Forum Machete,Modelism,Hobby: Samurai battle (poveste cu final neasteptat) - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Samurai battle (poveste cu final neasteptat) Zvezda 1/72 conversie

#1 Useril este offline   b00gie 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 383
  • Inregistrat: 14-August 09

Postat 24 April 2013 - 10:09 PM

Salutare! :)
De foarte multa vreme ma bantuia o idee. De curand mi s-a pus pata sa o pun in practica.
Asa ca am luat pentru proba una bucata figurina samurai (Zvezda 1/72).
Imagine postata

Fiindca inceputul a fost promitator am luat inca una:
Imagine postata

Ideea incepea sa se materializeze promitator, asa ca am prins curaj si am atacat inca trei figurine:
Imagine postata

Am dus lupte grele si am fost nemilos:
Imagine postata

Iar rezultatele finale arata asa:
Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

Da, mi-am dorit centauri. Si mi i-am dorit razboinici de temut (cu infatisare diferita fata de reprezentarea clasica). Rezultatul ma multumeste cam 70-80%. Erau anumite lucruri pe care as fi vrut sa le modific sau adaug, insa pe plasticul asta nici macar Milliputul nu adera. Asa ca a trebuit sa ma limitez la a indeparta material de pe cele doua jumatati pana am ajuns la o forma care sa ma multumeasca. Imbinarea am facut-o cu ajutorul pinilor metalici taiati din clama pentru hartie, iar lipirea cu Loctite Power Gel.
Mai ramane sa ma hotarasc asupra dispunerii in scena si a peisajului. Inclin spre o incaierare 3 la 2, unde cei doi aparatori vor fi incoltiti intr-un spatiu care nu le mai permite retragerea. Cam asa:
Imagine postata

Imagine postata

Mai am cateva idei. O sa le mai rumeg o vreme (pana ce termin o figurina pe care o am inceputa si pe care e musai sa o duc la sfarsit). Apoi revin aici. Poate mai aduc si alte personaje in scena (umane sau nu), sa vedem incotro ma va duce imaginatia si rabdarea.

Spor!
B
:)

Aceasta postare a fost editata de b00gie: 24 April 2013 - 10:10 PM

#2 Useril este offline   JangBogo 

• Membru senior
  • Postari: 2386
  • Inregistrat: 10-February 10
  • Interests:Figurine Antichitate-perioada moderna, Afrika Korps, Japonia.

Postat 24 April 2013 - 11:02 PM

Bogdane, centaurii-samurai sunt o idee trasnet,mi-a placut la nebunie. :dribble:
Musai sa vedem cat de departe te va duce exercitiul imaginativ (ca vei vrea sa le mai adaugi niste confrati,cum imi spuneai sau ii vei monta doar pe proaspat nascuti intr-o cresa, aaa,pardon, intr-o diorama)!

Aceasta postare a fost editata de JangBogo: 24 April 2013 - 11:03 PM

#3 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior
  • Postari: 891
  • Inregistrat: 22-December 08

Postat 25 April 2013 - 12:59 AM

Wow! Asta-i o lucrare care trebuie s-o urmaresc neaparat!:good:
Stiind ce iese din mana ta la scara asta, voi fi foarte atent.
Spor la treaba si sa fi atent la compozitie. Cu cat mai compacta, cu atat mai bine.
Astept sa revii la ea!

Aceasta postare a fost editata de LAV-Z: 25 April 2013 - 12:59 AM

#4 Useril este offline   silviug2009 

• Membru senior
  • Postari: 469
  • Inregistrat: 23-May 11

Postat 25 April 2013 - 08:29 AM

Zau ca ma oftic ca nu mi-a venit mie ideea asta cu centaurii-samurai, este foarte originala, cel putin eu unul nu am mai vazut pe net pana acum o astfel de tema (dar ... lumea e mare).
As avea o idee in legatura cu "completarea" de care spuneai. Comanda-ti de pe net Green Stuff. Este tot un produs bicomponent, la fel ca Milliput-ul, diferenta este ca acesta este lipicios si e posibil sa prinda pe plastic. Daca-l achizitionezi, impusti doi iepuri....odata o sa-ti foloseasca foarte mult la constructia figurinelor, cand o sa te apuci de lucru (se pune un strat subtire direct pe armatura, dupa care se aplica fimo, ii asigura aderenta pe sarma, nu prea il lasa sa "culiseze"), iar a doua, e posibil sa te ajute la ce ai nevoie in legatura cu samuraii.
Din pacate se comanda din afara, in tara nu cred ca e cineva care sa comercializeze. Daca iti cumperi, iti recomand sa-ti iei Green Stuff doza mai mare (este cam in jur de 15euro), o sa vezi in poza ca este bagat in doua tuburi (culoare galben si albastru)....o sa iti ajunga o viata.
Oricum super idee, sunt convins ca finalul va fi pe masura! Spor mare sa ai!.

