Hai sa incep cu ce imi place.
Imi place ca este expresiva figurina ta, nu din punct de vedere anatomic, ci ca postura.. I-ai dat dinamica si expresivitate, si asta din prima "incercare". Mai exact imi spune "ceva" atunci cand ma uit la ea, o vad in miscare. Acum...tinand cont de faptul ca personajul este....sa nu-i spunem numele....poate ca nu este chiar inspirata o postura marca Bruce Lee
. Dar asta a fost optiunea ta, ai vazut .... sa nu-i spunem numele....intr-o maniera mai kung-fu-cianista, si cum nimeni nu stie cum arata in realitate....
Acum...in primul rand nu stiu daca ai facut armatura dupa template-ul care l-am postat (am pus link-ul pe undeva la inceputul acestei teme). Ca sa fii sigur ca din punct de vedere scheletistric, nu ai probleme, e bine sa-ti faci armatura masurand dimensiunile de acolo. Din cate vad eu in poza, la brate...par ceva cam lungi. Ca si punct de reper, ar trebui sa tii cont de faptul ca cotul (sari peste cacofonie) ar trebui sa vina cam acolo unde se termina toracele. La picioare, sunt posibile trei variante....ori femurul l-ai facut prea lung....ori partea inferioara a piciorului este prea scurta.....ori simplu fapt ca nu ai pus material suficient de mult in zona bazinului, face ca femurul sa para ceva mai lung decat ar trebui (distanta de la locul unde se imbina femurul cu bazinul este doar o idee mai lunga decat distanta de la genunchi la calcai). La cap nu am sa fac nici un comentariu...este prima incercare, si trebuie sa te astepti la un sir lung de incercari, pana sa incepi sa te apropii de ceea ce iti doresti.
O alta hiba ar fi ca modelul tau este prea plat.....chiar daca este ....sa nu-i spunem numele.....intotdeauna trebuie sa te gandesti ca hainele care le pui deasupra trebuie sa se sprijine pe ceva. Spre exemplu daca vei vrea sa faci o fantoma....chiar daca pleci de la ideea ca este ceva ce nu poate fi atins, inodora, incolora, insipida si nesuferita....ca sa-i oferi o prezenta care sa "placa" celui care va vedea lucrarea ta, trebuie sa-i dai volum.
Deci sfatul meu ar fi, sa faci un corp uman, cu o musculatura normala (care nu trebuie definita, trebuie doar sa-i dai o forma generala corpului) dupa care sa aplici o gramada de pliuri, cute, toale si ce mai vrei tu....si se va transforma intr-o....sa nu-i pomenim numele.... care sa te multumeasca.
Acum una peste alta trebuie sa tii cont ca ar fi prima ta incercare. Nu trebuie sa fii dezamagit, trebuie sa fii convins ca urmatoarea va fi mai buna decat asta si ca si in domeniul asta, timpul este un factor important pana vei ajunge sa ai rezultate care sa te multumeasca.
Mie unu pot spune ca-mi place.
Asa ca felicitari si sa ai spor la framantat "plastilina"!