Forum Machete,Modelism,Hobby: Airfix Curtiss P-40E Kittyhawk - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 6 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Airfix Curtiss P-40E Kittyhawk un kit venerabil

#61 Useril este offline   dakian67 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1779
  • Inregistrat: 10-June 09
  • Interests:Modelism aero WW II,numai 1/72

Postat 21 October 2013 - 09:29 PM

Așa cum povesteam anterior, potrivirea ferestrelor laterale a fost la fel de patetică ca și restul.
Imagine atasata: IMG_0011.JPG
Imagine atasata: IMG_0010.JPG
Nu știu deloc cum să procedez ca să mai estompez găurile din jurul geamurilor, și în special diferența din partea superioară.
Ofer recompensă pentru o idee bună! :drinks:
Chituirea nu cred că merge, o să se strecoare chit pe sub transparențe...Stiren?? Dar cum dracu' să-l pun?
Nu știu... :help:

Aceasta postare a fost editata de dakian67: 21 October 2013 - 09:34 PM

#62 Useril este offline   busila 

• Membru senior
  • Postari: 1935
  • Inregistrat: 20-August 08
  • Interests:AVIATIE

Postat 22 October 2013 - 07:15 AM

Aracet Bic ? devine transparent dupa uscare...

#63 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 22 October 2013 - 07:26 AM

Arata nasol. Aracet BIC ar merge dar iti vor ramane niste gauri/crapaturi inestetice. Eventual, foloseste acel aracet la inceput, iar dupa uscare ai cit de cit siguranta ca folosind chit dupa acea nu ajunge in spatele partilor vitrale. Ce nu imi place sunt "lufturile" dintre fuselaj si geamuri. Parca nu sunt pentru acelasi kit!

#64 Useril este offline   1-0-9 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 4959
  • Inregistrat: 10-December 04

Postat 22 October 2013 - 07:59 AM

Eu as da inainte pe imbinari cu ceva aracet de calitate. Dupa ce se usuca complet, as masca geamul si as aplica succesiv la intervale de o zi, Mr-surfacer, cu virful unei scobitori.

#65 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Postari: 12670
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 22 October 2013 - 09:04 AM

Eu zic sa faci altfel. Am mai aplicat asta la farurile de pe aripi si a mers perfect.
- lipesti geamul, in citeva puncte cu Contacta Liquid special, de la Revell.
- dupa uscare, in lufturile ramase, pui aracet de calitate, ala de se face transparent la uscare, nu mult, putin cite putin, fara sa umpli integral santurile.
- dupa uscare chituiest zona folosind, fie chit de la Tamiya sau Revell, fie superglue. Atentie la superglue, daca pe undeva a ramas o gaurica cit de mica, risti ca superglue sa se traga intre geam si macheta cu rezultat imediat matuirea zonei.
- dupa uscarea chitului, iei la smirgaluit zona, piana duci totul la forma necesara
- la final, cu un set de pile pentru unghii ( http://www.cartula.r...pic/11708-pile/ ) slefuiest frumos geamul si apoi regravezi zona, cu atentie.

#66 Useril este offline   dakian67 

• Membru senior

Postat 22 October 2013 - 10:44 AM

Ah, de asta sint prietenii !! :drinks: Va multumesc la toti pentru idei, chiar asa am sa fac :
Am sa dau intai pe la imbinari cu aracet Bic ca sa previn infiltrarea chitului pe sub partile vitrate (am asa ceva si-am auzit ca este bun la calitate) , apoi maschez fain-frumos zona adiacenta ( de la rindurile de nituri inspre exterior) si ferestrele propriu-zise, apoi chit Tamiya pina la nivel ( ca de asta am...).
Uscare completa, slefuit la fata, si sper sa arate decent apoi.
Nu reusesc inca sa folosesc super-glue ( eu am folosit pina acum doar Loctite,atit lichid cit si gel) pe post de chit. Am incercat pe ceva scrap, si nu merge...superglue este mai tare decit stirenul, si la slefuire se macina neuniform, daca suprafata nu este dreapta, poate si pentru ca nu am cu ce sa slefuiesc suprafete curbe complexe ( folosesc pur si simplu smirghel facut sul, ca sa aiba o oarece rigiditate). Pe suprafete drepte merge, ca am destule pile, blocuri abrazive & shit.
Deasemeni, nu am folosit inca Mr.Surfacer de la Gunze, inca nu am asa ceva...Poate am sa ma dotez, banuiesc ca cel 500 de ex. este mai gros ( ca un chit mai fluid poate) iar cel 1500 mai fin ( ca grundul ).
Chitul Tamiya este foarte bun, cel putin asa-l percep eu. Si il dau cu o spatula indeminatica, din silicon, imprumutata tot din arsenalul cosmetic al intelegatoarei mele sotioare. In acest fel reusesc un control destul de bun al aplicarii, ca sa nu-mi ramina un exces greu de inlaturat prin slefuire.
Am sa fac cum m-ati invatat si-o sa postez rezultatul.
Va multumesc si va salut !