#5 Useril este offline   b00gie 

• Membru senior

Postat 25 April 2013 - 11:51 AM

Wow, nu ma asteptam la asa reactii. Chiar aveam emotii despre cum va fi primita ideea asta (dat fiind ca este mai iesita din tipare). Dar incurajarile voastre "imi dau aripi" (vorba reclamei :p). Multumesc mult!Imagine postata

Silviu, chiar ma gandeam la Green Stuf. Voi tine cont de sfaturile tale si il pun pe lista de achizitii. Nu stiu daca voi apuca sa il incerc la proiectul asta, dar clar intra pe lista scurta.

Zeno, la compozitie inca mai rumeg. De obicei incep cu o schita a scenei in minte, insa de data asta obsesia a fost conversia. Si doar pe asta m-am concentrat. La scena am inceput sa ma gandesc abia dupa ce am inceput sa am certitudinea ca imi ies figurinele. Asa ca am lucrat putin pe dos, dar nu este timpul pierdut. In sensul asta am cateva idei, dar oscilez intre o compozitie cat mai simpla (in care actiunea sa surprinda doar cele cinci personaje principale) si o scena mai complexa (in care sa fie si personaje secundare in jur).
Pictarea tind sa o amana pana termin cu figurina la 54mm. Mi-a fost foarte greu sa imi setez mintea sa accepte o scara asa mare (comparativ cu 1/72 si 28mm) si inca ma mai lupt la capitolul asta. De aceea parca nu as vrea sa incurc lucrurile.

In ce priveste compozitia scenei, as vrea sa va cer si voua parerea. Care dintre urmatoarele scene vi se pare mai potrivita:
1. Varianta cu cele cinci personaje (3 contra 2) prezentata mai sus
2. actiunea principala centrata pe cele 5 personaje principale, dar in jurul lor batalia este mai ampla - fiecare tabara are si pedestrasi care isi incruciseaza armele
3. batalie mai ampla, dar intre centauri intr-o tabara si oameni in alta
4. ducem fantezia si mai departe - bagam in scena si centauri cavaleri medievali (2 bucati) Imagine postata
4.1. batalie 5 la 2 intre centaurii samurai si centaurii cavaleri
4.2. batalie mai ampla intre samurai si cavaleri, cu mai multe personaje (fiecare din cele doua factiuni avand eroii lor centauri)

Parerile voastre mi-ar fi de ajutor in a ma decide in ce directie sa imping scena. As vrea sa continui sa pregatesc restul figurinelor (daca este cazul) in paralel cu proiectul la 54mm. Imagine postata

#6 Useril este offline   silviug2009 

• Membru senior
  • Postari: 469
  • Inregistrat: 23-May 11

Postat 25 April 2013 - 01:07 PM

Uite o prima sugestie....chiar daca sunt centauri, indiscutabil is samurai....nu prea ai cum sa-i bagi la greci, chiar daca centaurii tin de mitologia greaca. Deci daca ii vorba de samurai, Japonie sa fie....Eu vad tabloul asa.....pe de o parte samuraii centauri, pe de alta parte japonezii pedestrii (rasa homunculus erectus si usor iritatus)...totul intr-un cadru Japonie medievala. Dar asta este doar o sugestie.
Spor mare sa ai.

#7 Useril este offline   b00gie 

• Membru senior

Postat 25 April 2013 - 07:39 PM

Multumesc Silviu! Imi este de foarte mare ajutor sugestia ta. Imagine postata
Daca mai aveti, nu ezitati! :)

#8 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12674
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 26 April 2013 - 08:55 AM

Interesanta idee, sa vedem ce rezulta pina la urma. Succes! :good:

#9 Useril este offline   b00gie 

• Membru senior

Postat 26 April 2013 - 08:15 PM

Multumesc, Z-mare! Si eu sunt curios ce va iesi la final. Imagine postata

#10 Useril este offline   OldHammer 

• Membru senior
  • Postari: 852
  • Inregistrat: 23-March 12
  • Interests:Blindate

Postat 26 April 2013 - 09:16 PM

Foarte original!

#11 Useril este offline   anakinu 

• Membru senior
  • Postari: 1077
  • Inregistrat: 14-March 08
  • Interests:Rock ,modelism,bere

Postat 27 April 2013 - 03:16 PM

BOOgie , idee extraordinaraImagine postataImagine postataImagine postata, asteptam sa vedem ce iese !Imagine postata
Bafta !

#12 Useril este offline   b00gie 

• Membru senior

Postat 28 April 2013 - 09:00 AM

Multumesc OldHammer si Anakinu! Imagine postata
Daca a inceput ca o joaca, acum lucrurile parca au cam prins viteza. Deja ma lupt sa ma decid intre cateva idei. Cred ca diorama asta o sa prinda viata mai repede decat planificasem. Sa vedem daca si timpul liber o sa fie de acord cu mine. Imagine postata
Spor!

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi