Salutare la toata lumea, deschid acest nou topic in care voi prezenta macheta la care lucrez acum.
Dupa cum scrie si in titlu este vorba de un VW Golf MK V la scara 1:24, culoarea originala fiind rosie, urmand ca dupa modificare sa fie alba, cu bandourile si elementele din bara negre.
Macheta va fi a prietenei mele care detine un Golf 5 in marime naturala, si isi doreste mult o astfel de machetuta. Cum pe internet nu am gasit nicaieri macheta gata vopsita in alb, singura solutie a ramas achizitia unei machete intr-o alta culoare, si modificarea ei in culoarea dorita.
Asadar se da una bucata macheta Golf V marca Welly, achizitionata dintr-o benzinarie MOL contra sumei de 60 de RON.
Apoi a urmat "dezbracarea" machetei.
Dupa ce am "dezbracat" macheta complet am scufundat-o in lichid de frana DOT3 urmand sa indepartez vopseaua.
Pana aici totul a decurs normal, insa ma lovesc de o mica problema. Vopseaua a venit jos in proportie de 90%, insa a ramas pe macheta vopsea care nu vine jos la periaj chiar daca a stat in lichid de frana mai mult de 24 de ore.
Aici solicit ajutorul vostru, ce ar trebui sa fac, ce solutie sa folosesc pentru a indeparta vopseaua ramasa?
Astept totodata si sfaturi in legatura cu pregatirea machetei pentru vopsit, cam ce ar trebui sa fac, trebuie sa dau cu grund inainte, mentionez ca sunt incepator in domeniu .
Atasez si o poza cu sora ei mare ca sa va faceti o idee cum as vrea sa o fac.
Pagina 1 din 1
VW Golf MK V
Postat 19 May 2013 - 10:53 AM
Scuze ca incerc sa iti raspund asa tirziu, din pacate am fost cam bolnav zilele trecute si nu m-am mai atins de calculator pina astazi.
Iti propun citeva solutii pe care le poti incerca, poate iti dau rezultate.
- baia in solutie de curatat aragaz Triumf , este o doza galbena ce se gaseste cu bani putini in comert. Este extrem de coroziv deci fii prudent si foloseste niste manusi de cauciuc/latex! altfel dai de probleme mari!! Deci atentie! Daca vopseaua s-a curatat speli intreaga caroserie cu apa de la robinet.
- Alta solutie ar fi baia in alcoolul izopropilic. Vezi si aici sa iti iei masuri de protectie a mainilor.
- Ar mai fi o solutie pe care sa o incerci in cazul in care cele de sus au esuat , nitrodiluant pusa pe tampoane de vata. Freci pina se dizolva vopseaua.
Metoda profi ar fi sablarea, dar asta nu sint prea multi care isi pot permite.
Succes!
Tibi
Iti propun citeva solutii pe care le poti incerca, poate iti dau rezultate.
- baia in solutie de curatat aragaz Triumf , este o doza galbena ce se gaseste cu bani putini in comert. Este extrem de coroziv deci fii prudent si foloseste niste manusi de cauciuc/latex! altfel dai de probleme mari!! Deci atentie! Daca vopseaua s-a curatat speli intreaga caroserie cu apa de la robinet.
- Alta solutie ar fi baia in alcoolul izopropilic. Vezi si aici sa iti iei masuri de protectie a mainilor.
- Ar mai fi o solutie pe care sa o incerci in cazul in care cele de sus au esuat , nitrodiluant pusa pe tampoane de vata. Freci pina se dizolva vopseaua.
Metoda profi ar fi sablarea, dar asta nu sint prea multi care isi pot permite.
Succes!
Tibi
Postat 20 May 2013 - 12:54 AM
Personal, am folosit decantol, de la Policolor. Nu greseste.
Acuma, ce te-ai apucat tu sa faci, nu e treaba chiar simpla. Albul e foarte pretentios, atat ca aplicare, cat si ca finish.
In locul tau as incerca spray-urile auto, atat pentru grund, cat si pentru vopsea si lac. Daca ai noroc, s-ar putea sa-ti iasa brici.
Acuma, ce te-ai apucat tu sa faci, nu e treaba chiar simpla. Albul e foarte pretentios, atat ca aplicare, cat si ca finish.
In locul tau as incerca spray-urile auto, atat pentru grund, cat si pentru vopsea si lac. Daca ai noroc, s-ar putea sa-ti iasa brici.
Postat 18 July 2013 - 02:22 PM
Va multumesc pentru raspunsuri.
Deocamdata m-am oprit cu machetuta, nu am mai facut mare lucru la ea. Legat de sablare, care ar fi sansele sa deteriorez macheta avand in vedere ca metalul este destul de subtire si nu foarte rezistent? Am pe cineva care se ocupa de reconditionat discuri de frana si are el aparat de sablat si poate m-ar putea ajuta.
Deocamdata m-am oprit cu machetuta, nu am mai facut mare lucru la ea. Legat de sablare, care ar fi sansele sa deteriorez macheta avand in vedere ca metalul este destul de subtire si nu foarte rezistent? Am pe cineva care se ocupa de reconditionat discuri de frana si are el aparat de sablat si poate m-ar putea ajuta.
Postat 20 July 2013 - 09:13 PM
nu poti sabla macheta cu un utilaj industrial.riscul sa o deteriorezi este mare. pentru machete exista ceva scule speciale, gen aerograf, cu pulberi abrazive speciale .
http://www.hobbytool...obby-p-383.html
succesuri
http://www.hobbytool...obby-p-383.html
succesuri
Arata acest topic
Pagina 1 din 1