Din păcate nu am mai avut timp să lucrez efectiv la avion. Pînă cînd o să am și timpul necesar lucrului, trebuie să mai procur vopsele(și-o grămajoară de ace de seringă diferite, uitam de ele...).Buuun, deci am nevoie de sfaturile și experiența voastră. Schema de vopsire a lui GA-Y
pare să fie următoarea:
Extradosul : Dark Earth over Mid Stone(aplicată cu pistolul free-hand, peste verdele de uzină dat de Curtiss la livrare)
Intradosul : Deep Sky ori Light Meditteranean Blue.
Interiorul : British Gray-green ( ori american ANA611-Interior green??)
Coafa elicei : Scarlet Red
Acuma, pentru fiecare din aceste culori trebuie să găsesc niște vopsele care trebuie să aibă o calitate de bază : să se GĂSEASCĂ naibii disponibile undeva pe aici, nu în Japonia, USA sau Antarctica!!! Că mă lovesc de veșnicul mioritic "epuizată"...Pe rînd:
Dark Earth : Humbrol 29, Tamiya XF52, Gunze H72, Vallejo 029.
Mid Stone : Humbrol 93, Tamiya XF60, Gunze H71, Vallejo 031.
Deep Sky : 16p XF8+1p XF 2 ( rețetă găsită pe instrucțiunile decalurilor de la Barracuda...)
Light Meditteranean Blue : Humbrol 96, sau 9p XF8+1p XF2+1p XF66 ( rețeta tot de la Barracuda)
Interior british Gray-green : Humbrol 78, Gunze H312
ANA 611 interior green : Humbrol 226, Vallejo 010
Scarlet Red : Humbrol 60
Înprimul rînd, care credeți că sînt cele mai potrivite? În sensul de-a fi cel mai aproape de realitate? Nici nu am menționat aici Agama, nici o nuanță britanică nu este disponibilă aici...Nici Humbrol nu se mai găsesc, eu nefiind din capitală ( capitalist, adică...
) nu mă pot duce să le iau de la unica sursă rămasă...drept e că la ModelShop nu am încercat încă, dar zicea parese un coleg pe un topic de la materiale că nu răspund la comenzi...Nu prea-mi rămîn decît Tamiya sau Gunze....Ce parere aveți? Sînt corecte? Că bune (calitative)știu că sînt. Am alternative decente? Am găsit la Pallas Mall în Iași un magazin ultra-dotat cu produse Revell, dar încă nu am reușit să le găsesc o echivalență mulțumitoare.
Aceasta postare a fost editata de dakian67: 01 July 2013 - 07:37 PM