Lasand acesta dilema, m-am hotarat eu la un moment dat ca dupa vreo dooj de ani de colectionat cutii cu plastic in ele (preponderent WW2 piston si elica 1/48 - stiu ca-i banal da' n-am ce-i face, astea imi plac), trebuie sa incerc sa incep naibii ceva.
Intrebarea era, cu ce anume sa incep? Pai cum sa stric eu din prima bunatate de Messerschmitt? Sau vreo frumusete de Focke-Wulf?
Nici macar vreun cazan d-ala de Thunderbolt nu ma lasa inima sa prapadesc la prima incercare.
Dupa ceva timp de gandire (in care am mai cumparat ceva cutii cu plastic in ele ca deh - cine se poate abtine?), am realizat eu ca pentru prima incercare tre' sa jertfesc un model care nu-i chiar asa "de suflet". M-am consolat ca totusi e pentru un scop nobil.
Am hotarat ca cel mai potrivit candidat tre' sa fie o "teava".
Cautat repede printre zecile de cutii - si iata norocosul castigator - F86 E de la Italeri.
Kit relativ simplu, fara mari pretentii de detaliu si acuratete.
Documentatia mea este aproape inexistenta, iar instructiunile de vopsire furnizate de producator stiti si voi ca sunt uneori hilare.
Ca varianta de inmatriculare, m-am oprit la Bundesluftwaffe JA 111...cica ar fi fost trotineta personala a lui Erich Hartmann, imediat ce s-a intors din vacanta de la Unchiu' Iosif Visarionovoci, care l-a tinut gratis vreo 10 ani prin Spa-urile din Siberia.
Varianta initiala (1956) de inmatriculare era bare metal...am reusit sa gasesc o poza mica si cam stearsa pe undeva pe net. Ulterior avionul a fost camuflat RAF style.
Asa ca intr-o dimineata am scuipat in palme, am deschis cutia, am scos ceva scule si m-am apucat de treaba.
Atasat o prima poza (sper sa mearga, ca n-am mai postat).
O sa mai urmeze.
E primul meu model - asa ca fiti indulgenti.
Ati fost avertizati :)...
Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 29 March 2013 - 03:32 PM
Motiv editare: editat poza