Forum Machete,Modelism,Hobby: Centauri - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Centauri

#1 Useril este offline   silviug2009 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 469
  • Inregistrat: 23-May 11

Postat 29 March 2013 - 06:46 PM

Prea multe nu am a va povesti despre lucrarea asta....va las pe voi sa decideti daca a iesit ceva bun sau nu.
Imagine atasata: 1.1.jpgImagine atasata: 2.1.jpg
Imagine atasata: 3.1.jpgImagine atasata: 4.1.jpg
Imagine atasata: 5.1.jpgImagine atasata: 6.1.jpg

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 29 March 2013 - 07:14 PM
Motiv editare: rearanjare in pagina

#2 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior
  • Postari: 891
  • Inregistrat: 22-December 08

Postat 29 March 2013 - 07:35 PM

Olala, Silviu! :good:
Imi place!
Ce scara este?

#3 Useril este offline   JangBogo 

• Membru senior
  • Postari: 2386
  • Inregistrat: 10-February 10
  • Interests:Figurine Antichitate-perioada moderna, Afrika Korps, Japonia.

Postat 29 March 2013 - 07:38 PM

Silviu, jos palaria! Ai niste ochi din ce in ce mai buni, iar posturile dinamice sunt f.reusite.
BRAVO!

#4 Useril este offline   b00gie 

• Membru senior
  • Postari: 383
  • Inregistrat: 14-August 09

Postat 29 March 2013 - 08:21 PM

Silviule, nu am cuvinte... Imagine postata
Deja esti la un nivel la care eu unul nu am ce carcoti. Imi place ceea ce vad - posturile, anatomia, dinaminca scenei... tot. FELICITARI!!! Imagine postata
Eu zic sa incepi sa iei in serios matritarea. Eu unul stiu ca mi-as dori o copie dupa lucrarea asta si dupa luptatorul tauren.
Spor si la mai mare! Imagine postata

#5 Useril este offline   valel31 

• Membru deplin
  • Postari: 87
  • Inregistrat: 01-February 13
  • Interests:figurine,afv,aviatie

Postat 29 March 2013 - 11:11 PM

Interesanta lucrare,eu zic ca a iesit bine......din ce in ce mai bine! Esti pe drumul cel bun! Imagine postata

#6 Useril este offline   silviug2009 

• Membru senior

Postat 30 March 2013 - 10:52 AM

LAV, ma bucur ca ce am facut iti place. Despre scara la care l-am facut.....sincer nu stiu ce sa zic, cred ca il poti considera un hibrid. Corpul de cal l-am facut la scara 1:32, dar bustul omului este ceva mai mare, undeva pe la scara 1:24....asa ca nu prea imi dau seama in ce scara ar fi, sau cum se ia in calculeaza scara la centauri (poate tot la nivelul ochilor, ca si la restul). Ca si idee cel cu barosul are cam 8.5 cm (pana la varful capului, celalalt cam 8 cm masurat pana la varful coifului).

Jang - multam frumos pentru apreciere, faptul ca am reusit sa creez o dinamica care sa placa (scuze pentru cacofonie) ma bucura foarte tare.
Bogdan - ce pot sa zic....sper sa nu ma consideri imbibat cu o falsa modestie cand am sa spun ca nu am sa iau in considerare cand spui ca am ajuns la un nivel la care nu mai ai ce carcoti. Bube sunt, si inca vor mai fi o perioada, dar cert este ca felul cum imi privesti lucrarile imi da convingerea ca sunt mult mai departe de stadiul de la care am plecat si mult mai aproape de stadiul la care vreau sa ajung, cu fiecare lucrare pe care o fac.
Multumesc foarte mult, esti un real suport.
In privinta matritarii, chiar ma gandesc serios la asa ceva. Tapul l-am taiat (era sa zic castrat), dar odata taiat i-am observat niste defecte aparute in locuri greu vizibile (incheieturi). De reparat le-am reparat, acum ramane sa ma ocup de turnare....insa daca nu va iesi ceva care sa-mi placa mie , atunci nu-l voi scoate la inaintare. Si cum sunt pretentios, am ceva rezerve....Vom vedea. In privinta cenaturilor, aici lucrurile stau putin altfel. Ar trebui sa aflu cam cum se matriteaza un cal. Mai exact cum se matriteaza in asa fel incet corpul sa fie gol pe dinauntru (la fel ca si caii din kit-urile care le-ati cumparat). Altfel, ca sa-mi iasa "plin", la fel ca si bustul omului, ar consuma mult material si nu ar fi rentabil.
Valel - asta este deocamdata target-ul meu - "din ce in ce mai bine". Daca-l ating de fiecare data, eu is multumit. Multumesc frumos pentru apreciere.

