Forum Machete,Modelism,Hobby: Group Build I.A.R.81C=>propunere - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Group Build I.A.R.81C=>propunere

#41 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12674
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 22 May 2013 - 08:39 AM

Citeaza

Referitor la lumea care ar fi disparut, eu de la Moderatori asteptam o replica in genul celei date de Edi sau o invitatie
Iar eu, tot ca moderator, asteptam sa vad ca vreti intradevar sa va apucati de lucru ( vezi observatia lui Wurger), pentru ca mai avem citeva grupbuildinguri din astea, duse in balarii, adica neterminate sau terminate de unul singur (nu ma refer la mine, eu nu am intrat in asa ceva). Cu alte cuvinte, daca vreti sa va apucati de treaba, nu va opreste nimeni, uite, 1-0-9 a dat startul, incepind cu 01.06.
Succesuri!

#42 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 22 May 2013 - 09:53 AM

Vezi postareaZ-mare, la 22 May 2013 - 08:39 AM, a spus:

Iar eu, tot ca moderator, asteptam sa vad ca vreti intradevar sa va apucati de lucru ( vezi observatia lui Wurger), pentru ca mai avem citeva grupbuildinguri din astea, duse in balarii, adica neterminate sau terminate de unul singur (nu ma refer la mine, eu nu am intrat in asa ceva). Cu alte cuvinte, daca vreti sa va apucati de treaba, nu va opreste nimeni, uite, 1-0-9 a dat startul, incepind cu 01.06.
Succesuri!

presupun ca aici te referi si la mine :shiftyninja: , oricum am zis ca intru numai cu conditia sa fie mai multi, altfel nu imi pierd timpul. Deci, eu stau in asteptarea sa vad citi baieti se aduna.

Termenul este accelerat dar tot nu suntem in Iunie. deci pina atunci avem 10 zile. Nu?!

#43 Useril este offline   niki 

• Membru senior
  • Postari: 1169
  • Inregistrat: 23-January 05

Postat 22 May 2013 - 07:08 PM

Z, realizez - extrem de tarziu, ce-i drept! - ca ne uitam la aceleasi lucruri dar le vedem diferit. Nu e un lucru rau, de altfel: apreciez diversitatea ca element esential al vietii in general.
Recunosc ca ma uit la termenul de GB asa cum e tratat el prin alte tari. Nu cred ca sunt de condamnat. Pana la urma de acolo am aflat despre el...
Ca nu ne opreste nimeni sa ne apucam de lucru e adevarat si nu prea. Ca sa ne apucam de lucru intr-un GB ne trebuie deschisa o subsectiune in forum si initiate doua-trei topicuri de catre Moderatorul/ Moderatorii GB-ului (acestia nu trebuie sa fie obligatoriu moderatori ai forumului, insa trebuie sa se permita in acest caz altcuiva sa se desfasoare acolo, punandu-i-se la dispozitie spatiul virtual), privind regulile de participare, galeria machetelor finalizate, FAQ-uri, etc.
Ma consolez insa cu faptul ca exista probabil un alt Moderator al acestui forum care intelege despre ce vorbesc :-)

Inca o data: nu stiu ce eveniment din trecut este responsabil pentru scepticismul unora si atitudinea unuia. Aceasta din urma insa nu e deloc constructiva.

P.S.: constructia unei machete nu este nici pe departe o obligatie. Asta referitor la GB-uri duse in balarii sau terminate de unul singur. Nu suntem aici sa fim trasi de urechi sau pedepsiti atat timp cat ne purtam civilizat unii cu altii, nu folosim spatiul pentru propaganda, injurii sau mai stiu eu ce.
Cat despre decizia de participare legata de cantitatea totala de doritori: daca avem chef de un IAR-80 participam, daca nu - vorba Moderatorului - nu ne impiedica nimeni sa construim unul mai incolo sau deloc :-)

Aceasta postare a fost editata de niki: 22 May 2013 - 07:15 PM

#44 Useril este offline   Cantacuzino 

• Membru senior
  • Postari: 717
  • Inregistrat: 22-February 05

Postat 23 May 2013 - 08:46 AM

Vezi postareaniki, la 22 May 2013 - 07:08 PM, a spus:

P.S.: constructia unei machete nu este nici pe departe o obligatie. Asta referitor la GB-uri duse in balarii sau terminate de unul singur. Nu suntem aici sa fim trasi de urechi sau pedepsiti atat timp cat ne purtam civilizat unii cu altii, nu folosim spatiul pentru propaganda, injurii sau mai stiu eu ce.
Cat despre decizia de participare legata de cantitatea totala de doritori: daca avem chef de un IAR-80 participam, daca nu - vorba Moderatorului - nu ne impiedica nimeni sa construim unul mai incolo sau deloc :-)

Niki, ai perfecta dreptate. Constructia unei machete nu trebuie sa devina obligatie ( pt un concurs) ci doar placere si pasiune.

De cele mai multe ori este mai interesant drumul decat destinatia.
Etapele realizarii unei machete sunt la fel de utile chiar daca nu este finalizata pt ca pe parcurs se pot impartasi tehnici diferite de abordare a executiei ansamblelor ( cockpit, motor, etc) si materiale ( vopseluri , kituire, glue etc) :drinks:

#45 Useril este offline   radub 

• Membru senior
  • Postari: 2061
  • Inregistrat: 13-August 05

Postat 23 May 2013 - 10:06 AM

Toata confuzia se naste din neintelegerea termenilor.
SIG - Special Interest Group este de obicei un GRUP care face parte din IPMS unde se "GRUPEZA" oameni cu acelasi INTERES pe termen nedefinit. De exemplu oameni care sunt interesati in aviatia sovietica sau oamenii care sunt interesati de aviatia polara sau oameni interesati de submarinele japoneze etc. Idea e ca atunci cand ai nevoie de date legate de un anumit subiect, stii unde sa te duci sa intrebi in loc sa cauti prin mai multe locuri. Nu e nevoie sa construiesti machete ca sa fii membru SIG. Este doar o cumulare de resurse si surse pe un anumit subiect cu scopuri erudite.

Group Build este o constructie in grup. Idea s-a nascut tot in IPMS unde clubul propunea membrilor un subiect si le spunea: " pe 15 aprimaiuniecembriegust aduceti machetele si le admiram". Uneori se faceau chiar "tabere" unde mai multi membri se adunau acasa la un modelist in un week-end cu scule si toti faceau exact aceeasi macheta. Idea unui group build era foarte simpla: modelismul e un hobby solitar, un group build aduna laolalta mai multi modelisti si cu ocazia asta invata unul de la altul. Chiar daca se dau "premii" simbolice (sau nu), rostul unui group build nu e sa castigi o tinichea si galoane sau sa te duci acasa cu inca un kit pe care il vei stoca alaturi de celelalte ci sa-ti impartasesti experienta si placerea cu amicii. (Ganditi-va la un "pescuit" cu amicii) Group buildurile de pe internet sunt efectiv o incercare de a face acelasi lucru la scara globala.

Dar daca voi va tot fragmentati si va tot certati, cum sa va adunati? E un hobby, asta implica placere. Descoperiti "placerea" si restul va urma de la sine. Nu sunteti oi, nu aveti nevoie de ciobanul Z-mare sa va permita sa iesiti la pashunea care vi se intinde in fata.

Radu

Aceasta postare a fost editata de radub: 23 May 2013 - 10:15 AM

#46 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 23 May 2013 - 01:50 PM

Citeaza

presupun ca aici te referi si la mine
In nici un caz!!! Era doar o remarca generala, fata de ce s-a inimplat cu celelalte GB-uri.

Citeaza

Ca sa ne apucam de lucru intr-un GB ne trebuie deschisa o subsectiune in forum si initiate doua-trei topicuri
Deschiderea acelei subsectiuni o poate face numai administratorul forumului. Se va face, cum se zicea mai sus, incepind cu 01.06. Topicurile le puteti deschide singuri, in momentul cind va decideti sa intrati in GB.

Citeaza

nu stiu ce eveniment din trecut este responsabil pentru scepticismul unora si atitudinea unuia
http://www.cartula.r...5-group-builds/

#47 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 23 May 2013 - 02:38 PM

OooooKeeeey, deci m-am apucat. Sper ca nu am gresit prea rau.
Consultand cartea lui Radub am observat ca si pentru modelul cu mitraliere, capacele mari trapezoidale trebuie putin modificate. Adica prelungite putin in spate (cca 0.5 mm).
In rest am hotarat sa-i bag motorul de rasina de la un IAR MPM pe care sa detaliez mai usor. Am pus cilindrii pe piesa centrala ca sa vad daca vor incape in capotaj.
Imagine postataImagine postata Nu incape. Si de aici incepe pasiunea si placerea.
Da daca ziceti, ma opresc.
O sa fac avionul cu nr. 169. E bine documentat in carte, se apropie de anul in care m-am nascut (1969) si nefiind al unui as sau macar cu o istorie zbuciumata, probabil nu se vor inghesui multi sa-l faca.

Aceasta postare a fost editata de wurger: 23 May 2013 - 02:40 PM

#48 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 24 May 2013 - 08:40 AM

Wurger, rabdarica, acusica e ziua copilului....

#49 Useril este offline   1-0-9 

• Membru senior
  • Postari: 4970
  • Inregistrat: 10-December 04

Postat 28 May 2013 - 10:14 PM

Gazda noastra a introdus IAR-80 in sectiunea de GB-uri.
Acolo am postat niste recomandari. Avem 3 zile sa discutam pe ele. In primul rind, hai sa ne hotaram daca discutam pe ele aici sau acolo :)

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

6 useri citesc topicul
0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi