Forum Machete,Modelism,Hobby: IAR 81C 1/32 FRROM - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 14 Pagini +
  • « Prima
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

IAR 81C 1/32 FRROM in curand

#241 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 19 June 2014 - 01:22 PM

Am primit si eu coletul cu kit-urile. Multumiri Asgard, multumiri Horia.
Din pacate, o prima maredezamagire: suprafata machetei arata ca la scara 1/72!!!! Nici urma de reteaua de nituri care, mai ales la aceasta scara, ar fi aratat exceptional!
La o prima vedere am mai constatat si altele "scapari". O sa fac un kit review cit mai amanuntit avind la baza cartea lui Radu si desenele din Revista Modelism.

#242 Useril este offline   Cantacuzino 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 717
  • Inregistrat: 22-February 05

Postat 19 June 2014 - 03:47 PM

Vezi postareaZ-mare, la 19 June 2014 - 01:22 PM, a spus:

Am primit si eu coletul cu kit-urile. Multumiri Asgard, multumiri Horia.
Din pacate, o prima maredezamagire: suprafata machetei arata ca la scara 1/72!!!! Nici urma de reteaua de nituri care, mai ales la aceasta scara, ar fi aratat exceptional!
La o prima vedere am mai constatat si altele "scapari". O sa fac un kit review cit mai amanuntit avind la baza cartea lui Radu si desenele din Revista Modelism.

Daca te referi la acele nituri cu cap ingropat, unii dintre noi le prefera lipsa decat sa arate ca o retea de gauri ( precum in poza atasata). Nu vad de ce as fi obligat sa accept acele gauri care in realitate nu existau. Cine vrea gauri poate sa le dea pt ca exista instrumente pt asa ceva. Dar sa ma chinui sa astup gaurile cu kit sau sa slefuiesc cateva zecimi ca sa dispara nu mi se pare normal. Asa ca dau nota 10 fabricantilor pt ca au eliminat din start o greseala pe care altii o perpetua. :drinks:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: nituri 2.jpg

#243 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 20 June 2014 - 08:55 AM

Nu Cantacuzino, nu la acele nituri ma refer! Inca o data, suprafata machetei arata ca la scara 1/72!!!! Stiu, teoria o putem citi aici, http://www.cartula.r...panourilor.html dar ...
Pacat ca nu mai am o aripa la scara 1/48, de la Mamutel, ca sa intelegeti ce vreau sa spun. :whistle:
Din pacate, se pare ca problemele sunt altele...
Hai ca am agsit. Faceti o comparatie
Imagine atasata: IAR 81 C_446_1 019.JPG
Imagine atasata: IAR 81 C_446 021.JPG
Imagine atasata: IAR 81 C_446_1 020.JPG

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 20 June 2014 - 09:24 AM

#244 Useril este offline   radub 

• Membru senior
  • Postari: 2061
  • Inregistrat: 13-August 05

Postat 20 June 2014 - 10:30 AM

Anvergura avionului era 11 metri. La scara 1/32 asta inseamna 343.75 mm. Kitul la 1/32 are aceasta anvergura.
Radu

#245 Useril este offline   Cantacuzino 

• Membru senior

Postat 20 June 2014 - 10:46 AM

Vezi postareaZ-mare, la 20 June 2014 - 08:55 AM, a spus:

Nu Cantacuzino, nu la acele nituri ma refer! Inca o data, suprafata machetei arata ca la scara 1/72!!!! Stiu, teoria o putem citi aici, http://www.cartula.r...panourilor.html dar ...
Pacat ca nu mai am o aripa la scara 1/48, de la Mamutel, ca sa intelegeti ce vreau sa spun. :whistle:
Din pacate, se pare ca problemele sunt altele...
Hai ca am agsit. Faceti o comparatie
Atasament IAR 81 C_446_1 019.JPG
Atasament IAR 81 C_446 021.JPG
Atasament IAR 81 C_446_1 020.JPG

Exact asta nu am vrut sa mi dai ca exemplu o aripa la scara 1/48, de la Mamutel

Mi-a placut tot la aceasta macheta ( la 1/48) mai putin nituirea care arata prea exagerat si va trebui sa o slefuiesc sa atenuez din aspect

Repet pt unii nituirea la machete de vitrine nu este un lucru nemaipoment de aratos. Pt machete zburatoare la scari gen 1/5 este alta mancare de peste, aceste nituri cu cap ingropat de aprox 5 mm se pot reprezenta la scara foarte realist prin mai multe metode.