Acum vreau sa-mi cer scuze pentru calitatea imaginilor, detaliile nu se observa foarte bine (se pare ca inca nu stiu ca-mi fotografiez asa cum trebuie lucrarile). Desi stiu ca sunt o gramada de tutoriale despre asa ceva pe net, desi am un aparat bun, desi cu rabdare m-a inzestrat mama (atunci cand fac ceva care imi place).....va vine sa credeti ca pur si simplu mi-e lene sa le citesc??
Dar o sa-mi dau un sut in cur, o sa ma informez, si poate o sa iasa si in privinta asta ceva mai bun.
Am sa atasez o poza cu armura care mi-a servit drept model pentru centaurul care este cu barosul (clasa muncitoare) si o poza cu coiful care mi-a servit drept model pentru celalalt centaur (spargatorul de greva).

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: AE1448.jpg
  • Imagine atasata: 388327.jpg

#7 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior
  • Postari: 891
  • Inregistrat: 22-December 08

Postat 30 March 2013 - 03:09 PM

Vezi postareasilviug2009, la 30 March 2013 - 10:52 AM, a spus:

LAV, ma bucur ca ce am facut iti place. Despre scara la care l-am facut.....sincer nu stiu ce sa zic, cred ca il poti considera un hibrid. Corpul de cal l-am facut la scara 1:32, dar bustul omului este ceva mai mare, undeva pe la scara 1:24....asa ca nu prea imi dau seama in ce scara ar fi, sau cum se ia in calculeaza scara la centauri (poate tot la nivelul ochilor, ca si la restul). Ca si idee cel cu barosul are cam 8.5 cm (pana la varful capului, celalalt cam 8 cm masurat pana la varful coifului).

Multumesc Silviu pt. lamuriri. :good:
Asa cum ti-am mai spus, a-si fi foarte incantat sa pot ajunge sa lucrez lucrari ale tale. Da de veste cand esti pregatit si vorbim! :hi:

#8 Useril este offline   anakinu 

• Membru senior
  • Postari: 1077
  • Inregistrat: 14-March 08
  • Interests:Rock ,modelism,bere

Postat 30 March 2013 - 05:59 PM

Silviu,Imagine postata!
Lucrarile tale sunt din ce in ce mai bune !Imagine postataImagine postataImagine postata
Spor in continuare !Imagine postata

#9 Useril este offline   silviug2009 

• Membru senior

Postat 31 March 2013 - 12:42 AM

Anakinu nu pot spune decat ca ma bucur ca rezultatul iti place. :drinks:

#10 Useril este offline   anakinu 

• Membru senior

Postat 01 April 2013 - 10:16 PM

Mai Silviu, nu imi plac lucrarile tale...sunt mort dupa ele Imagine postata!!!
Astept sa primesc niste Fimo Classic si m-am hotarat sa-mi incerc norocul in "modelare"...
Sper sa nu ma fac de râs Imagine postata
In alta ordine de idei, asa cum ti-am mai spus, VOPSEŞTE-LEEEEEEEEE !!!!!!!!
Sunt adevarate opere de arta (cel putin pentru mine Imagine postata)
Bafta !Imagine postata

#11 Useril este offline   silviug2009 

• Membru senior

Postat 02 April 2013 - 01:33 AM

Anakinu, daca nu ma insel ti-am mai spus asta. Prima ta lucrarea (dupa parerea mea) va intra cu siguranta cel mult la categoria "bravo, ai pasit cu dreptul" . Ce-mi doresc eu este ca indiferent de rezultatul pe care-l ai, sa nu depui armele. Modeleaza timp de vre-o 6-7 luni, si de abia pe urma trage o concluzie. Eu totusi am in spate de acum vre-o 2 ani, si tot mai am cale lunga de batut pana la punctul la care imi doresc sa ajung.
As vrea sa-ti dau niste puncte de plecare, daca nu-i cu suparare.
1. La fel ca si in cazul dioramelor, alegeti cu grija tema pe care o abordezi.
2. Armatura sa fie cat se poate de bine facuta, altfel garantat, pleci cu un mare minus la drum. Cand spun cat se poate de bine facuta, ma refer la masurarea cat mai corecta a segmentelor corpului (te ghidezi dupa template).
3. Nu te grabi sa pui cantitati mari de material, lucreaza cu bucati mici pe care sa le intinzi cat mai bine pe suprafata care vrei sa o acoperi.
4. Daca simti ca sunt locuri in care materialul "se invarte" in jurul armaturii, da-l jos si reia modelarea in zona respectiva.
5. Musai cauta-ti pe net planse cu anatomia corpului uman
Mult spor iti doresc, si astept sa-ti vad postata lucrarea.

P.S. Opere de arta este mult spus....ma flateaza si ma bucura comparatia, dar este departe de adevar. Poate in viitor...(sau intr-o alta viata :-) )
Iar in privinta picturii....inca nu-mi vine sa las lucrul cu acul si sa ma apuc de lucrul cu pensula. Si asta se incadreaza tot la capitolul "poate in viitor".

#12 Useril este offline   anakinu 

• Membru senior

Postat 02 April 2013 - 07:26 PM

Danke pentru sfaturi !Imagine postataCu siguranta voi tine cont de ele , si , cu riscul de a te stresa, iti voi mai "arunca ",(scuzati cacofonia) cate un PM pentru a-ti cere ceva sfaturi.(asta ca sa nu plictisim pe cineva ...Imagine postata)
Hai, BAFTA !Imagine postata

#13 Useril este offline   b00gie 

• Membru senior
  • Postari: 383
  • Inregistrat: 14-August 09

Postat 03 April 2013 - 12:27 AM

Sfaturile sunt binevenite si pentru altii care incearca sa isi faca curaj sa incerce sculptura. Iar discutiile pe marginea inceputului in ale sculpturii eu cred ca ar fi mai utile intr-un topic decat pe PM pentru a putea invata si altii. Eu unul stiu ca ma invart de ceva vreme si am o samanta de proiect de acest gen in asteptare. Asadar v-as fi recunoscator daca m-ati lasa sa fur cate ceva din discutiile voastre pe subiect. Imagine postata

Aceasta postare a fost editata de b00gie: 03 April 2013 - 12:28 AM

#14 Useril este offline   silviug2009 

• Membru senior

Postat 03 April 2013 - 05:46 PM

Anakinu, fie ca recurgi la varianta PM, fie ca deschizi un topic in care putem lucra amandoi (daca s-ar putea spune asa), poti sa contezi pe ajutorul meu.
Bogdan, e prima oara cand te aud ca ai intentia (si ai tema) de a te apuca de modelat ceva. Acelasi lucru care i l-am spus lui anakinu, este valabil si pentru tine. PM sau topic nou, si hai sa iasa ceva.

#15 Useril este offline   silviug2009 

• Membru senior

Postat 11 April 2013 - 12:09 PM

Pentru ca in pozele postate mai sus nu se vedeau clar moacele, am postat aceste doua prim planuri.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 7.jpg
  • Imagine atasata: 6.jpg

#16 Useril este offline   AlexSasu 

• Membru deplin
  • Postari: 76
  • Inregistrat: 28-June 12

Postat 25 May 2013 - 08:56 PM

Foarte fain lucrat. Detalii, anatomie, tot. Singura obiectie pe care o am e la umarul stang al centaurului cu ciocan. E putin cam in fata si arata putin dubios. Astept sa-l vad pictat :D. Jos palaria oricum.

#17 Useril este offline   silviug2009 

• Membru senior

Postat 25 May 2013 - 10:15 PM

Intr-adevar umarul stang este mai in fata insa nu cred ca asta ar fi o greseala...depinde la cum privesti miscarea. Daca ar fi ridicat ciocanul din fata inspre spate, ca pe o sabie spre exemplu, atunci umerii ar fi trebuit sa fie pe aceeasi linie. Daca ciocanul se ridica de undeva din spate (poza pe care am atasat-o arata cam cum am gandit miscarea), atunci pana intr-un anumit punct umarul stang (sau drept, depinde din ce parte se ridica ciocanul) este ceva mai in fata, urmand sa se puna pe aceeasi linie cu umarul drept in partea finala a miscarii.
Din pacate din poza nu se vede prea bine, dar corpul este putin rasucit, avand partea stanga putin in fata....daca l-as fi pozat fara armura, rasucirea trunchiului s-ar fi observat ceva mai bine. Oricum, ma bucur ca per total, rezultatul iti place :rolleyes:.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: taiat%20lemne%20(3).jpg

#18 Useril este offline   AlexSasu 

• Membru deplin
  • Postari: 76
  • Inregistrat: 28-June 12

Postat 25 May 2013 - 11:06 PM

Am inteles. Imi imaginasem eu altfel pozitia, de aceea vedeam ca si cum ar fi trebuit sa fie pe aceeasi linie umerii. :)

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi