Forum Machete,Modelism,Hobby: 28mm - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

28mm

#1 Useril este offline   silviug2009 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 469
  • Inregistrat: 23-May 11

Postat 24 May 2013 - 11:35 AM

Asta ar fi prima mea incercare la scara 28 mm si tot la capitolul prima incercare, figurina este facuta in totalitate din Green Stuff. Sper sa va placa ce a iesit.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 6.jpg
  • Imagine atasata: 5.jpg
  • Imagine atasata: 4.jpg
  • Imagine atasata: 3.jpg
  • Imagine atasata: 2.jpg
  • Imagine atasata: 1.jpg

#2 Useril este offline   JangBogo 

• Membru senior
  • Postari: 2386
  • Inregistrat: 10-February 10
  • Interests:Figurine Antichitate-perioada moderna, Afrika Korps, Japonia.

Postat 24 May 2013 - 12:27 PM

Silviule, esti o surpriza neintrerupta! Unii se chinuiesc sa picteze boabele astea de orez si suduie de mama focului, iar tu te-ai apucat de niscaiva creatii din astea.
Si culmea, ti-au mai si iesit!! :dribble: :clapping: :clapping:
Calde felicitari si tine-te bine, in curand vei avea oferte pentru vopsire! :drinks:

Aceasta postare a fost editata de JangBogo: 24 May 2013 - 12:28 PM

#3 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12663
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 24 May 2013 - 12:46 PM

Daca omul are talent, are! :hi: :hi:

#4 Useril este offline   anakinu 

• Membru senior
  • Postari: 1077
  • Inregistrat: 14-March 08
  • Interests:Rock ,modelism,bere

Postat 24 May 2013 - 05:44 PM

Nenea,Imagine postata l-ai lucrat la microscop ?
EXTRAORDINAR !!!!!Imagine postataImagine postataImagine postataTi-a iesit bestial Imagine postata!
Imagine postata privesc si invăţ..Imagine postata
Spor in continuare !Imagine postata

#5 Useril este offline   silviug2009 

• Membru senior

Postat 24 May 2013 - 08:46 PM

Multumesc frumos pentru aprecieri, sincer sa fiu aveam o oarecare strangere de inima cand m-am apucat sa lucrez. Trecand de la Fimo unde nu aveam nici o apasare raportat la timpul de lucru, cand m-am apucat de mesterit cu verzitura asta, aveam senzatia pe care o are unu' care este impins de la spate de altcineva. Acum insa am vazut cam cum e miscarea asa ca sper ca viitoarea lucrare sa fie mai buna decat asta.:drinks:

#6 Useril este offline   b00gie 

• Membru senior
  • Postari: 383
  • Inregistrat: 14-August 09

Postat 24 May 2013 - 11:04 PM

Felicitari Silviu! Imagine postata
Mi se pare o figurina reusita. Cel mai mult imi place ca este echilibrata (se vede ca incepi sa stapanesti anatomia), expresiva si cu atitudine. Mi-as fi dorit sa vad mai multe detalii in anumite zone (bratele cred ca sunt cel mai detaliate, in timp ce picioarele cel mai putin detaliate).
As vrea sa te intreb:
- cum ti s-a parut trecerea de la scara mai mare la 28mm?
- cum ai simtit lucrul cu Green Stuff comparativ cu FImo?