#246 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 20 June 2014 - 11:41 AM

Cantacuzino, poate ai si tu dreptate, dar nituirea, discreta, ar fi dat un plus acestei machete, la scara atit de mare. Nu mai dau exemple dar sunt destule.
Radu, te-a inselat poza, e de la1/48, nu am facut nici o referire la dimensuiuni.

#247 Useril este offline   radub 

• Membru senior

Postat 20 June 2014 - 11:57 AM

Vezi postareaZ-mare, la 20 June 2014 - 11:41 AM, a spus:

Cantacuzino, poate ai si tu dreptate, dar nituirea, discreta, ar fi dat un plus acestei machete, la scara atit de mare. Nu mai dau exemple dar sunt destule.
Radu, te-a inselat poza, e de la1/48, nu am facut nici o referire la dimensuiuni.

Eu nu ma refer la macheta la 1/48. Ce probleme o avea acea macheta sunt probleme acelei machete.
Ce spun eu e ca la scara 1/32, dimensiunile aripii sunt corecte.
Radu

#248 Useril este offline   Cantacuzino 

• Membru senior

Postat 20 June 2014 - 12:18 PM

Vezi postareaZ-mare, la 20 June 2014 - 11:41 AM, a spus:

Sunt de accord ca "To be or not to be riveted" vorba rusului Shakespeare la machete de vitrina este o optiune personala si nu un defect . Unii prefera altii nu. De gustibus non discutandum, vorba chinezului. :whistle:

Aceasta postare a fost editata de Cantacuzino: 20 June 2014 - 12:20 PM

#249 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 20 June 2014 - 02:11 PM

Citeaza

Ce spun eu e ca la scara 1/32, dimensiunile aripii sunt corecte.
Da Radu, dar eu nu m-am legat de dimensiunile aripii, ci de lipsa retelei de nituri!
Si acea lipsa era o dezamagire a mea, vorba lui Cantacuzino, de gustibus non discutandum! Cum ziceam, problemele sunt altele. :whistle:

#250 Useril este offline   radub 

• Membru senior

Postat 20 June 2014 - 03:14 PM

Vezi postareaZ-mare, la 20 June 2014 - 02:11 PM, a spus:

Da Radu, dar eu nu m-am legat de dimensiunile aripii, ci de lipsa retelei de nituri!
Si acea lipsa era o dezamagire a mea, vorba lui Cantacuzino, de gustibus non discutandum! Cum ziceam, problemele sunt altele. :whistle:

Acea poza pusa de tine contine niste critici legate de dimensiuni.
Cat despre nituri, unora le sunt pe plac altora nu le sunt pe plac, si toti sunt convinsi ca au dreptate.
Radu

Aceasta postare a fost editata de radub: 20 June 2014 - 03:14 PM

#251 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 20 June 2014 - 04:33 PM

Eu am inteles de la buna'n'ceput ca era vorba de reteau de nituri si de suprafata rugoasa a plasticului. Nu inteleg dece se ajunge la dimensiuni. Ce a postat Z-mare a fost o fotografie pe care a folosit-o pe cind a facut recenzia IAR 81 C facut de Catalin si Adrian si nu are legatura cu dimensiunile. Daca era asa le posta pentru toate trei scarile care sunt prezentate mai sus!
Traim intr-o lume care evolueaza, asa si modelismul. Si hai sa va spun o treaba, machetele la inceput nu aveau panori, nici nituri. Apoi au aparut panourile si niturile reprezentate in pozitiv . A fost un lucru fantastic pina a fost cineva mai clever le-a facut in negativ. Si povestea asta continua. Ideea este ca perfectiunea este impinsa de fabricanti la niste nivele de detaliere foarte ridicate la scara asta. Poate este si o moda, dar face parte din evolutie. Suprafetele sunt frumos detaliate iar plasticul este neted, fin chiar lucios. Si asta vrea sa spuna Z, aici este o arie care trebuie inbunatatita.

Lasind plavrageala la o parte, astept sa vad macheta in lucru, preferabil din partea lui Z-mare si Florin.

Aceasta postare a fost editata de tibi22: 20 June 2014 - 04:38 PM

#252 Useril este offline   radub 

• Membru senior

Postat 20 June 2014 - 04:47 PM

Tibi 22, cat de tare m-as bucura eu daca si mie mi-ai ierta "greselile". Ce bine ar fi daca si in cazul meu ai intelege "de la buna'n'ceput" ce spun eu.
Radu

#253 Useril este offline   Asgard 

• Membru senior
  • Postari: 390
  • Inregistrat: 19-April 12
  • Interests:Aviatia din WW2.

Postat 20 June 2014 - 07:16 PM

Off Topic!!!

Nu vreau sa iau partea nimanui, dar nici pe dl. Branzan nu l-am văzut corectând pe nimeni.

A făcut doar o remarca precum kitul la 1:32 are anvergura corecta! Nu știu de ce va agitați atât?!

Cu stima

PS: Si mie mi-ar fi plăcut cu nituri. Dar asta e... Mergem mai departe?

#254 Useril este offline   LiviuM 

• Membru senior
  • Postari: 639
  • Inregistrat: 08-February 11
  • Interests:Aviatie , blindate , nave WW II si nu numai...

Postat 21 June 2014 - 03:52 PM

Am primit si eu kit-ul ieri, si ca o prima impresie, e o macheta un pic facuta pe graba, dar per total este acceptabila. Se putea mai bine, la scara asta, ceva mai detaliata, mai multe nituri, dar aici intervine maiestria fiecaruia dintre cei ce se vor incumeta sa o construiasca. In plus, nu exista o alta varianta la scara asta, cu care sa o putem compara.

Spor la modelit!

Aceasta postare a fost editata de LiviuM: 21 June 2014 - 03:56 PM

#255 Useril este offline   horia 

• Membru senior
  • Postari: 2972
  • Inregistrat: 24-April 05

Postat 25 June 2014 - 09:16 PM

Stocul de machete merge spre zero. Avem de asemenea si cateva carti VANATORUL IAR la pretul de 45 lei taxe postale gratuite! Cine doreste va rog PM!

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: iat.jpg

Aceasta postare a fost editata de horia: 25 June 2014 - 09:16 PM

#256 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 25 June 2014 - 09:24 PM

Bravo, daca ramai fara machete se mai gasesc si pe la machete.ro sau hobbyzone.ro ;-)

#257 Useril este offline   horia 

• Membru senior

Postat 25 June 2014 - 09:59 PM

Nu mizati pe asta. Cei de la hobbyzone au vandut cate am vandut si noi la BIAS, deci...

#258 Useril este offline   michi-ro 

• Membru senior
  • Postari: 894
  • Inregistrat: 18-January 12
  • Interests:fotografia
    modelismul

Postat 26 June 2014 - 07:31 AM

Vezi postareahoria, la 25 June 2014 - 09:59 PM, a spus:

Nu mizati pe asta. Cei de la hobbyzone au vandut cate am vandut si noi la BIAS, deci...

ar fi interesant cine este cel mai vanzator din tara (adica cine a vandut mai multe...).

#259 Useril este offline   horia 

• Membru senior

Postat 26 June 2014 - 03:11 PM

de ce ? primeste cadou o macheta de 80?

#260 Useril este offline   Mr32 

• Membru senior
  • Postari: 1478
  • Inregistrat: 24-December 05
  • Interests:Machete de avioane militare 1/32, aviatie.

Postat 03 July 2014 - 10:26 AM

Prezentare video:

IAR-81C 1/32

Florin

Arata acest topic

• 14 Pagini +
  • « Prima
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Nu puteti crea un topic nou