Forum Machete,Modelism,Hobby: Jagdpanzer 38 Hetzer - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Jagdpanzer 38 Hetzer 1:35 Italeri

#1 Useril este offline   uhu 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 851
  • Inregistrat: 12-August 05

Postat 12 May 2006 - 10:03 PM

Replica la "Maresalul" autohton-unii spun copie (cu siguranta a ideii):whistle: Hetzer-ul a fost unul dintre cele mai bune panzere de "vanatoare" folosit de armata germana in al doilea razboi mondial-dovada a acestui fapt este "adoptarea" sa dupa razboi de catre armata elvetiana sub numele de G 13 unde a ramas in serviciu (cu mici modificari) pana in anii '70.
Baza pentru Hetzer a fost panzerul 38 t preluat de germani de la cehi dupa anexarea Cehoslovaciei.Acesta a fost unul dintre cele mai bune tancuri medii de la sfarsitul anilor '30 dar in 1942-1943 a inceput sa devina depasit de conditiile frontului-astfel pe baza saiului sau a luat nastere Jagdpanzer-ul 38 "Hetzer" un autotun echipat cu tunul de 75 de mm (Pak 39 L 48) si cu o mitraliera MG 34 pe suprastructura comandata prin periscop.
Date tehnice: -motor: Praga AC/2800 alimentat prin carburatie
-cilindree: 7754 cmc
-putere: 160 CP la 2.800 rot/min
-greutate :16.000 kg
-viteza maxima: 42 km/h
-echipaj: 4
-blindaj: -fata: 60 mm
spate/laterale: 20 mm
-armament: tun calibru 7.5 cm Pak 39/L 48 + MG 34
Kitul: -are o poveste destul de lunga...este primul kit de Hetzer (din cate stiu eu) la 1:35 aparut in anii '70 si prezinta un Hetzer mediu spre tarziu.Nivelul de detaliu este relativ slab fata de kiturile actuale,dar este oricum mult mai ieftin decat cel de Dragon(asta daca il mai gasiti prin cine stie ce anticariat... :pint: ).
-eu am primit acest kit intr-o stare "jalnica" de asamblare si vopsire(prima dat erau puse decalsurile si dupa aceea vopsite peste ele) in perioada cand numai colectionam kituri.
-am curatat kitul prin "murare" in clor timp de doua saptamani si astfel am reusit sa obtin un kit aproape nou-clorul desfacand si lipiturile-dar din pacate nu am reusit sa salvez decat numerele tactice ,celelalte decalsuri fiind compromise total.
-vopsirea a fost relativ simpla facuta cu aerograful cu mana libera,iar patinarea a fost realizata prin spalari cu acrilice si umbra arsa.
-din ce am vazut la dezasamblare Italeri dadea pentru acest kit o inmatriculare pentru un Hetzer care facea parte din divizia Grossdeutchland-cautand prin "cutia cu minuni" am avut norocul sa gasesc trei cruci si un insemn tactic al diviziei care au fost folosite pentru re-inmatricularea vehicolului dupa terminarea vopsirii.
-modelul a fost la urma inchis cu un strat de lac mat.

Bibliografie folosita: -Das Waffen Arsenal no. 53: Hetzer JgPz 38 und G 13;
-Militaria Jagdpanzer 38

PS:imi pare rau ca nu am facut poze la vopsirea "originala"

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC09789_1.JPG

#2 Useril este offline   uhu 

• Membru senior

Postat 12 May 2006 - 10:06 PM

...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC09787_1.JPG

#3 Useril este offline   uhu 

• Membru senior

Postat 12 May 2006 - 10:07 PM

...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC09790_1.JPG

#4 Useril este offline   uhu 

• Membru senior

Postat 12 May 2006 - 10:09 PM

...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC09792_1.JPG

#5 Useril este offline   uhu 

• Membru senior

Postat 12 May 2006 - 10:10 PM

...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC09800_1.JPG

Aceasta postare a fost editata de uhu: 12 May 2006 - 10:10 PM

#6 Useril este offline   uhu 

• Membru senior

Postat 12 May 2006 - 10:12 PM

...astept pareriile :whistle: si ....criticile :pint: voastre aici

#7 Useril este offline   Bozo Wan Kenobi 

• Membru deplin
  • Postari: 92
  • Inregistrat: 30-April 06

Postat 12 May 2006 - 10:48 PM

Este fain, dar nu numai atit.
Imi place cum ai realizat camuflajul, care impreuna cu weathering-ul imi par foarte inspirate.

Dintr-un chit, care asa cum spuneai era prost asamblat/inmatriculat, mie mi se pare mare indeminare sa ajungi in faza asta cu macheta (din cacao bici, si mai si pocneste).

O singura nedumerire am, nu este critica: senilele - tradeaza plasticul din care sunt facute.

Nu exista posibilitate de schimbare ?

Baza de Bafta,
Bozz

P.S. Am sa ma uit si eu pe materialele pe care le am.
Era chiar interesant de vazut METARMOFOZA vechiul / noul model.

Aceasta postare a fost editata de Bozoman: 12 May 2006 - 10:52 PM

#8 Useril este offline   uhu 

• Membru senior

Postat 12 May 2006 - 10:58 PM

Senilele sunt din vinil ,si mai bine de atat nu am reusit sa le fixez desi am folosit ace.... :whistle: cat despre alte senile: exista senilele metalice Friul dar costa aproximativ 30$ :cry: ...

Aceasta postare a fost editata de uhu: 12 May 2006 - 11:18 PM

#9 Useril este offline   Bozo Wan Kenobi 

• Membru deplin
  • Postari: 92
  • Inregistrat: 30-April 06

Postat 12 May 2006 - 11:02 PM

Stai un pic, stai un pic !

Ideea nu este de a te da cu capul de pereti, lucrarea este faina. Importanta ar fi o solutie. Este o groza de munca in jucarica aia, care arta superb.

Sa inteleg, ca nu exista o posibilitate, pe viitor de a pune alte senile ...un after market ?

Apropos de dat cu capul de pereti: macar sa fac eu un Hetzer, asa cum l-ai facut tu

Bafte

Aceasta postare a fost editata de Bozoman: 12 May 2006 - 11:11 PM

#10 Useril este offline   uhu 

• Membru senior

Postat 13 May 2006 - 12:55 AM

...deocamdata o las mai moale cu el deoarece nici macar aceasta "refacere" nu a fost in plan-dar a fost precipitata de motanul meu :whistle: (care mai are la activ si un pak 40... :cry: )-dar raman optiuni de modificari si pentru viitor...

#11 Useril este offline   GRIZZLEA 

• Membru senior
  • Postari: 1496
  • Inregistrat: 02-August 05
  • Interests:The One True Scale.
    Scara 1:48.

Postat 14 May 2006 - 06:22 AM

Uhu, sunt FOARTE in cunostiinta de cauza, in privinta contributiei motanului tau la bunul mers al vietii modelistice.
Pisica mea Baloo, foarte inteleapta si atotcunascatoare in hobby, este cel mai "impartial" critic al meu. Nu mai tarziu de acum doua zile, mi-a rupt in doua un sasiu abia terminat, la un kit de rasina. Probabil ca a fost profund nemultumita, de calitatea prestatiei mele...

Revenind la Hetzer-ul tau, sunt placut surprins de ce ai putut sa scoti dintr-o "epava". Pe gustul meu, mi-as permite sa-ti sugerez sa incerci sa scoti mai mult in evidenta detaliile.
Si sa nu mai folosesti blitz-ul la fotografiere. In nici un caz nu face "dreptate" muncii tale. Sunt convins ca "live" arata mult mai bine !

Baloo, incoruptibila:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Baloo.jpg

Aceasta postare a fost editata de DRAGOS: 14 May 2006 - 06:30 AM

#12 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 14 May 2006 - 09:24 AM

Faina treaba! Fain camuflaj si fana uzura, Tama atit cit trebuie, cit trebuie si unde trebuie!
Eu nu prea vad cusururi la senila :-?

#13 Useril este offline   uhu 

• Membru senior

Postat 14 May 2006 - 11:22 AM

Chiar daca nu am gasit poze numai cu el, am reusit sa decupez dintr-o poza mai mare o imagine cu fosta schema de "fabricatie" :whistle: ca sa va puteti face ceva idei:- bavurile nu erau date jos;
-era vopsita cu pensula(nu e problema atat cat e facuta corect- si nu aplicate decalsurile prima data si vopsit peste ele);
-"patinare" inexistenta;
-nici macar legaturile senilelor nu erau topite...(spre norocul meu...)
-s.a.m.d. ...lista poate continua...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMAG0009.jpg

#14 Useril este offline   uhu 

• Membru senior

Postat 14 May 2006 - 11:26 AM

...acum si o poza cu "vinovatul" pentru aceasta macheta : Prinzi

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMAG0200_1.jpg

#15 Useril este offline   Ahmed 

• Membru senior
  • Postari: 989
  • Inregistrat: 13-December 04

Postat 14 May 2006 - 12:40 PM

Salut!

