Ah, de asta sint prietenii !!
Va multumesc la toti pentru idei, chiar asa am sa fac :
Am sa dau intai pe la imbinari cu aracet Bic ca sa previn infiltrarea chitului pe sub partile vitrate (am asa ceva si-am auzit ca este bun la calitate) , apoi maschez fain-frumos zona adiacenta ( de la rindurile de nituri inspre exterior) si ferestrele propriu-zise, apoi chit Tamiya pina la nivel ( ca de asta am...).
Uscare completa, slefuit la fata, si sper sa arate decent apoi.
Nu reusesc inca sa folosesc super-glue ( eu am folosit pina acum doar Loctite,atit lichid cit si gel) pe post de chit. Am incercat pe ceva scrap, si nu merge...superglue este mai tare decit stirenul, si la slefuire se macina neuniform, daca suprafata nu este dreapta, poate si pentru ca nu am cu ce sa slefuiesc suprafete curbe complexe ( folosesc pur si simplu smirghel facut sul, ca sa aiba o oarece rigiditate). Pe suprafete drepte merge, ca am destule pile, blocuri abrazive & shit.
Deasemeni, nu am folosit inca Mr.Surfacer de la Gunze, inca nu am asa ceva...Poate am sa ma dotez, banuiesc ca cel 500 de ex. este mai gros ( ca un chit mai fluid poate) iar cel 1500 mai fin ( ca grundul ).
Chitul Tamiya este foarte bun, cel putin asa-l percep eu. Si il dau cu o spatula indeminatica, din silicon, imprumutata tot din arsenalul cosmetic al intelegatoarei mele sotioare. In acest fel reusesc un control destul de bun al aplicarii, ca sa nu-mi ramina un exces greu de inlaturat prin slefuire.
Am sa fac cum m-ati invatat si-o sa postez rezultatul.
Va multumesc si va salut !
Aceasta postare a fost editata de dakian67: 22 October 2013 - 10:45 AM