La mulți ani tuturor colegilor !!
Gata , l-am terminat și pe ăsta

. Greu, tîrîș-grăbiș, mi-a luat prea mult timp să-l fac, dar am fost prins și cu alte activități fără legătură cu modelismul, dar la fel de laborioase. Cu două machete făcute într-un an , nu cred că o să trăiesc destul ca sa pot face tot stocul adunat ( mi-a mai adus și Moșul încă un kit

), dar sper ca situația să se schimbe în bine anul acesta, și să fac mai multe.

Cel puțin deocamdată , pozatul "operelor" mele rămîne veriga slabă , sper să mai învăț cum se fac pozele astea, aparatul fiind bun de data asta, doar operatorul este nepriceput.
Eu sînt mulțumit de ce-am reușit să scot dintr-o matriță muuult mai bătrînă ca mine (și nu mai sînt prea tînăr nici eu

) , și cu priceperea mea redusă. E drept că kitul nu a avut prea multe piese, dar și așa nu am folosit decît o mică parte din ele ( fuselajul,aripile,profundoarele,ansamblul elicei,cupola și jambele trenului de aterizare), restul fiind scrăciuit în totalitate ( tot cockpitul, geamurile laterale - Mulțumesc , Tibi !! - capacele trenului de aterizare, verine hidraulice, voleții radiatoarelor, suporții ventrali , mitraliere , lumini de poziție și navigație, antene,tub Pitot, ansamblul de ochire exterior, oglinda retrovizoare...) sau "împrumutat" din cutia cu maimuțe ( roțile și rezervorul suplimentar). Mai am multe de învățat la capitolul "îmbătrînire" / murdărire / afumare / scurgeri , și de asemenea, mai am de procurat încă unele scule ( un ansamblu de roți de nituit și scribere de la RB, de exemplu) și ceva consumabile ultra-utile ( un adeziv dedicat părților transparente , un creion argintiu- inexistent pe plaiurile mele...- ceva uleiuri și diluantul lor , ace de seringă sau tubulețe de bronz, lărgirea gamei de vopsele , etc.) dar sper să mă perfecționez în continuu.
Evident că macheta asta are multe bube, datorate atît slăbiciunilor/erorilor kitului cît și priceperii mele limitate , dar mi-a făcut plăcere s-o fac. Nu pot să sper decît ca următoarele să fie tot mai bune, să-mi perfecționez tehnica de scrăciuire ( foarte necesară atunci cînd bugetul nu-ți permite kile de fotodecupaje sau rășini) , de chituire/șlefuire și de vopsire.
Spor s-avem cu toții !!
Aceasta postare a fost editata de dakian67: 01 January 2014 - 01:34 PM