Frumoasa macheta, Uhu! Meriti felicitari, in primul rand pentru ca ai gatat o macheta de la cap la coada (asta nu e mica realizare, eu am ZECI de machete incepute, de ani de zile, pe care nu le mai finalizez...)

Ce imi place la ea:
-alegerea culorilor imi pare inspirata
-vopsirea camuflajului se vede ca e facuta cu migala
-este "imbatranita" ! La orice model imi place sa vad asta, trebuie putin curaj dar merita!

Ce ar tebui sa ai in vedere la vitoarele machete (critici constructive):

-Senilele. Vinilul e un material dificil, trebuie sa le acoperi mai bine cu vopsea, pe cat posibil.
-Vopsirea cauciucurilor de pe roti. Linia de demarcare intre dicul de otel si guma trebuie sa fie mai clar definita. Dupa ce termini vopsirea lor, nu strica sa faci o spalare cu negru/maro inchis in aceasta zona pentru a evidentia demarcatia.
-Spalarile. Pe roti ti-au iesit unele zone cam compacte, desi poate chiar asta ai urmarit? Din cauza blitzului pare ca ai folosit o solutie cam deschisa de maro, probabil in realitate e mai inchisa. Grija ca dupa uscarea solutiei de spalare sa cureti suprafetele in care nu trebuie sa stea cu un betisor de vata inmuiat in diluant. Evident ca inainte de spalare sa dai cateva straturi bune de lac lucios.

Succes!

#16 Useril este offline   uhu 

• Membru senior

Postat 14 May 2006 - 12:56 PM

Multumesc pentru critici.
-"Maroul"folosit pentru spalare este cel dat drept Rust de Revell diluat cu whitespirt;
-Bandourile de cauciuc au fost clar delimitate cu pensula la vopsire dar datorita folosirii de vopsele de ulei(umbra arsa) acesta a migrat spre suruburile galetiilor dand acel efect-in realitate se deosebeste destul de bine cauciucul... :whistle: ;
-Da ,in realitate este mult mai inchisa-efectul fiind dat de blitz-chiar mi s-a parut prea inchisa si am folosit un filtru de galben pentru a mai deschide culorile-care a dat si un efect in "degradeu" -deoarece nu am vrut sa fie aplicat uniform-pentru a crea senzatia de decolorare...

#17 Useril este offline   curec_christian 

• Membru senior
  • Postari: 606
  • Inregistrat: 13-December 04

Postat 14 May 2006 - 10:39 PM

Salut,

Macheta este reusita, si foarte greu poti sa ii gasesti un cusur.
Mie mi se pare ca rezerva de senila nu este destul de ruginita (doar sta in ploaie) agatata pe capota.

Just my two cents.

Christian

#18 Useril este offline   skyray 

• Membru senior
  • Postari: 100
  • Inregistrat: 22-November 05

Postat 14 May 2006 - 11:30 PM

Frumosa macheta! Merita privita din plin. Eu m-am uitat de citeva ori la poze. Fain ce sa mai zic... Cit despre circotit, daca nu remerca altcineva senilele, eu unul n-as fi vazut nimic. Oricum, nu pare deloc deranjant. Cit priveste uzura, mie mi se pare bine echilibrata. Nu-mi plac lucrurile cu prea multa uzura. Din modelele cu prea multa "uzura" (mult noroi, tone de rugina, toata vopseaua sarita, "busituri", etc.) nu se intelege mai nimic.

#19 Useril este offline   alexie 

• Membru senior
  • Grup: Validating
  • Postari: 1701
  • Inregistrat: 04-December 04

Postat 16 May 2006 - 10:05 PM

"Pasarea Phoenix" arata superb (chiar si eu apreciez ca ai folosit "blur" pentru vechiul chip), posibil s-a inspirat dupa foto dintr-o revista autohtona :-D
Tot uitandu-ma aici am avut o revelatie: Signature by Z-mare de fapt zice " Vrei sa faci modelism, pune mana de-ti cumpara aerograf!".
Vopsirea este ireprosabila (dupa cat ma pricep eu 8-) ), adica "atat machiaj cat sa-ti ia ochii dar sa nu fii constient de grosimea lui" :-o

#20 Useril este offline   uhu 

• Membru senior

Postat 16 May 2006 - 10:11 PM

...Nu e blur...e un decupaj dintr-o poza mai mare care avea altceva in prim plan si a iesit acest efect ...deabia dupa murare mi-a cazut faza cu pozatu inainte

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

7 useri citesc topicul
0 membri, 7 vizitatori, 0 utilizatori anonimi