Halny R-17 Nava de salvare
Postat 16 May 2013 - 08:16 PM
Postat 16 May 2013 - 09:10 PM
ACHRISTIAN, la 16 May 2013 - 08:16 PM, a spus:
Ai dreptate. in cazul de fata sursa de curent provine dintr-un pak Pb Ac de 12 V . Vesnica problema.... iar nu mi-au iesit calculele si deja are 12 Kg , cam mult , tinanad cont ca mai este de pus pe ea, asa ca .... am sa renunt la Pb Ac si trec pe LiPo (2 buc 3S de 5000mA legate in serie) si am sa reduc din start greutatea cu 2 Kg . Vedem atunci cum se comporta.... daca si atunci e prea grea.......... o arunc de la etaj iar peste ce v-a ramane din ea in urma impactului cu betonul.... am sa torn benzina si -i dau foc ! Deja m-a terminat psihic balena asta.
Postat 16 May 2013 - 10:04 PM
gobi71, la 16 May 2013 - 09:50 PM, a spus:
Mmmm da , acu v-o ora am vorbit cu un prieten de familie care este si nutritionist si chiar am pus problema asta..... El mi-a recomandat mai multe "retete" de slabit ptr Halny printre care : faza cu .... furculita fara dinti, cutitul neascutit ,lingura gaurita si farguria fara fund........ dar cea mai intereseata a fost faza cu shekurile Herbalife sau cu : doua reprize de alergare pana in Poiana Brasov dus intors.........
Acu... nu am inteles eu bine : ori eu sa alerg cu Halny in carca pana in Poiana si inapoi ori Halny sa ma alerge pe mine pana in Poiana si inapoi. Cert este ca ori care ar fi optiunea ..... tot eu slabesc si Halny .... se delecteaza cu shekurile Herbalife si cu Suleiman magnificul
Postat 24 May 2013 - 07:17 AM
E primul meu post pe forum, așa că mă simt nițel ciudat. Ar fi trebuit să prezint câte ceva din realizări înainte să zic ceva despre munca altora, dar cum realizări înca n-am, zic și eu ce cred că poate ajuta.
Tavi, din cele două filmulețe mie mi se pare că nava are un picuț de asietă spre dreapta. Poate e doar o iluzie, dar așa mi s-a părut. Înclinarea longitudinală nu sunt sigur că e dată numai de valul din etravă sau poate trebuie umblat încă un picuț și la echilibrarea pe direcția asta. Îmi cer scuze pentru intervenție, chiar mă simt jenat.
În rest, modelul e super, iar munca depusă pentru toate detaliile este covârșitoare. Îți doresc mult spor la treabă, și abia aștept să mai văd ce minunății creați.
Am citit ieri tot topicul lui Papy cu nava "din carton", azi pe ăsta plus cele ale lui NeaȘtefan cu Vladimirescu, și nu cred că o să am vreodată răbdarea voastră pentru detalii.
Postat 24 May 2013 - 08:09 PM
buntzi, la 24 May 2013 - 07:17 AM, a spus:
E primul meu post pe forum, așa că mă simt nițel ciudat. Ar fi trebuit să prezint câte ceva din realizări înainte să zic ceva despre munca altora, dar cum realizări înca n-am, zic și eu ce cred că poate ajuta.
Tavi, din cele două filmulețe mie mi se pare că nava are un picuț de asietă spre dreapta. Poate e doar o iluzie, dar așa mi s-a părut. Înclinarea longitudinală nu sunt sigur că e dată numai de valul din etravă sau poate trebuie umblat încă un picuț și la echilibrarea pe direcția asta. Îmi cer scuze pentru intervenție, chiar mă simt jenat.
În rest, modelul e super, iar munca depusă pentru toate detaliile este covârșitoare. Îți doresc mult spor la treabă, și abia aștept să mai văd ce minunății creați.
Am citit ieri tot topicul lui Papy cu nava "din carton", azi pe ăsta plus cele ale lui NeaȘtefan cu Vladimirescu, și nu cred că o să am vreodată răbdarea voastră pentru detalii.
Salutare @Buntzi. Nu ai de ce sa te simti ciudat pentru interventia facuta. Legat de asieta... este putin " Aplecata" spre dreapta... dar astea au fost numai niste probe.... de motorizare, de restul ma voi ocupa cand v-oi finaliza modelul.... pana atunci e inca cale lunga de parcurs Cam pana in Indonezia dus si intors...... Glumeam desigur. Ori si cum.... multumesc mult pentru observatiile facute si promit solemn sa tin cont de ele la urmatoarea lansare la apa care sper sa fie Duminica ( asta numai daca timpul probabil va permite acest lucru). Multumesc inca odata pentru interventie si .....sper sa nu dezamagesc mai ales acum cand am demarat lucrul la ..... sistemul de iluminat al navei intern si extern
Postat 26 May 2013 - 02:45 PM
@ VIO.... multumesc pentru cuvintele frumoase, iar treaba cu "ratusca" chiar mi-a descretit fruntea. Ori si cum... lucrul la ratusca continua
@ Buntzi . lucrez dupa planurile revistei Plany Modelarschie numerele 66 din 1975 si 148 din 1989. In momentul de fata lucrez in paralel si la "micul Halny" la scara 1:50 , varianta din carton si....... tot "canibalizata si modificata" in RC v-a fi. Daca doresti... i-i pot trimite un scan al Nr 148 din 1989 cu planurile complete ale lui Halny.
Stima si respect tuturor.
Postat 27 May 2013 - 03:53 PM
buntzi, la 26 May 2013 - 03:25 PM, a spus:
Dacă nu e prea mare efortul, trimite-mi te rog scanurile alea de pe revista din 89 pe buntzi@yahoo.com
Danke în avans
Salut Bogdan. Nu ma intelege gresit, revista de care-ti povesteam este Plany modelarschie... si este revista dedicata cu planuri , nu cu modele din carton. I-ti atasez si aici lincul unde am incarcat planurile. http://fastupload.ro...9648c16cda.html
Postat 28 May 2013 - 03:01 AM
Oricum era vorba de informații suplimentare despre navă. Am primit mailul, multumiri nenumărate! Download in progress...
Aaaahhhhhhh, acum înteleg cum se pot fabrica toate drăciile respective. Planurile sunt într-adevăr de execepție.
Postat 29 May 2013 - 03:25 AM
Aici am găsit o pompă, dar e doar primul loc în care m-am uitat.
Much later edit: Am aflat cum e cu spirala de răcire pentru motoare.
Tavi, cum circuli apa prin serpentină? E și ceva pompă implicată pe undeva?
Notă: rog moderatorul sa unească aceste două posturi atunci când (dacă) le dă acceptul pentru forum. Mulțumesc.
Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 29 May 2013 - 10:08 AM
Postat 29 May 2013 - 01:28 PM
buntzi, la 29 May 2013 - 03:25 AM, a spus:
Aici am găsit o pompă, dar e doar primul loc în care m-am uitat.
Much later edit: Am aflat cum e cu spirala de răcire pentru motoare.
Tavi, cum circuli apa prin serpentină? E și ceva pompă implicată pe undeva?
Notă: rog moderatorul sa unească aceste două posturi atunci când (dacă) le dă acceptul pentru forum. Mulțumesc.
Salve Bogdane. am sa-ti povestesc via PM treaba cu circuitul apei pentru racirea motoarelor...... aici incalcam regulamentul si...... luam na-na de la admini si moderatori.
Postat 26 June 2013 - 09:08 AM