Halny R-17 Nava de salvare
Postat 27 June 2013 - 09:18 AM
Daca am luat omica pauza cu partea de catarg , pauza care se datoreaza in primul rand problemelor legate de varianta dinamica a radarului...... am decis sa-mi incerc abilitatile de dulgherie si sa-i realizez "balenei" gratarele de lemn .
Pana la partea de finisare si de lacuire a lemnariei...... verificarile de rutina ale acesteia la fata locului.
Pana la partea de finisare si de lacuire a lemnariei...... verificarile de rutina ale acesteia la fata locului.
Postat 03 July 2013 - 08:50 AM
buntzi, la 02 July 2013 - 11:00 AM, a spus:
măi nu mă-nnebuni că-i pui și ăstuia bec!
Frummoasă lucrătură conu Tavi! Ce-i pui drept sticlă?
Frummoasă lucrătură conu Tavi! Ce-i pui drept sticlă?
Bogdane.... am sa-i pun becuri pana si in strafundul maruntaielor , barem brad de craciun sa-l fac.... (asa scap de craciun cu inpodobitul bradului..... aprint luminile de pe Halny.... si stie Mosu unde sa puna cadourile )
Gata cu una buc reflector.......... acu are si sticla........ urmeaza celelalte 3 .
Ptr sticla am niste plexiglass de 0,8 care este ....minunat la aceste aplicatii...... acelasi material am sa-l folosesc ptr toate geamurile balenei.
Postat 07 July 2013 - 09:08 AM
Greu..... foarte greu merge treaba. Din migala in si mai multa migala. Catargul in proportie de 80% finalizat....... mai am mici..... cabluri de intins, cateva doze de legatura, cateva antene si antenute , de finalizat tevile de evacuare a gazelor arse de la motoarele diesel, potaia de radar si antena goniometrica. Intre timp au inceput sa apara si..... dracoveniile de lumini la catarg. Pentru moment numai cele 3 de culoare rosie ( 2 lumini rosii suprapuse semnalizeaza bordul in care se face salvarea) -una rosie suprapusa peste una alba arata bordul liber prin care se poatre trece...... urmeaza cele 5 albe si una bucata albastra ( reprezinta faptul ca are la remorca ...materiale inflamabile), lumina de remorca (galbena) si.... eclipsa, deci.... mai am de bibilit la lumini
Postat 08 July 2013 - 02:36 PM
Pentru ca astazi vremea a fost excelenta , mi-am permis sa-l iau pe Halny la pachet si sa-i trag niste probe de navigatiune pentru a vedea eficienta sistemului de racire nou instalat ( de 1 luna de zile). Pana una alta........... racirea e perfecta, eficenta de 150 % . Am mai umblat nitel la greutate....... am mutat accu PbAc cu 5 cm catre pupa, iar de asezat..... balena se aseaza altfel pe apa, navigatia este mult mai curata acum, eficacitatea motoarelor este ceva mai ridicata decat inainte, motivul banuiesc ca este datorat racirii acestora. Consumul este excelent, nici nu ma asteptam la asa ceva. Dupa 2 ore si 40 minute de "frecat" barcazul pe lac , continuu...... aproape ca nici nu sa vazut curentul absorbit de electronica din Acuu, asa ca .....sunt perfect satisfacut de prestatia actuala. Ramane de vazut consumul dupa instalarea celor 30 leduri ptr iluminat, instalatia de fum, modulele pentru sunet la motoare diessel , sirena de ceata si altele........ Singurul inconvenient ramane totusi greutatea destul de mare a balenei, greutate care-mi este un dusman aprig, tind sa trec pe doua pacuri LiPo 3 S de 5000 mA in locul PbAc-ului si castg atunci 1500 grame, arhisuficiente pentru toata nebunia pe care vreau sa o mai bag in Halny.
Postat 08 July 2013 - 02:36 PM
Pentru ca astazi vremea a fost excelenta , mi-am permis sa-l iau pe Halny la pachet si sa-i trag niste probe de navigatiune pentru a vedea eficienta sistemului de racire nou instalat ( de 1 luna de zile). Pana una alta........... racirea e perfecta, eficenta de 150 % . Am mai umblat nitel la greutate....... am mutat accu PbAc cu 5 cm catre pupa, iar de asezat..... balena se aseaza altfel pe apa, navigatia este mult mai curata acum, eficacitatea motoarelor este ceva mai ridicata decat inainte, motivul banuiesc ca este datorat racirii acestora. Consumul este excelent, nici nu ma asteptam la asa ceva. Dupa 2 ore si 40 minute de "frecat" barcazul pe lac , continuu...... aproape ca nici nu sa vazut curentul absorbit de electronica din Acuu, asa ca .....sunt perfect satisfacut de prestatia actuala. Ramane de vazut consumul dupa instalarea celor 30 leduri ptr iluminat, instalatia de fum, modulele pentru sunet la motoare diessel , sirena de ceata si altele........ Singurul inconvenient ramane totusi greutatea destul de mare a balenei, greutate care-mi este un dusman aprig, tind sa trec pe doua pacuri LiPo 3 S de 5000 mA in locul PbAc-ului si castg atunci 1500 grame, arhisuficiente pentru toata nebunia pe care vreau sa o mai bag in Halny.
Postat 08 July 2013 - 02:41 PM
..... Si 3 filmulete realizate la fata locului.
Scuzati calitatea filmarii........ cam greu cu o mana pe statie si una pe camera.
http://www.youtube.c...eature=youtu.be
Scuzati calitatea filmarii........ cam greu cu o mana pe statie si una pe camera.
Aceasta postare a fost editata de tavi: 08 July 2013 - 02:46 PM
Postat 13 July 2013 - 09:58 PM
Domnilor.......... ieri am intrat in posesia retului de leduri, in sfarsit , dupa 2 luni de asteptare (atat a durat comanda) de ieri sunt fericitul posesor a unui kilogram de .....becuri, bece, leduri, licurici .......sau cum drek'u s-or mai numii. Tot de ieri....... multumita bunului prieten si coleg Ary am intrat in posesiunea vopselei albe dedicata mazgalirii fara regrete a cabinei dar si a unui recipient de rasina+fibra necesara retusurilor cabinei (ca sunt multe rau) Ei....... acum ca partea de iluminat este completa (partial completa) pot sa ma apuc linistit de ....... leduit, vacsit* ....si abia la final de ....barcuit Deci..... sa fac o mica rectificare, dragilor, ca numar total de leduri care v-or intra in burdifanul balenei si prin te miri ce cotloane.......... se zice cam asa : 20 buc albe, 15 buc portocalii, 5 rosii, 1 verde si unul albastru...... deci total : 42 bucati . Acu ca sunt multe, ca sunt putine .... stabiliti si decideti voi , ca eu...... " daca mi-s cu capu" si-s mai mult decat "putin" nebun...............