Dupa ani si ani...Panzerschiff Admiral Graf Spee
Postat 10 May 2006 - 09:51 PM
HELP :-?
Mi-a fost facut cadou un Graf Spee de la Heller 1/400 care este odios din toate punctele de vedere
Culori canci, bavuri destule, detalii nexam... ce ma fac ??? Ca vreau sa il fac !!!
Am scos eu de pe Google ceva poze cu scheme de vopsire dar nu sunt doua la fel
As avea nevoie de ceva documentatie daca aveti pe tema asta...si BTW site-ul ala care dadea carti moka e putin plecat la plimbare... :-x
Daca ma puteti ajuta raman dator
P.S. ce au marinarii cu pictura si pilotii cu mineritul asa si eu cu macheta asta
Unde e dragos sa faca haz de necaz ???[B]
Postat 11 May 2006 - 10:07 AM
Mda, probabil ca va trebui sa facem si o escadra ca sa iasa treaba bine.
Cartula, saru-mana, nu cred ca am eu fata de PE la nave. Ca marhaba nu sunt multi.
O sa incerc sa il fac cat pot de bine, avand in vedere ca nu am facut in viata mea nave si ca nu am mai lucrat ceva serios cam de vre-o 6 luni... :-?
Bozoman: sarumana boierule sati' dea dumnezeu sanatate frumosule, bengosule, chiparosule... poate te tine sa il pui si pe e-mail ??? asta dac nu cumva nu il aduci cu tine pe ceva la MMC sambata sau azi la lansare...
Va pup...
P.S. intre timp marinarii au inteles pictura, in schimb pilotii inca mai sapa ...anemic de tot
Postat 11 May 2006 - 11:36 AM
Daca nu-ti este, macar "iti mai clatesti ochii"
http://www.bismarck-class.dk/shipmodels/ge...fspeeterra.html
Bafta!
PS: Daca ai in intentie sa faci nava, atunci sunt doua posibilitati. Ori o faci "artizanat", ori faci rost (daca gasesti pe undeva) de planuri si remediezi sau reconfectionezi piesele gresite din chit. Are Heller un obicei de a face unele repere la misto de te ia inima si asta chiar si acolo unde au avut planuri...
Din nou ...
Bafta!
Postat 11 May 2006 - 12:23 PM
NU cred ca o sa am rabdarea si nervul sa fac din nou "misto" de nervii mei pentru gogomanii aia de la Heller...sau poate o sa incerc!!!
Partea cu artizanatul e ca vine mai simplu, dar apropos, onoarea mea de "modelist" se duce draq...
Multumesc oricum de ajutor.
Postat 11 May 2006 - 01:02 PM
Oricum lucrurile nu sunt chiar atat de rele.
Spre exemplu am un kit de Bismarck, 1:400, de la Zvezda in interiorul caruia se afla in realitate kitul de la Heller al navei cu pricina.
Aveam planurile inainte de a face rost de kit asa ca stiam din start ce achizitionez.
In afara unor detalii care sunt rezolvate de seturi de fotodecupaje (cu toate ca si acolo sunt greseli) exista doar cateva piese care n-au nici cea mai mica legatura cu realitatea si pe care n-am idee de unde le-au inventat.
Este vorba de piesele care formeaza cele doua macarale.
Cam asa arata bratul macaralei din dotarea kitului
si asa arata macaraua din plan
Din poza si din plan reiese ca ambele sunt macarale ... si cam atat.
Probabil ca sigur si la kitul tau exista astfel de ghidusii .
Bafta!
Postat 11 May 2006 - 01:15 PM
Deosebit, de mare exceptie si angajament!!!
Te gandesti ca la 1/400 trebuie sa existe un nivel oarecum sensibil de detaliu. Ei bine WRONG.
Ceea ce m-a disperat insa cel mai tare, si aici Wurger a incercat sa ma calmeze dar nu prea i-a iesit, e ca vopselele alea care le dau ei trebuie ghicite ca la Stii si POATE castigi
Dupa indelungi socoteli si cercetari a reiesit ca puntea superioar si acoperisul ei ar trebui sa fie ceva de genul sienna si puntea de lupta galbui, dar de la Heller iti ieseau vre-o 4 nuante de gri...
Proiectoarele nu au relief pe ele, Tunurile nu au tevile segmentate, nici macar alea mari, telemetrle de artilerie navala arata ca naiba...
MA rog, o sa pun diseara nite poze pe aici cu ce mi-a iesit mie dar sa nu radeti prea zgomotos
UIte tocmai ce am gasit-o pe asta, daca va intereseaza
http://uboatcolours....o.uk/page2.html
Sa vedem ce naiba mai imi iese
Bafta Cristi
Postat 11 May 2006 - 01:54 PM
Flyboy, la May 11 2006, 01:15 PM, a spus:
Ma gandesc ca ar trebui sa fie niscai asemanari daca nu de detaliu macar de aspect exterior.
Citeaza
Paiii ... inca este bine.
Exista unele la care sectiunea tevii este ovala
daca nu chiar patrata
Autorii meseriasi ai pieselor sunt cei de la MiniHobbyModels, iar piesele sunt de la Missouri, 1:350
Asa ca .... se poate si mai rau!
Bafta!
Postat 31 May 2006 - 09:54 AM
dan, la May 31 2006, 06:33 AM, a spus:
Tare ma mira ca ti-a scapat. Coperta este in imagine. Daca chiar n-o ai, da-mi de stire si gasim o modalitate sa intrii in posesia ei.
Bafta!
Postat 31 May 2006 - 09:14 PM
Nu inteleg framantarile de elev premiant pe care le aveai
Daca as fi facut si eu primul vapor asa m-as fi pupat si-n Qr ca Rex.
Tine-o tot asa si nu uita ca toti (machetistii) invata si afla lucruri noi tot timpul.
Tocmai asta-i frumusetea...Ca aflii mereu ceva nou. Altfel la intalniri doar am numara (bifa) cate am mai terminat....Ca la crosetat.
Postat 01 June 2006 - 07:45 AM
Totusi, mi-as permite sa-ti sugerez, sa incerci sa-ti refaci articolul.
Cred ca nu numai la poze ar trebui sa insisti, sunt convins ca poti face unele mai bune.
Dar si textul poate ar merita rescris. Este o nava frumoasa si cu o istorie bogata. Sunt sigur ca te-ai documentat in extenso asupra subiectului. De ce esti egoist si pastrezi informatia doar pentru tine... impartaseste-o si cu fratii tai !
Apoi, avand in vedere ca este un kit mare si bogat in piese, poate ar fi util un "kit report", in care sa ne spui care-i treaba cu plasticele... ce este bun si ce este naspa, eventual cum ar putea fi corectat.
Deasemenea si etapa de constructie, ar fi grozav daca ar fi scrisa pe larg, intr-o recenzie mai detaliata. La urma urmei, ai bagat o groaza de munca in monstrul asta, este interesat de stiut unde ai avut probleme, cum le-ai rezolvat si cum si de ce ai adaugat detalii in plus.
Poate ca si altii sunt tentati de acest proiect, iar un articol scris asa, ar fi aur pentru ei !
Io am fost intotdeauna intimidat de partea asta navo... fiind in acelasi timp tentat...
Deunazi am fost pe la Selgros sa iau detergent, carnati si nisip pentru buda lui Baloo... si am vazut acest kit pe raft. Recunosc... m-am uitat luuuung la el...
D'aia, VOI SA STIU !
Bravo, pentru acest inceput curajos. Succes cu viitoarele proiecte.
Si... te astept la cotitura cu modelul despre care m-ai intrebat...
Postat 01 June 2006 - 08:37 AM
wurger, la May 31 2006, 10:14 PM, a spus:
He he...multumesc de incredere baieti. Asta chiar ca o sa ma "boost" sa mai fac.
In ceea ce priveste pozele, din pacate aparatul de foto e un jaf de sony dsc-p72 care nu stie macrofotografie iar camera...hmmm...o sa incerc si niste close-up-uri pe aici pe colo.
Despre refacut articolul...fratele Dragos are dreptate oarecum, dar ar fi un articol destul de sterp de poze personale deoarece nu prea am facut pe parcursul constructiei dar sa incercam