pot face, fara sa stric decalurile, ca nu mai am altele, si fara sa-l stric de tot.
Am montat jambele, verinele, voletii, bechia. Din pacate in zona trenului de aterizare sunt probleme mari, cum ziceam mai sus. Pentru o machete corecta, trebuie sculptat mult!
Din pacate, treaba se lungeste, speram sa-l termin zilele astea.
Sa vad ce pot face, fara sa stric decalurile, ca nu mai am altele, si fara sa-l stric de tot.
Am montat jambele, verinele, voletii, bechia. Din pacate in zona trenului de aterizare sunt probleme mari, cum ziceam mai sus. Pentru o machete corecta, trebuie sculptat mult!
Din pacate, treaba se lungeste, speram sa-l termin zilele astea.
Postat 31 July 2013 - 01:07 PM
Sincer, mie unuia nu prea mi-a placut prima versiune a vopsirii lateralelor fuselajului, arata foarte incarcata pentru un aparat de talia asta.
Prin vopsirea curenta, camuflajul de pe lateralele fuselajului tau urmeaza o linie franta (urmareste o paralela cu cea a capotei motor si a coamei, de unde si impresia ca aparatul are spatele frant (opinie strict personala)).
Mi-am permis sa editez putin una din imaginile tale, pentru a putea sa explic mai usor ceea ce vreau sa-ti sugerez.
Sugestia mea ar fi sa urmezi o trecere a camuflajului spre albastrul deschis, urmarind insa axa imaginara a aparatului; cam cum am trasat cu rosu in imaginea de mai jos.
Se va crea astfel iluzia unui fuselaj mai "fașneț".
As renunta la plasarea multor pete pe albastrul ce urca pe fuselaj, pentru a pastra intacta iluzia optica de care am scris mai sus.
Spor
Prin vopsirea curenta, camuflajul de pe lateralele fuselajului tau urmeaza o linie franta (urmareste o paralela cu cea a capotei motor si a coamei, de unde si impresia ca aparatul are spatele frant (opinie strict personala)).
Mi-am permis sa editez putin una din imaginile tale, pentru a putea sa explic mai usor ceea ce vreau sa-ti sugerez.
Sugestia mea ar fi sa urmezi o trecere a camuflajului spre albastrul deschis, urmarind insa axa imaginara a aparatului; cam cum am trasat cu rosu in imaginea de mai jos.
Se va crea astfel iluzia unui fuselaj mai "fașneț".
As renunta la plasarea multor pete pe albastrul ce urca pe fuselaj, pentru a pastra intacta iluzia optica de care am scris mai sus.
Spor
Aceasta postare a fost editata de AdiP: 31 July 2013 - 01:09 PM
Postat 31 July 2013 - 04:02 PM
Multumesc pentru sugestie AdiP. Cam asta intentionez sa fac. Initial am vrut doar sa refact petele deschise la culoare, printre cele inchise, existente deja. Nu mi-a prea reusit, asa ca l-am vopsit pina mai sus, urmand sa revin in culori inchise pe linia indicata de tine. Sper ca de data asta sa-mi reuseasca, altfel il pun in cui!
Postat 02 August 2013 - 09:09 AM
Eu sper sa nu-l pui deloc in cui, Mare Z.
Proiectul este foarte interesant tocmai pentru ca este neobisnuit.
Faptul ca au fost tot felul de probleme cu el si ca ti-a dat mult de furca il face si mai interesant.
Mai un sfat de la colegi...te mai gandesti...mai bei o bere...mai incerci si poate reusesti sa-l termini.
Merita, va fi cu siguranta cel mai "altfel" dintre toate.
Plus ca ai muncit la el si e pacat.
Spor sa ai,
Proiectul este foarte interesant tocmai pentru ca este neobisnuit.
Faptul ca au fost tot felul de probleme cu el si ca ti-a dat mult de furca il face si mai interesant.
Mai un sfat de la colegi...te mai gandesti...mai bei o bere...mai incerci si poate reusesti sa-l termini.
Merita, va fi cu siguranta cel mai "altfel" dintre toate.
Plus ca ai muncit la el si e pacat.
Spor sa ai,