Azi va prezint ceva mai exotic, un racer al anilor 30,inmatriculat- RO . E vorba de Caudron Typhon ,un avion francez destinat curselor aviatice si raidurilor. Din fericire am avut si noi unul YR-ADD ,ce a fost pilotat de viitorul as al ARR "Bazu" Cantacuzino. Nu insist cu istoria ,va rog verificati colectia AEROMAGAZIN.

Mi-a placut linia zvelta si aerodinamica a avionului si combinatia splendida de rosu/galben/alb , dorindu-mi sa construiesc unul de cand am aflat existenta lui. Desi visam sa-l fac cat mai detaliat,lipsa informatiilor,a timpului si implicarea intr-o gramada de proiecte,m-au determinat sa-l fac mai simplu ,in genul modelelor de birou cu cabina simulata si trenul escamotat,expus pe un suport.
Deci l-am cioplit din tei...

L-am lipit si chituit...

Si nu l-am mai pozat pana l-am terminat...

Deci,l-am vopsit cu alb,am mascat literele cu hartie adeziva,l-am vopsit cu galben ,urmand o noua mascare a linilor de-a lungul avionului...

Apoi am vopsit cu gri-albastrui locul parbrizelor,evident mascand chenarul...

Vopsit totul cu rosu (vopsea auto) ,urmand demascarea...

Scrisul de pe bot si deriva ,inclusiv fulgerul ,le-am facut din fasii de decals alb si galben,iar numele Caudron Renault,din litere combinate din alte inscriptii gasite in cutia cu resturi...

Elicea s-a vrut in miscare,asa ca am taiat doua discuri din cutie de CD si le-am inserat intre doua felii de caserola...

La final l-am cocotat pe un suport de la un Mustang Tamiya (multumesc--Florin 13)

Nu cautati o acuratete extrema ,linii de panel si nituri,va rog sa va bucurati de frumusetea si ineditul subiectului ...

Toate cele bune si spor la machetit!
Vali