Forum Machete,Modelism,Hobby: Halny R-17 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Halny R-17 Nava de salvare

#21 Useril este offline   tavi 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 335
  • Inregistrat: 11-January 10

Postat 16 May 2013 - 07:44 PM

.... si filmuletul 2
http://www.youtube.c...eature=youtu.be

#22 Useril este offline   ACHRISTIAN 

• Membru senior
  • Postari: 385
  • Inregistrat: 09-November 11

Postat 16 May 2013 - 08:16 PM

Buna ! nu ti se pare ca este c-am prea grea?depaseste cu mult linia de plutire iar in prova parca se formeaza prea multe valuri{parca s-ar afunda.Nu sunt nici pe departe o parere avizata,dar parca ceva nu e in regula.Iarta-mi interventia daca este necuvenita.In rest ,numai de bine iti doresc,Spor sa ai!:hi:

#23 Useril este offline   tavi 

• Membru senior

Postat 16 May 2013 - 09:10 PM

Vezi postareaACHRISTIAN, la 16 May 2013 - 08:16 PM, a spus:

Buna ! nu ti se pare ca este c-am prea grea?depaseste cu mult linia de plutire iar in prova parca se formeaza prea multe valuri{parca s-ar afunda.Nu sunt nici pe departe o parere avizata,dar parca ceva nu e in regula.Iarta-mi interventia daca este necuvenita.In rest ,numai de bine iti doresc,Spor sa ai!:hi:

Ai dreptate. in cazul de fata sursa de curent provine dintr-un pak Pb Ac de 12 V . Vesnica problema.... iar nu mi-au iesit calculele si deja are 12 Kg Imagine postataImagine postata , cam mult , tinanad cont ca mai este de pus pe ea, asa ca .... am sa renunt la Pb Ac si trec pe LiPo (2 buc 3S de 5000mA legate in serie) si am sa reduc din start greutatea cu 2 Kg . Vedem atunci cum se comporta.... daca si atunci e prea grea.......... o arunc de la etaj iar peste ce v-a ramane din ea in urma impactului cu betonul.... am sa torn benzina si -i dau foc ! Deja m-a terminat psihic balena asta.

#24 Useril este offline   gobi71 

• Membru senior
  • Postari: 1267
  • Inregistrat: 05-June 09
  • Interests:navomodelismul

Postat 16 May 2013 - 09:50 PM

ma bucur tavi, sa vad ca te apropii de final. sa stii ca de kilele in plus se scapa usor in ziua de azi. sunt atatea cure de slabire... :drinks:

#25 Useril este offline   tavi 

• Membru senior

Postat 16 May 2013 - 10:04 PM

Vezi postareagobi71, la 16 May 2013 - 09:50 PM, a spus:

ma bucur tavi, sa vad ca te apropii de final. sa stii ca de kilele in plus se scapa usor in ziua de azi. sunt atatea cure de slabire... :drinks:

Mmmm da , acu v-o ora am vorbit cu un prieten de familie care este si nutritionist si chiar am pus problema asta..... El mi-a recomandat mai multe "retete" de slabit ptr Halny printre care : faza cu .... furculita fara dinti, cutitul neascutit ,lingura gaurita si farguria fara fund........ dar cea mai intereseata a fost faza cu shekurile Herbalife sau cu : doua reprize de alergare pana in Poiana Brasov dus intors.........
Acu... nu am inteles eu bine : ori eu sa alerg cu Halny in carca pana in Poiana si inapoi ori Halny sa ma alerge pe mine pana in Poiana si inapoi. Cert este ca ori care ar fi optiunea ..... tot eu slabesc si Halny .... se delecteaza cu shekurile Herbalife si cu Suleiman magnificul Imagine postataImagine postataImagine postataImagine postata