Aceasta postare a fost editata de dakian67: 22 October 2013 - 10:45 AM

#67 Useril este offline   RocknRolla 

• Membru senior
  • Postari: 1050
  • Inregistrat: 15-February 13

Postat 22 October 2013 - 11:03 AM

Mult succes dakian. E o operatiune destul de comlexa ce tre sa faci tu acolo, pe langa suprafetele alea vitrate.

Spatiul ramas liber e foarte mare. Avea dreptate Tibi, parca-s de la alt avion geamurile alea!
N-am folosit aracet pana acum in felul acesta, dar ideea colegilor cred ca e buna si daca as fi in locul tau as proceda conform sfaturilor.
Asta pt stadiul in care e treaba acum...pt ca teoretic cred ca se putea interveni inainte de lipirea geamurilor, dupa o imbinare la rece. Atunci ar fi fost poate mai usor de facut corectii.

Ma mira ca ai probleme cu superglue ca si element de chituire/umplere/nivelare. Eu folosesc ori de cate ori am ocazia si-s foarte multumit, indiferent de suprafata. Am folosit si lichid si gel, si am lasat sa se usuce de la cateva minute pana la zile intregi - si niciodata n-am avut probleme cu slefuire neuniforma sau ceva. Mereu iese zaiss. Si eu tot cu mana goala slefuiesc. Nu-mi dau seama de ce nu merge la tine...nu cred sa fie brandul de superglue (eu folosesc numai Bison pt asa ceva, de exemplu)...poate o fi de smirghel...ce granulatii folosesti?
Oricum ,sfatul meu e sa mai incerci, o sa mearga pana la urma.

Surfacer cred ca ar fi mai bun in situatia in care esti. Are marele avantaj de a fi lichid (vascos) si poate fi dat cu pensula...mult mai precis si cu control mai mare. Ceea ce tu ai nevoie, fiind pe langa suprafete vitrate.

Spor la treaba man si astept sa vad cum te descurci.
Iti cam da de furca, ticalosul asta mic...

#68 Useril este offline   Asgard 

• Membru senior
  • Postari: 390
  • Inregistrat: 19-April 12
  • Interests:Aviatia din WW2.

Postat 22 October 2013 - 06:45 PM

Salut!

Sa-mi fie cu iertare, dar nu era mai ușor dacă faci alte geamuri din plastic subțire transparent?
Īmi cer īncă o data scuze, de obicei cānd intervin "ies scāntei"

Cu stima.

#69 Useril este offline   flo 

• Membru senior
  • Postari: 2480
  • Inregistrat: 04-July 09

Postat 22 October 2013 - 06:54 PM

Eu n-am avut scapare la un LaGG si am refacut geamurile din cutie de caseta audio.

#70 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 22 October 2013 - 07:52 PM

Si eu as alege varianta lui Asgard, respectiv cea mai simpla.
As reface cele doua parti vitrate din orice plastic transparent (grosimea nu prea conteaza), urmarind evident forma lor corecta.
Ulterior, luand ca repere cele doua noi "geamuri", as reconstitui marginile locaselor in care urmeaza sa fie plasate, folosind stiren tras la cald (avantaj la lipire), pe care l-as profila si corecta cu Mr Surfacer sau orice pretabil sau preferabil.
Ulterior as revopsii toata zona si cu ajutorul aracetului incolor as lipi noile transparente la locul lor.
Simplu.

Aceasta postare a fost editata de AdiP: 22 October 2013 - 07:53 PM

#71 Useril este offline   dakian67 

• Membru senior

Postat 22 October 2013 - 09:39 PM

Da, nu s-au potrivit deloc bine, și arată așa după ceva corecții și șlefuiri, inițial...da, păreau din alt film ! Să știți că și ideea lui Asgard este foarte bună, cel puțin merită să īncerc . Iar dacă fac eu geamurile respective, e posibil să nu mai fie nevoie de nimic, o să le fac exact ca locașurile īn care urmează să intre( jos și spre spate, eventual cu o curbura sus, spre limitarea corecțiilor necesare)
Mulțumesc , prieteni !!

#72 Useril este offline   1-0-9 

• Membru senior
  • Postari: 4959
  • Inregistrat: 10-December 04

Postat 22 October 2013 - 10:21 PM

Daca ai pile din acelea de unghii, poti lipi direct un geam plat, un pic mai gros, cu marginile mai in afara, pentru ca-l vei putea contura fara probleme cu pilele alea.

#73 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 23 October 2013 - 08:44 AM

Sa vad daca mai am pe acasa niste foi de stiren de 0,25 mm transparet. Daca am iti trimit astazi prin posta. Adresa ta o mai am...

#74 Useril este offline   dakian67 

• Membru senior

Postat 23 October 2013 - 09:40 AM

Multumesc mult Tibi , eu nu am decit foarte subtire, pretabil cred la termoformare ( de la gulerele de camasi, cred?). O fi bun? Mi se pare totusi subtire ca sa aplic metoda sugerata de Edi. :unsure:

#75 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior

Postat 23 October 2013 - 10:23 AM

Da, este folie de stiren care se foloseste la accesoriile pentru camasi numai ca eu am bucati mai mari ( 187 x 310 mm). Am fost acasa si am mai gasit 1 buc. de 0,25 mm pe care ti-l pot trimite. Am gasit si ceva benzi mai inguste de folie de 0,30 mm, iti pun si din asta 2 buc. Forma care iti trebuie o poti "copia" aplicind banda de mascare pe fuselaj acolo unde este geamul si desenezi conturul dupa care al lipesti pe folie si tai cu foarfeca. Cu putin noroc si precizie, le poti face in asa fel incit nu mai trebuie chituit nimic. Lipit cu adeziv lichid (Tamiya Extra thinn Cement) sau un aracet bun ai scapat de belele. Eu merg acum pina la posta si ti le pun. OK?!

Aceasta postare a fost editata de tibi22: 23 October 2013 - 10:24 AM

#76 Useril este offline   dakian67 

• Membru senior

Postat 23 October 2013 - 11:51 AM

OK, Tibi, multumesc foarte mult ! Ramin dator ! :drinks:

#77 Useril este offline   dakian67 

• Membru senior

Postat 29 October 2013 - 09:03 PM

Am rezolvat cu ferestrele astea nenorocite ( Mulțumesc mult Tibi , am primit transparentul !!!), macar nu mai arată așa de rău. Pīnă la urmă mi-am luat inima-n dinți și-am mascat atīt cupola cīt și ferestrele laterale ca lumea, așa cum a zis 1-0-9, este mult mai bine și , deși m-am chinuit ceva ( cum o fi , good Lord, la He-111, Ju-88 , Me-110 sau alte avioane care au adevărate "sere" ??? :crazy: ) a ieșit destul de bine , plus satisfacția - priceless!! - cīnd mi-am admirat la sfīrșit opera !Deja toate suprafețele și-au primit porția de interior green, să se usuce bine și trec la culoarea ...care?? Să dau īntīi extradosul cu midstone, sau intradosul cu acel misterios deep sky/meditterranean blue? Si coafa elicei ce culoare are? Bănuiesc insignia red, dar mai știi? Știți vreo acrilică potrivită?
Mulțumesc pentru sfaturi ( și nu numai !) and...to be continued.

#78 Useril este offline   RocknRolla 

• Membru senior
  • Postari: 1050
  • Inregistrat: 15-February 13

Postat 29 October 2013 - 11:27 PM

Vreau poze :rolleyes:

#79 Useril este offline   dakian67 

• Membru senior

Postat 30 October 2013 - 08:07 AM

Pun si poze , imediat ce am timp sa le fac. Era deja noapte cind am terminat, si nu-mi place cum ies pozele facute cu blitz-ul.

#80 Useril este offline   dakian67 

• Membru senior

Postat 30 October 2013 - 02:09 PM

:help:
Coafa, coafa, cum e vopsita coafa ?? Dull Red(Red Brown) , Insignia Red sau Scarlet ??
Please !
Rosul folosit de tine One-Oh-Nine , este foarte frumos. Ce ai folosit?
Ca acum nu am decit Agama, si mi se pare extrem de nepotrivit, mult prea...rosu, prea deschis. Trebuie sa fac comanda de altceva, si vreau sa stiu ce s-ar potrivi .
Merci !

Aceasta postare a fost editata de dakian67: 30 October 2013 - 02:15 PM

Arata acest topic

• 6 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic