Palmares AMA 2013 Szolnok & Civitavecchia
Postat 30 March 2013 - 01:52 PM
Bill, la 30 March 2013 - 12:35 PM, a spus:
Excelente pozele si atmosfera !
Felicitari tuturor inca o data
Sa ne vedem la Moson 2013 cu speranta ca AMA va inscrie si acolo.
Spor,
Bill
Cu tine si cu Tibi , chiar ca nu ne facem griji in privinta asta....
OldHammer, la 30 March 2013 - 12:04 PM, a spus:
Cayuse...
Postat 30 March 2013 - 03:44 PM
LAV-Z, la 30 March 2013 - 03:12 PM, a spus:
Foarte faine poze si exponate! Un concurs tare! Ma bucur pentru premiile aduse acasa!
Multumiri inca o data....
Concursul nu-i la nivelul la care participi tu in Canada-IPMS-ul e totusi altceva .
Dar a fost un mic pas mare pentru noi...
Postat 30 March 2013 - 05:44 PM
busila, la 30 March 2013 - 03:44 PM, a spus:
Concursul nu-i la nivelul la care participi tu in Canada-IPMS-ul e totusi altceva .
Dar a fost un mic pas mare pentru noi...
Din cate vad din fotografii, majoritatea lucrarilor sunt la nivel ridicat si foarte ridicat. Premiile obtinute nu sunt decat o recunoastere a talentului colegilor nostrii. Ele nu pot dacat sa motiveze activitatea viitoare. Presupun ca sistemul de jurizare a fost OPEN. IPMS foloseste un sistem "imbacsit" cu locul 1, 2 si 3 (aur, argint si bronz). Numai o singura lucrare poate lua o medalie. Lucrari bune si foarte bune raman fara atentie. Eventual o mentiune.
Poate ca nu premiile sunt cele mai importante, ci experienta acumulata si contactele stabilite cu alti modelisti. Eventualele prietenii ce se pot lega in timp. Participarea la asemenea expozitii este un pas urias in fata si eu ma bucur foarte mult pt. toti care au fost acolo. Experienta care vine din prezenta in sala cu exponate este unica si toti care a-ti participat stiti bine la ce ma refer. Depinde de fiecare cum va folosi aceasta experienta.
Eu nu pot decat sa va felicit, inca o data, pe toti pentru decizia si efortul financiar de a participa si multumesc mult pentru fotografii.
Postat 30 March 2013 - 07:13 PM
Doresc sa impartasesc si eu citeva impresii de la acest concurs.
In primul rind organizarea dar si locatia a fost una bine gindita. Machetele si figurinele prezentate au fost la un nivel ridicat decalitate. Vorba lui HIND - au mai fost si citeva dude dar vizibile numai unui ochi format sau altfel zis unei persoane cu ceva experienta si ceva ani de modelism... Dar am fost dezamagit ca tocmai Italienii care sunt mari iubitori de motociclism nu sau aratat cu asaceva cu toate ca eu cunosc citva chiar din Roma si nu au venit cu machetele lor...
Prezenta mea acolo nu a fost pentru a "stringe" premii, este cu totul altceva cind vezi machetele altora si iti explica cum si ce a facut sau ce a folosit. unul din membrii clubului mi-a adus macheta unui MIG 21 MF care era in lucru pentru a mi-l arata.
A fost o experienta minunata pe care am impartasito cu cei 4 colegi AMA. Daca va exista o noua posibilitate peste 2 ani, voi incerca saparticip din nou.
Postat 30 March 2013 - 09:21 PM
Dupa parerea mea, cred ca toata lumea a avut de castigat, de fapt.
Vorba lui Tibi, locatie excelenta, pe malul marii, nivel ridicat al exponatelor, din ce imi dau seama vazind pozele.
Imi permit sa remarc totusi, un anume exponat, la aero :
Nieuport 11 " skeleton"
Pacat ca poza nu este prea stralucita. Mi se pare excelent.
Nu stiu cui apartine lucrarea, dar i-as adresa felicitari.
Desigur, dupa ce-i felicit pe castigatorii nostrii
Aceasta postare a fost editata de Longinus: 30 March 2013 - 09:22 PM
Postat 30 March 2013 - 09:37 PM
alexelu_marinelu, la 30 March 2013 - 09:02 PM, a spus:
Laptop-ul meu inca scaneaza, randeaza, defragmenteaza, ofteaza etc. Cand va termina, voi incerca sa rezolv cu pozele, identificand cat mai multi dintre castigatori.