#26 Useril este offline   buntzi 

• Membru senior
  • Postari: 145
  • Inregistrat: 21-May 13

Postat 24 May 2013 - 07:17 AM

Ziua bună.
E primul meu post pe forum, așa că mă simt nițel ciudat. Ar fi trebuit să prezint câte ceva din realizări înainte să zic ceva despre munca altora, dar cum realizări înca n-am, zic și eu ce cred că poate ajuta.
Tavi, din cele două filmulețe mie mi se pare că nava are un picuț de asietă spre dreapta. Poate e doar o iluzie, dar așa mi s-a părut. Înclinarea longitudinală nu sunt sigur că e dată numai de valul din etravă sau poate trebuie umblat încă un picuț și la echilibrarea pe direcția asta. Îmi cer scuze pentru intervenție, chiar mă simt jenat.
În rest, modelul e super, iar munca depusă pentru toate detaliile este covârșitoare. Îți doresc mult spor la treabă, și abia aștept să mai văd ce minunății creați.
Am citit ieri tot topicul lui Papy cu nava "din carton", azi pe ăsta plus cele ale lui NeaȘtefan cu Vladimirescu, și nu cred că o să am vreodată răbdarea voastră pentru detalii.

#27 Useril este offline   tavi 

• Membru senior

Postat 24 May 2013 - 08:09 PM

Vezi postareabuntzi, la 24 May 2013 - 07:17 AM, a spus:

Ziua bună.
E primul meu post pe forum, așa că mă simt nițel ciudat. Ar fi trebuit să prezint câte ceva din realizări înainte să zic ceva despre munca altora, dar cum realizări înca n-am, zic și eu ce cred că poate ajuta.
Tavi, din cele două filmulețe mie mi se pare că nava are un picuț de asietă spre dreapta. Poate e doar o iluzie, dar așa mi s-a părut. Înclinarea longitudinală nu sunt sigur că e dată numai de valul din etravă sau poate trebuie umblat încă un picuț și la echilibrarea pe direcția asta. Îmi cer scuze pentru intervenție, chiar mă simt jenat.
În rest, modelul e super, iar munca depusă pentru toate detaliile este covârșitoare. Îți doresc mult spor la treabă, și abia aștept să mai văd ce minunății creați.
Am citit ieri tot topicul lui Papy cu nava "din carton", azi pe ăsta plus cele ale lui NeaȘtefan cu Vladimirescu, și nu cred că o să am vreodată răbdarea voastră pentru detalii.

Salutare @Buntzi. Nu ai de ce sa te simti ciudat pentru interventia facuta. Legat de asieta... este putin " Aplecata" spre dreapta... dar astea au fost numai niste probe.... de motorizare, de restul ma voi ocupa cand v-oi finaliza modelul.... pana atunci e inca cale lunga de parcurs Imagine postata Cam pana in Indonezia dus si intors...... Glumeam desigur. Ori si cum.... multumesc mult pentru observatiile facute si promit solemn sa tin cont de ele la urmatoarea lansare la apa care sper sa fie Duminica ( asta numai daca timpul probabil va permite acest lucru). Multumesc inca odata pentru interventie si .....sper sa nu dezamagesc mai ales acum cand am demarat lucrul la ..... sistemul de iluminat al navei intern si extern Imagine postataImagine postataImagine postata

#28 Useril este offline   vio 

• Membru deplin
  • Postari: 46
  • Inregistrat: 03-August 11
  • Interests:tot ceea ce te ajuta sa nu ramai un om limitat

Postat 25 May 2013 - 09:33 AM

Eu as vrea sa spun doar atat:ce satisfactie mai mare ai putea sa ai decat atunci ,cand dupa luni de truda si de framantari,sa vezi ca "ratusca " a intrat in apa si pluteste...tot respestul pentru munca ta. Imagine postata

#29 Useril este offline   buntzi 

• Membru senior

Postat 26 May 2013 - 12:58 PM

Tavi, după ce planuri lucrezi?
Am descărcat un set de planuri de pe siteul ăla rusesc, pentru kitul din carton. Cred că o să-mi încerc mâna pe el, dacă o să reușesc să fac rost de ceva cartoane prin țara asta amărâtă.

#30 Useril este offline   tavi 

• Membru senior

Postat 26 May 2013 - 02:45 PM

Salutare.
@ VIO.... multumesc pentru cuvintele frumoase, iar treaba cu "ratusca" chiar mi-a descretit fruntea. Ori si cum... lucrul la ratusca continua
@ Buntzi . lucrez dupa planurile revistei Plany Modelarschie numerele 66 din 1975 si 148 din 1989. In momentul de fata lucrez in paralel si la "micul Halny" la scara 1:50 , varianta din carton si....... tot "canibalizata si modificata" in RC v-a fi. Daca doresti... i-i pot trimite un scan al Nr 148 din 1989 cu planurile complete ale lui Halny.
Stima si respect tuturor.

#31 Useril este offline   buntzi 

• Membru senior

Postat 26 May 2013 - 03:25 PM

Eu am luat planurile de pe un site rusesc, revista respectivă era din 1985. Nu știu dacă cea din 89 are informatii în plus.
Dacă nu e prea mare efortul, trimite-mi te rog scanurile alea de pe revista din 89 pe buntzi@yahoo.com
Danke în avansImagine postata

#32 Useril este offline   tavi 

• Membru senior

Postat 27 May 2013 - 03:53 PM

Vezi postareabuntzi, la 26 May 2013 - 03:25 PM, a spus:

Eu am luat planurile de pe un site rusesc, revista respectivă era din 1985. Nu știu dacă cea din 89 are informatii în plus.
Dacă nu e prea mare efortul, trimite-mi te rog scanurile alea de pe revista din 89 pe buntzi@yahoo.com
Danke în avansImagine postata

Salut Bogdan. Nu ma intelege gresit, revista de care-ti povesteam este Plany modelarschie... si este revista dedicata cu planuri , nu cu modele din carton. I-ti atasez si aici lincul unde am incarcat planurile. http://fastupload.ro...9648c16cda.html

#33 Useril este offline   buntzi 

• Membru senior

Postat 28 May 2013 - 03:01 AM

Aha, deci altă gâscă-n altă traistă. Mai am de învățat multe de tot :(
Oricum era vorba de informații suplimentare despre navă. Am primit mailul, multumiri nenumărate! Download in progress...
Aaaahhhhhhh, acum înteleg cum se pot fabrica toate drăciile respective. Planurile sunt într-adevăr de execepție.Imagine postata

#34 Useril este offline   tavi 

• Membru senior

Postat 28 May 2013 - 07:51 PM

Datorita faptului ca la ultima incercare s-a constatat o crestere periculos de mare pentru motoare , astazi am trecut la instalarea unui sistem de racire pe baza de apa.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: SDC15715.JPG
  • Imagine atasata: SDC15718.JPG
  • Imagine atasata: SDC15720.JPG

#35 Useril este offline   buntzi 

• Membru senior

Postat 29 May 2013 - 03:25 AM

Tavi, cum ai dus apa lângă motoare? Nu reușesc să-mi dau seama din poză.M-am tot uitat pe siteurile cu materiale pentru modelism, dar nu am văzut (încă) ceva heat-sink pentru motoare. Unele dintre regulatoare au prevăzute niște heatsink mărunțele pe ele, dar niciunul nu l-am văzut să aibă tubulatură pentru răcire cu apă. Din câte țin minte, la computere deja se folosește de ceva vreme chestia asta, răcirea cu lichid a heatsinkurilor. Poate se poate adapta ceva de tipul ăsta și pentru modelism, având în vedere că pentru nave cel puțin nici măcar nu trebuie să te chinui cu un circuit închis.
Aici am găsit o pompă, dar e doar primul loc în care m-am uitat.

Much later edit: Am aflat cum e cu spirala de răcire pentru motoare.
Tavi, cum circuli apa prin serpentină? E și ceva pompă implicată pe undeva?

Notă: rog moderatorul sa unească aceste două posturi atunci când (dacă) le dă acceptul pentru forum. Mulțumesc.

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 29 May 2013 - 10:08 AM

#36 Useril este offline   tavi 

• Membru senior

Postat 29 May 2013 - 01:28 PM

Vezi postareabuntzi, la 29 May 2013 - 03:25 AM, a spus:

Tavi, cum ai dus apa lângă motoare? Nu reușesc să-mi dau seama din poză.M-am tot uitat pe siteurile cu materiale pentru modelism, dar nu am văzut (încă) ceva heat-sink pentru motoare. Unele dintre regulatoare au prevăzute niște heatsink mărunțele pe ele, dar niciunul nu l-am văzut să aibă tubulatură pentru răcire cu apă. Din câte țin minte, la computere deja se folosește de ceva vreme chestia asta, răcirea cu lichid a heatsinkurilor. Poate se poate adapta ceva de tipul ăsta și pentru modelism, având în vedere că pentru nave cel puțin nici măcar nu trebuie să te chinui cu un circuit închis.
Aici am găsit o pompă, dar e doar primul loc în care m-am uitat.

Much later edit: Am aflat cum e cu spirala de răcire pentru motoare.
Tavi, cum circuli apa prin serpentină? E și ceva pompă implicată pe undeva?

Notă: rog moderatorul sa unească aceste două posturi atunci când (dacă) le dă acceptul pentru forum. Mulțumesc.

Salve Bogdane. am sa-ti povestesc via PM treaba cu circuitul apei pentru racirea motoarelor...... aici incalcam regulamentul si...... luam na-na de la admini si moderatori.Imagine postataImagine postata

#37 Useril este offline   tavi 

• Membru senior

Postat 26 June 2013 - 09:08 AM

Salutam distins popor. Dupa una bucata luna in care sarcinile atribuite de Bo(ul)ss de la servici au fost multe, complicate si........ care m-au facut ca pe la domiciliu sa fiu duar simplu vizitator..... am reusit pana la urma sa mai gasesc timp si pentru mine, asa ca....... actualmente ma invart (adica fac pe electricianul) printre cabluri, fire si alte alea..... Mai pe scurt, dupa ce am crosetat in mare partea de catarg , am inceput sa-i intind toata cablaria pentru instalatia de craciun de pe acesta, instalatie care v-a consta in 10 licurici-proglotici. Daca partea asta e teoretic rezolvata.... e timpul sa ma gandesc deja temeinic la varianta radarului.... treaba mai complicata de fel... care implica hackuirea unui servo nanosau pico ( altu mai ieftin de 150 lei nu am)..... si multe alte complicatiuni, dar.... cum natura acestui forum nu permite dezbaterea acestor inconveniente, am sa-mi indrept aceasta dilema ctre alte meleaguri, aici ramanand sa va prezint doar ....situatia rezolvata(sper) si functionala.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: SDC15730.JPG
  • Imagine atasata: SDC15731.JPG
  • Imagine atasata: SDC15732.JPG
  • Imagine atasata: SDC15733.JPG
  • Imagine atasata: SDC15734.JPG
  • Imagine atasata: SDC15735.JPG
  • Imagine atasata: SDC15748.JPG
  • Imagine atasata: SDC15749.JPG
  • Imagine atasata: SDC15750.JPG

#38 Useril este offline   buntzi 

• Membru senior

Postat 26 June 2013 - 10:15 AM

Imagine postataImagine postata
Gizăs...
Well, spor la treabă meștere!

#39 Useril este offline   dan 

• Membru senior
  • Postari: 456
  • Inregistrat: 17-January 05
  • Interests:navomodelism,airsoft.

Postat 26 June 2013 - 10:33 AM

tavi,incerc sa dau de tine dar nu reusesc.ai alt nr de tel?

#40 Useril este offline   tavi 

• Membru senior

Postat 26 June 2013 - 10:48 AM

Vezi postareadan, la 26 June 2013 - 10:33 AM, a spus:

tavi,incerc sa dau de tine dar nu reusesc.ai alt nr de tel?

Salut Danute . 0743248256 , pe asta s-ar putea sa mai raspunda si sotia, al meu tlf e kaput iar sim-ul cu al meu nr e la pastrare

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

7 useri citesc topicul
0 membri, 7 vizitatori, 0 utilizatori anonimi