#7 Useril este offline   silviug2009 

• Membru senior

Postat 25 May 2013 - 09:59 AM

Multumesc Bogdan :rolleyes:. Lucrul la scara asta nu mi s-a parut a fi o pacoste, dat fiind ca sunt o gramada de detalii de dimensiuni mici si la figurinele facute la scara mai mare. Acum insa lucrul cu Green Stuff a fost insotit de ceva stres. Materialul incepe sa se intareasca destul de repede, si nu atat cel care l-am "lipit" pe figurina ma deranjeaza, pentru ca mai poti sa-i modifici forma o buna perioada de timp, ci cantitatea de material care il am pregatit pentru a intra in lucru, dar inca nu este folosit. Sa fiu mai explicit. Spre exemplu pregatesc o cantitate de material pentru lucru la cap. Incep sa modelez si cantitatea de material scade pe masura ce il folosesc (oare mai trebuia sa spun asta ?:crazy: ). La un moment dat insa materialul care inca nu a fost folosit incepe sa-si piarda elasticitatea si aderenta. Ceea ce implica dificultate in lucru, pentru ca materialul din acest moment nu prea se mai "lipeste" si trebuie sa insist ceva mai mult. Acum nu stiu insa daca asta este modul de manifestare al Green Stuff-ului, daca asta se datoreaza "imbatranirii" (l-am cumparat ceva timp in urma), sau se datoreaza pur si simplu mixarii (pentru a al face mai moale sau mai dur, trebuie combinat diferit culoarea galbena de cea verde, pui mai mult galben aca vrei sa se intareasca mai greu, pui mai mult albastru daca vrei sa se intareasca mai repede). Dar cum is la prima incercare (pana acum am folosit green stuff doar la armatura) mai am de exersat. Ce pot spune este ca ma simt multumit ca am lucrat timp de 2 ani cu Fimo, pentru ca am avut timp sa-mi intiparesc in teasta (intr-o oarecare masura) anatomia. Asa ca din punctul asta de vedere mi-este mai usor acum. Daca as fi inceput din start cu Green Stuff....cred ca renuntam demult la el.
Oricum, categoric lucrarile de dimensiuni mici (pentru ca o sa incep sa lucrez si la scara asta) categoric le voi face doar din Green Stuff.:drinks:

#8 Useril este offline   b00gie 

• Membru senior

Postat 28 May 2013 - 09:04 PM

Vezi postareasilviug2009, la 25 May 2013 - 09:59 AM, a spus:

...lucrarile de dimensiuni mici (pentru ca o sa incep sa lucrez si la scara asta) categoric le voi face doar din Green Stuff.:drinks:

Silviu, te mai stresez cu inca o intrebare. De ce atat de categoric Green Stuff pentru 28mm? Care ar fi, din punctul tau de vedere, avantajele fata de Fimo? (Din ce am vazut pana acum parca intradevar cei mai multi lucreaza cu Green Stuff, dar nu toti.)

#9 Useril este offline   silviug2009 

• Membru senior

Postat 28 May 2013 - 11:02 PM

Bogdan, mi-este greu sa definesc cuvantul "categoric" in relatie sculptura la 28mm...Din cate am citit si din cate am testat, rezultatul obtinut este mult mai dur decat cel facut din Fimo, deci se preteaza mult mai bine matritarii.
Sfatul meu este ca tu sa faci teste cu cat mai multe tipuri de materiale. Eu am inceput cu Cernit, am trecut la Fimo, am lucrat cu SuperSculpey, acum am revenit la Fimo, si incerc sa fac trecerea la Green Stuff, si alte materiale bicomponente. Am vazut maestri care lucreaza combinand materiale, in functie de zona in care lucreaza. Stiu un tip consacrat in domeniu care spunea ca el doar in Fimo lucreaza, pentru ca nu se descurca cu Green Stuff, lucrul sub presiune timpului nu-l avantajeaza. Tu singur iti poti alege materialele cu care vei lucra, numai dupa ce le vei testa singur. Experienta personala e de baza, dupa parerea mea.:drinks:

#10 Useril este offline   dani 

• Membru senior
  • Postari: 1653
  • Inregistrat: 09-May 05

Postat 29 May 2013 - 03:06 PM

Nu ma omor dupa monstrii,dar sculptura e de nota 10,in scara asta :good: .Cum ti se pare ca e Green stuff, vizavi de celelalte materiat de modelit?

