LAV, ma bucur ca ce am facut iti place. Despre scara la care l-am facut.....sincer nu stiu ce sa zic, cred ca il poti considera un hibrid. Corpul de cal l-am facut la scara 1:32, dar bustul omului este ceva mai mare, undeva pe la scara 1:24....asa ca nu prea imi dau seama in ce scara ar fi, sau cum se ia in calculeaza scara la centauri (poate tot la nivelul ochilor, ca si la restul). Ca si idee cel cu barosul are cam 8.5 cm (pana la varful capului, celalalt cam 8 cm masurat pana la varful coifului).
Jang - multam frumos pentru apreciere, faptul ca am reusit sa creez o dinamica care sa placa (scuze pentru cacofonie) ma bucura foarte tare.
Bogdan - ce pot sa zic....sper sa nu ma consideri imbibat cu o falsa modestie cand am sa spun ca nu am sa iau in considerare cand spui ca am ajuns la un nivel la care nu mai ai ce carcoti. Bube sunt, si inca vor mai fi o perioada, dar cert este ca felul cum imi privesti lucrarile imi da convingerea ca sunt mult mai departe de stadiul de la care am plecat si mult mai aproape de stadiul la care vreau sa ajung, cu fiecare lucrare pe care o fac.
Multumesc foarte mult, esti un real suport.
In privinta matritarii, chiar ma gandesc serios la asa ceva. Tapul l-am taiat (era sa zic castrat), dar odata taiat i-am observat niste defecte aparute in locuri greu vizibile (incheieturi). De reparat le-am reparat, acum ramane sa ma ocup de turnare....insa daca nu va iesi ceva care sa-mi placa mie , atunci nu-l voi scoate la inaintare. Si cum sunt pretentios, am ceva rezerve....Vom vedea. In privinta cenaturilor, aici lucrurile stau putin altfel. Ar trebui sa aflu cam cum se matriteaza un cal. Mai exact cum se matriteaza in asa fel incet corpul sa fie gol pe dinauntru (la fel ca si caii din kit-urile care le-ati cumparat). Altfel, ca sa-mi iasa "plin", la fel ca si bustul omului, ar consuma mult material si nu ar fi rentabil.
Valel - asta este deocamdata target-ul meu - "din ce in ce mai bine". Daca-l ating de fiecare data, eu is multumit. Multumesc frumos pentru apreciere.
Acum vreau sa-mi cer scuze pentru calitatea imaginilor, detaliile nu se observa foarte bine (se pare ca inca nu stiu ca-mi fotografiez asa cum trebuie lucrarile). Desi stiu ca sunt o gramada de tutoriale despre asa ceva pe net, desi am un aparat bun, desi cu rabdare m-a inzestrat mama (atunci cand fac ceva care imi place).....va vine sa credeti ca pur si simplu mi-e lene sa le citesc??
Dar o sa-mi dau un sut in cur, o sa ma informez, si poate o sa iasa si in privinta asta ceva mai bun.
Am sa atasez o poza cu armura care mi-a servit drept model pentru centaurul care este cu barosul (clasa muncitoare) si o poza cu coiful care mi-a servit drept model pentru celalalt centaur (spargatorul de greva).