Cum sa fiu suparat tata ? pe mataluta ? fusei nedumerit oleaca ....
Longinus, la 30 March 2013 - 09:21 PM, a spus:
Dupa parerea mea, cred ca toata lumea a avut de castigat, de fapt.
Vorba lui Tibi, locatie excelenta, pe malul marii, nivel ridicat al exponatelor, din ce imi dau seama vazind pozele.
Imi permit sa remarc totusi, un anume exponat, la aero :
Nieuport 11 " skeleton"
Nieuport 11.JPG
Poate are Tibi poze mai bune ..sau Olaf....sa vad ce gasesc zilele umatoare.....
Postat 31 March 2013 - 08:37 AM
Nieuport 11 " skeleton"
Nieuport 11.JPG
Am eu vreo 2 bune - se rezolva in curand. Asa, ca fapt divers, este "best in show" : 1/72, total scratch, strung, metal, sudura, documentatie excelenta, etc.
Facuta de un batranel simpatic si discret. A adus o lucrare, a luat best si a plecat. Eficienta totala.
Tot ca fapt divers, am inteles de la prietenii italieni ca a mai luat si acum 2 ani "best in show" cu un tun la 1/35 scratch "total moving parts".
Ca un spirit de gluma, i-am sfatuit ca, in anii viitori, sa-i trimita invitatia in ziua concursului, poate nu apuca sa se prezinte.
Spor.
Postat 31 March 2013 - 10:19 AM
alexelu_marinelu, la 31 March 2013 - 08:37 AM, a spus:
Sambata, la "Viking Art & Hobby Shop" am dezbatut nitel pe tema show-ului si am admirat lucrarile pozate de Olaf, Hind si Alexelu.
Avand in vedere ca am intrat si eu in posesia pozelor (mai putin a celor facute de Tibi22), am sa-mi permit sa postez eu cele doua poze facute de Alexelu minunatului Nieuport.
Sper sa nu se supere Alexelu pe mine pentru ca nu i-am cerut voie sa folosesc pozele lui.
Bafta!
Postat 31 March 2013 - 12:58 PM
Postat 01 April 2013 - 09:27 AM
Mie, uitandu-ma peste poze, nu mi-a sarit in ochi.
Obisnuit fiind cu alea din PE scoase de Eduard.
In afara de asta, eu cred ca pentru astfel de machete ar trebui un concurs separat. Best of show este aproape prea putin, avand in vedere ca aur o fi un Me109 la 48 cu aftermarketuri care au costat de 3 ori cat kitul.
M-a impresionat diorama cu minisubmarinul Seehund - "Ultimul echipaj" - Viziune compozitionala si observarea atenta a naturii.
Cu busturile a avut dreptate Alexelu: - Mult prea artistice. Nu se mai cauta reprezentarea realului ci incordarea muschiului la modularea culorii. Asta se premiaza, asta trebuie sa faci. Un trend nasol pe care eu n-am de gand sa-l urmez.
Postat 01 April 2013 - 11:54 AM
Postat 01 April 2013 - 04:40 PM
LAV-Z, la 30 March 2013 - 05:44 PM, a spus:
Intradevar, sistemul de jurizare a fost OPEN. Acest sistem este aplicat la toate competitiile din Italia, comform regulamentului CIMS (federatia italaina).
La drept vorbind, acest regulament a fost si sursa noastra de inspiratie pentru regulamentul concursului organizat de AMA.
Postat 01 April 2013 - 09:09 PM
HIND, la 01 April 2013 - 04:40 PM, a spus:
La drept vorbind, acest regulament a fost si sursa noastra de inspiratie pentru regulamentul concursului organizat de AMA.
Ma bucur ca a-ti adoptat acest sistem. Este destupat si da sanse fiecarei lucrari sa fie remarcate, comparativ cu sistemul IPMS, tare imbacsit si exclusivist. Eu particip la o retea de expozitii care sunt sub patronaj IPMS, cu exceptia unuia (Ajax) care a adoptat si el sistemul IPMS si am vazut multe lucrari bune si foarte bune lasate pe dinafara.
Bine ca a-ti adoptat sistemul OPEN! Sper ca intr-o zi voi putea veni la Alba-Iulia sa vad expozitia si sa fiu impreuna cu voi!