#11 Useril este offline   silviug2009 

• Membru senior

Postat 29 May 2013 - 03:54 PM

Dani, fata de materialele folosite de mine pana acum, Green Stuff se comporta total diferit, pentru simplul fapt ca se intareste destul de rapid. Deci trebuie sa te misti destul de repede. Trebuie lucrat cu bucati mici de material, pentru ca altfel risti sa pierzi mult "pe drum". Altfel...la fel cum i-am spus si lui Bogdan, fiecare trebuie sa testeze pe propria piele ca sa simta lucrul cu materialul. Pentru unii se preteaza mai bine materialele care se intaresc prin coacere, pentru altii cele care se intaresc in contact cu aerul.

#12 Useril este offline   b00gie 

• Membru senior

Postat 29 May 2013 - 09:16 PM

Multumesc Silviu. Sunt constient ca singura cale de a gasi materialele si tehnicile cele mai potrivie este numai prin experienta proprie. Eu atunci cand pun intrebari nu caut "retete", ci caut sa inteleg cum vad altii anumite aspecte prin prisma experientei lor. Imagine postata

#13 Useril este offline   silviug2009 

• Membru senior

Postat 29 May 2013 - 09:46 PM

Bogdan sper ca nu te superi daca te contrazic putin....eu zic ca e f.bine sa cauti retete, asa cum ai spus tu. Iti scurteaza f.mult timpul de cautare si testare, ca sa nu mai vorbesc de bani, si rezerva mai mult timp pentru lucru. Eu caut asta in continuare, pentru ca ma ajuta sa elimin erori si sa nu ma incadrez pe o directie gresita. Numa ca retetele incerc pe cat posibil sa le iau de la cei mai buni in domeniu....acolo unde le gasesc si daca le gasesc. A lua o reteta de la cineva care este inca in cautari este destul de riscant pentru mine. De asta am spus si o sustin in continuare, calea indicata de un maestru e cea mai buna, celelalte cai le privesc cu scepticism (de altfel sunt convins ca aici imi dai dreptate). Asta este motivul pentru care spun oricui ca e bine sa-si faca testele singur. Eu nu am ajuns la nivelul in care sa pot sustine cu tarie ca linia pe care o trasez eu este dreapta.
Ca sa spun ca spre exemplu un material este foarte bun pentru a lucra o anumita zona, mie unul nu-mi este f.confortabil, nu vreau sa-mi asun pe undeva responsabilitatea de a pune omul sa dea bani pe ceva de care mai devreme sau mai tarziu ar putea fi nemultumit. Asta este pricipalul motiv pentru care am spus ca cel mai bine este ca tu singur sa-ti creezi o impresie.

#14 Useril este offline   b00gie 

• Membru senior

Postat 30 May 2013 - 07:39 PM

Silviu, nu am pentru ce sa ma supar. Pentru mine discutiile nu pot fi decat constructive. Imagine postata
Ai dreptate, retele sunt de mare ajutor si ne scapa de reinventat roata. Cred ca le cautam cu totii si incercam sa le aplicam cand suntem la inceput de drum si fara experienta. Ai dreptate si in privinta faptului ca cei cu mai multa experienta sunt in mai mare masura sa dea sfaturi. Insa la un moment dat trebuie sa intelegem principiile din spatele retei si sa preluam din ele ceea ce ni se potriveste noua mai bine. Nu cred ca exista cineva care sa detina "reteta" suprema. Chiar si cei mai de succes artisti continua sa studieze si sa invete tehnici noi. Iar schimbul de idei pe parcursul drumului intre oameni cu aceleasi preocupari nu poate fi decat benefic pentru fiecare dintre cei implicati. Daca iti cer tie o parere, nu inseamna ca nu ma mai uit si la altii sau ca nu o sa experimentez si alte "retete", ci numai incerc sa inteleg si puncutul tau de vedere in privinta anumitor aspecte. Imagine postata

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi