28mm
Postat 24 May 2013 - 12:27 PM
Si culmea, ti-au mai si iesit!!
Calde felicitari si tine-te bine, in curand vei avea oferte pentru vopsire!
Aceasta postare a fost editata de JangBogo: 24 May 2013 - 12:28 PM
Postat 24 May 2013 - 08:46 PM
Postat 24 May 2013 - 11:04 PM
Mi se pare o figurina reusita. Cel mai mult imi place ca este echilibrata (se vede ca incepi sa stapanesti anatomia), expresiva si cu atitudine. Mi-as fi dorit sa vad mai multe detalii in anumite zone (bratele cred ca sunt cel mai detaliate, in timp ce picioarele cel mai putin detaliate).
As vrea sa te intreb:
- cum ti s-a parut trecerea de la scara mai mare la 28mm?
- cum ai simtit lucrul cu Green Stuff comparativ cu FImo?
Postat 25 May 2013 - 09:59 AM
Oricum, categoric lucrarile de dimensiuni mici (pentru ca o sa incep sa lucrez si la scara asta) categoric le voi face doar din Green Stuff.
Postat 28 May 2013 - 09:04 PM
silviug2009, la 25 May 2013 - 09:59 AM, a spus:
Silviu, te mai stresez cu inca o intrebare. De ce atat de categoric Green Stuff pentru 28mm? Care ar fi, din punctul tau de vedere, avantajele fata de Fimo? (Din ce am vazut pana acum parca intradevar cei mai multi lucreaza cu Green Stuff, dar nu toti.)
Postat 28 May 2013 - 11:02 PM
Sfatul meu este ca tu sa faci teste cu cat mai multe tipuri de materiale. Eu am inceput cu Cernit, am trecut la Fimo, am lucrat cu SuperSculpey, acum am revenit la Fimo, si incerc sa fac trecerea la Green Stuff, si alte materiale bicomponente. Am vazut maestri care lucreaza combinand materiale, in functie de zona in care lucreaza. Stiu un tip consacrat in domeniu care spunea ca el doar in Fimo lucreaza, pentru ca nu se descurca cu Green Stuff, lucrul sub presiune timpului nu-l avantajeaza. Tu singur iti poti alege materialele cu care vei lucra, numai dupa ce le vei testa singur. Experienta personala e de baza, dupa parerea mea.
Postat 29 May 2013 - 03:54 PM
Postat 29 May 2013 - 09:16 PM
Postat 29 May 2013 - 09:46 PM
Ca sa spun ca spre exemplu un material este foarte bun pentru a lucra o anumita zona, mie unul nu-mi este f.confortabil, nu vreau sa-mi asun pe undeva responsabilitatea de a pune omul sa dea bani pe ceva de care mai devreme sau mai tarziu ar putea fi nemultumit. Asta este pricipalul motiv pentru care am spus ca cel mai bine este ca tu singur sa-ti creezi o impresie.
Postat 30 May 2013 - 07:39 PM
Ai dreptate, retele sunt de mare ajutor si ne scapa de reinventat roata. Cred ca le cautam cu totii si incercam sa le aplicam cand suntem la inceput de drum si fara experienta. Ai dreptate si in privinta faptului ca cei cu mai multa experienta sunt in mai mare masura sa dea sfaturi. Insa la un moment dat trebuie sa intelegem principiile din spatele retei si sa preluam din ele ceea ce ni se potriveste noua mai bine. Nu cred ca exista cineva care sa detina "reteta" suprema. Chiar si cei mai de succes artisti continua sa studieze si sa invete tehnici noi. Iar schimbul de idei pe parcursul drumului intre oameni cu aceleasi preocupari nu poate fi decat benefic pentru fiecare dintre cei implicati. Daca iti cer tie o parere, nu inseamna ca nu ma mai uit si la altii sau ca nu o sa experimentez si alte "retete", ci numai incerc sa inteleg si puncutul tau de vedere in privinta anumitor aspecte.