Forum Machete,Modelism,Hobby: Sunt DEZAMAGIT - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Sunt DEZAMAGIT nu poti avea incredere in nimeni

#1 Useril este offline   Beriba 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 520
  • Inregistrat: 06-December 11

Postat 30 March 2013 - 10:59 PM

Buna seara,

Scriu aceste randuri dupa ce m-am enervat cumplit. Zilele trecute am pierdut o piesa "valve screw" de la unul din aerografele mele, lucru ce il face inutilizabil. Mai am unul, asa ca in seara asta voiam sa il folosesc pentru a vopsi o macheta. Insa nu am reusit din cauza lui.

Aerograful e cel cumparat de la florin13.

http://www.cartula.r...034#entry162034

Am ofertat 120, dar l-am luat la pretul de 160 lei si l-am rugat sa imi spuna daca are vreo problema, pentru ca nu vreau sa il iau si sa nu ma pot folosi de el. Imi era sa nu fie descentrata duza. Raspunsul lui a fost "Garantat ca este OK."

Am primit aerograful si nerabdator, l-am incercat. "Pârâia" cand suflam cu el, scapa aer pe la surubul de la controlul presiunii si pe langa maneta de actiune. L-am contactat, mi-a spus ca a fost nefolosit multa vreme si sa il folosesc cu diluant o vreme si problemele vor disparea. Asa am si facut, a disparut paraitul. Dar de scapat aer scapa in continuare.

In seara aceasta m-am enervat si am zis ca iau piesa "valve screw" de la el si o pun la primul meu aerograf, cu intentia de a il arunca pe acesta. Din pacate e putin mai mare si nu potriveste. Superb. Cu el nu puteam vopsi pentru ca imi iesea vopseaua pe langa ac(si pe clapeta) si se imprastia peste tot, pe maini, pe jos, un dezastru.

Atunci am zis: hai sa il desfac tot, sa vad ce garnitura e defecta, sa o inlocuiesc. Si asa am ajuns la poza de jos:

Imagine postata

Imagine postata

Asta e tot ce contine aerograful, mai putin coada. Ce lipseste? Piesa 6 si 7. Evident ca fara alea, pe acolo vine presiune, cu vopsea. Va inchipuiti ce mizerie se face. Iar acest aerograf "Garantat ca este OK."

In poza asta se vede ca lipseste piesa 7:
Imagine postata

Iar in poza asta e piesa 7, dar pe aerograful ce il am de la matly, cu 100 sau 120 lei si care a mers perfect.
Imagine postata

Eu nu neg ca sunt incepator, dar nu sunt prost. Nu am avut nicio alta problema cu niciun alt user de pe acest forum. De obicei am mers pe incredere, iar florin13 este un user vechi si nici nu se punea problema sa nu am incredere.

Fara acea piesa aerograful asta nu a functionat niciodata bine. Si nici nu se pune problema "sa fii uitat" piesele. A stiut ca lipseste.

Am cumparat un aerograf cu piese lipsa la un pret de aerograf intreg. Puteam sa il vand si eu mai departe, sa ma fac ca ploua. Dar nu sunt asa, nu asa mi-e caracterul.

MORALA?
Nu va zgarciti la bani, daca va trebuie aerograf mergeti si cumparati-l NOU, DIN MAGAZIN. Sunt lucruri de mare precizie si 90% din cazuri nu e vandut de bun ce e. Altfel riscati sa cumparati mizerii.

Florin, nu imi trebuie banii inapoi, dar sa stii ca sunt foarte dezamagit. Chiar nu credeam ca pe forumul asta se dau tepe.

Aceasta postare a fost editata de Beriba: 30 March 2013 - 11:00 PM

#2 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 30 March 2013 - 11:29 PM

Hm.
Iti inteleg supararea, insa ma intreb daca nu era totusi mai bine sa purtati o discutie (mai in amanunt), cu Florin ? Ceva ma face sa cred ca nu este vinovat voluntar.
Nu tin apararea nimanui, insa eu unul asa as fi procedat. Sper doar sa lamuresti rapid si cat mai amiabil problema constatata de tine.

Din experienta mea : Bucsa de teflon (pozitia 6) e musai sa o ai pusa acolo, altfel vopseaua nu mai urca unde trebuie si curge spre spate, asa cum ai scris tu (si cum am patit si eu din nestiinta initiala). Eu am inlocuit-o cu nu mai stiu ce (scuze pentru memoria slaba), insa musai trebuie sa fie rigida, nu de cauciuc. Si asta pentru a permite acului sa alunece relativ liber si usor prin canalul interior al respectivei bucsi.

Flansa (sau cum se numeste) cu filet exterior, are rol doar pentru ghidajul acului, nu de etansare. S-ar putea fabrica o alta, ma gandesc ca nu ar merita aruncat un aerograf care altfel, ar trebui sa fie functional.

Sper sa nu te fi suparat mai tare cu postarea mea; poate din contra, te va ajuta cat de cat.
O seara faina sa ai,
Adi.

#3 Useril este offline   Beriba 

• Membru senior

Postat 30 March 2013 - 11:55 PM

Nu caut o rezolvare si cum am zis nu astept nimic.

A fost mai mult o informare si prezentare a supararii mele, deoarece eu in ziua in care am primit aerograful i-am si scris semnaland problemele. Se poate sa nu fi observat el, e posibil si pot intelege asta. Ce nu pot intelege e cum vinzi ceva ce nu functioneaza. Adica il verifici, inainte sa il dai, ca nu il dai pe gratis.

Acul intra foarte usor fata de celalat aerograf. Ai dreptate, e de teflon, asa e cea din imagine. Insa nu potriveste sa o pun la celalalt, pentru ca e putin mai mare.
Asta este acum, am doua defecte, il voi lua si pe al 3lea. Nou, bineinteles.

De fabricat nu stiu daca am cum, e piesa mica si nu prea vad cum as putea sa o fac. Si daca nu il arunc, va sta in sertar fara sa il pot folosi. E similar.

#4 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12663
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 31 March 2013 - 08:39 AM

Mda, cam nasol. Ca si Adip, zic ca era mai bine ca problema sa o rezolvati intre voi: nene nu merge, ce facem, cum facem. Adia daca problema nu era inteleasa puteai sa o faci publica.
Bun, acuma ca rezolvarea problemei. Dracul nu-i chiar asa de negru. Garnitura si saiba/flansa, adica piesele 6 si 7 se pot face de catre un strungar bun, nu-i deloc greu. Vad ca aerograful e de la Hobbyx, poate poti lua legatura cu ei, poate au aceste piese ca rezerve. Nu merita investit in alt aerograf si nici sa le arunci pe astea.
Ar fi cazul ca si Florin sa-si spuna opinia.

#5 Useril este offline   niki 

• Membru senior
  • Postari: 1169
  • Inregistrat: 23-January 05

Postat 31 March 2013 - 09:53 AM

Vezi postareaZ-mare, la 31 March 2013 - 08:39 AM, a spus:

... adica piesele 6 si 7 se pot face de catre un strungar bun, nu-i deloc greu.

Cand cumperi ceva, nu o faci in perspectiva enuntata de tine. Il cumperi ca sa il scoti din cutie si sa iti rezolvi problemele cu el. Mai mult, au cam trecut vremurile (sau poate, tocmai!, sunt pe cale sa se reintoarca) in care "vorbeai cu un strungar bun si iti faceai suport de prosoape pentru baie"...

Nota: nu cunosc pe niciunul din protagonistii acestei afaceri cu aerograful. Faza cu "trebuia intai vorbit pe mesagerie" o avea ea rostul ei, insa la cum e aruncata in discutie de fiecare data are sanse sa se transforme din panaceu in batista pe...

#6 Useril este offline   Mr32 

• Membru senior
  • Postari: 1478
  • Inregistrat: 24-December 05
  • Interests:Machete de avioane militare 1/32, aviatie.

Postat 31 March 2013 - 10:50 AM

Va salut pe toti cei care urmariti acest topic. O sa incerc sa fac putina lumina in acest caz. In primul rand, la fel cum am spus cand am vandut aerograful, nu imi place nici sa dau si nici sa iau tepe, de orice fel. In al doilea rand, vad ca ai desfacut aerograful cum eu nu am facut-o niciodata si nu inteleg de ce? La toate aerografele pe care le-am avut, nu a fost necesar sa le desfac atat de amanuntit, cum ai facut-o tu. Piesa care zici tu ca lipsese, nu am avut nici un motiv ca sa o desfac. Singurul "defect" care il avea aerograful si de care ti=am zis, cand am vorbit cu tine, era fenomenul de "paraire" care apare datorita faptului ca nu a fost folosit demult, si garniturile se "usuca", dar dupa cativa ml de diluant, se "relaxeaza" si nu mai ai probleme. La fel patesc si cu al meu, daca nu il folosesc doua-trei saptamani, imi face bule in interiorul cupei. Daca zici tu ca ai probleme cu garnitura de teflon, am un set de rezerva de garnituri de la hobbyx, si daca vrei o sa ti-o trimit, gratis. In rest nu am inteles, de ce, dupa aproape jumate de an, imi spui ca nu merge. Trebuia, atunci cand mi-ai zis ca "paraie"(adica in prima saptamana dupa ce l-ai luat), sa imi spui ca ai "descoperit" ca lipseste piesa aia. Nu imi place sa fiu acuzat de asa ceva. Orice tranzactie pe care am facut-o, pe acest forum, a fost de buna credinta si cred ca cei care au facut tranzactii cu mine pot confirma acest lucru.

Imagine postata

#7 Useril este offline   Beriba 

• Membru senior

Postat 31 March 2013 - 11:24 AM

Īți voi spune de ce scriu după atāta timp(nu e un an :) ). L-am folosit după ce l-am luat o perioada si, enervandu-mă prea tare l-am lăsat in cutie si m-am folosit de celălalt. Aseară l-am folosit pt ca nu mai aveam altul si m-am enervat foarte tare cānd am văzut cāt de tare iese vopseaua pe lāngă maneta. Nu in cupa, pe lāngă maneta si mi se scurgea pe mana si pe jos. Acum m-am calmat. Nu mă ajuta garnitura, pentru ca nu e piesa care sa o țină.

Aceasta postare a fost editata de Beriba: 31 March 2013 - 11:26 AM

#8 Useril este offline   Mr32 

• Membru senior

Postat 31 March 2013 - 11:33 AM

Ai dreptate, nu este dupa un an, este dupa aproape trei luni, dar asta nu are importanta, important este faptul ca as vrea sa ma crezi pe cuvant, ca nu am umblat la piesa care zici tu ca lipseste. Ce as fi avut de castigat, sa il trimit fara o piesa?

#9 Useril este offline   Beriba 

• Membru senior

Postat 31 March 2013 - 11:45 AM

Te īnțeleg, poate am exagerat si eu, dar eram foarte supărat. Mie īmi trebuia ceva functional. Am sa īncerc sa fac rost de piesa sau poate mi-o face cineva, am primit niște link-uri. Īmi plăcea pt cupele interschimbabile, fapt ce īl face ușor de curatat.

#10 Useril este offline   Beriba 

• Membru senior

Postat 31 March 2013 - 03:35 PM

Florin, daca mai e valabila oferta cu garniturile. o accept. Dar nu le vreau gratis, platesc cat au fost.

#11 Useril este offline   Mr32 

• Membru senior

Postat 31 March 2013 - 06:15 PM

Vezi postareaBeriba, la 31 March 2013 - 03:35 PM, a spus:

Florin, daca mai e valabila oferta cu garniturile. o accept. Dar nu le vreau gratis, platesc cat au fost.

Trimite-mi inca o data adresa ta.

#12 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 01 April 2013 - 08:45 AM

Beriba, nu stiu de unde esti, dar in tārgul de la Valea Cascadelor au aerografe asemănătoare cu 80 lei.
Chiar daca nu vrei unul nou, o pot intreba pe doamna care le vinde, daca are si piese de schimb.
Piese de schimb pentru aerografe am mai vazut la ColorIT - un magazin la intersectia Grivita cu Stefan Furtuna si prelungirea Dacia.
Eu garnitura de teflon mi-amfacut singur ca al meu avea de cauciuc. Daca vrei iti dau material. Cu o preducea si un ac de seringa iti faci mai multe sa ai si de rezerva.

#13 Useril este offline   Beriba 

• Membru senior

Postat 01 April 2013 - 09:49 AM

Am vorbit cu un prieten si imi va face un surub cu gaura prin el, filetat, de dimensiunea aceea. Lung de 10 mm. De aceea am zis acceptat garnitura de teflon, pentru ca o voi putea folosi. Banuiesc ca viata va avea multa, deoarece la celalalt e buna si nu are nicio problema. Doar ca de la ala nu imi potriveste la asta.

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi